Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Stříkací pistole

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 20 z 32 • 1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32
  • Odpovědět s citací

Re: Stříkací pistole

Příspěvekod SHADOW » 23 úno 2010, 16:22

Zdravim,

chcem si kupit daku pistol Tamiya, konkretne asi HG Airbrush III len ma trosku zaraza tak vysoko umiestnena nadobka na farbu.Neviem ako sa stym robi -hlavne vyvazenie a cistenie toho uzkeho hrdla pod nadobkou.Uvazujem aj o HG Airbrush tak ak mate niekto tieto pistole budem rad ak sa podelite o nejake skusenosti s prace s nimi. Chcem to na lietadla v 1/72, pouzivam este aj stare zasoby humbroliek tak HG SF s 0,2 tryskou sa trosku bojim...
SHADOW

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chodec » 23 úno 2010, 18:15

Ak trvas na Tamiya pistoly tak skus tento novsi typ ten ma nadobku ok http://www.1999.co.jp/eng/10088642 teraz vychadza 78euro+postovne.
chodec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 23 úno 2010, 18:46

Pištole Tamiya patria medzi špičkové pištole - či už spracovaním, použitým materiálom alebo výsledkami, ktoré je s nimi možné dosiahnúť.
Jedno hodnotenie pištolí Tamiya nájdeš tu (autorom je Andrew Dextras): : http://www.missing-lynx.com/reviews/oth ... tamair.htm

Okrem dvoch pištolí Tamiya HG-95A HG SF-08B mám aj Iwatu HP-CH - neodolal som chválospevom a reklame ... Urobil som porovnávacie testy s pištoľami Tamiya - a musím povedať, že som nenašiel absolútne žiadne rozdiely v spracovaní a ani vo výsledkoch striekania ... V Iwate sú použité rovnaké vnútorné diely ako v Tamiyi ... Veľký zmysel nevidím ani v mikroregulácii tlaku vzduchu, ktorý je použitý v Iwate. Mám taký pocit, že Tamiye sa mi lepšie držia v ruke - aj keď to môže byť iba dlhoročný zvyk.
Ani z jednou z pištolí Tamiya som nikdy nemal ani ten najmenší problém - Tamiyu HG-95A mám od roku 1995, jej povrch aj po toľkých rokoch používania je neporušený (na rozdiel od H&S), nikdy som nemal problém s tryskou alebo tesnením (tryska je nerezová, brúsená a leštená). Bez najmenších problémov s ňou nastriekam čiaru hrubú pod 0,5 mm. Nádoba hore absolútne nezavadzia, jej čistenie je bezproblémové.
Výhodou pištolí Tamiya je aj ventil (priložený v krabici, ktorý umožňuje zmenu dvojčinnej pištole na jednočinnú - využiješ ho napr. pri kompresoroch, ktoré nemajú tlakovú nádobu).
Pištole Tamiya môžem len a len doporučiť.

V prípade, že by si mal nejaké otázky, napíš PM.
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod SHADOW » 24 úno 2010, 09:22

Dakujem za odpovede ,ale rozhodovanie je stale tazke :-k
SHADOW

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rejmondo » 19 bře 2010, 14:11

Nakopli jste téma pistole Tamiya, už dlouho mně zajímá jejich kvalita a v Modeláři při recenzích pistolí nikdy nebyla žádná zmíňka (tedy za posledních cca 5 let). Už spostu let vlastním typ 74503 high grade double action airbrush, jelikož dělám auto - moto, tak stříkám jen velké plochy, ale zajímalo by mne, zda s tím jde taky linka kolem 1 mm. Zkoušel jsem to, ale marně. Kompík mám sice samo-doma z ledničáku, ale na regulátoru tlaku si nastavím klidně i 0,3 atm. Použil jsem starší Agamy (ty původní ve skle) a na míň, jak 7-10 mm jsem se nedostal. Tryska je původní (to znamená, že z hlavy nevím), jehla byla trochu rovnaná - může to být tím ? Díky za odpověď.
rejmondo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 19 bře 2010, 17:28

rejmondo píše:Nakopli jste téma pistole Tamiya, už dlouho mně zajímá jejich kvalita a v Modeláři při recenzích pistolí nikdy nebyla žádná zmíňka (tedy za posledních cca 5 let). Už spostu let vlastním typ 74503 high grade double action airbrush, jelikož dělám auto - moto, tak stříkám jen velké plochy, ale zajímalo by mne, zda s tím jde taky linka kolem 1 mm. Zkoušel jsem to, ale marně. Kompík mám sice samo-doma z ledničáku, ale na regulátoru tlaku si nastavím klidně i 0,3 atm. Použil jsem starší Agamy (ty původní ve skle) a na míň, jak 7-10 mm jsem se nedostal. Tryska je původní (to znamená, že z hlavy nevím), jehla byla trochu rovnaná - může to být tím ? Díky za odpověď.

Tryska má priemer 0,3 mm, bez najmenších problémov nastriekam tenké čiary pod 0,5 mm (cca 0,3 mm), používam farby Tamiya (akrylové aj enamel), striekam pri tlaku cca 0,8 až 1,0. Pokiaľ si vyrovnával ihlu, tak už nikdy nedosiahneš také výsledky ako s rovnou a nepoškodenou ihlou. Doporučujem vymeniť ihlu aj trysku, náhradné diely bez problémov zoženieš v MPM. Také tenké čiary musíš striekať z minimálnej vzdialenosti od povrchu.
Máš špičkovú striekaciu pištoľ, je už len na Tebe, ako využiješ jej vlastnosti.
Čo sa týka tenkých čiar, tak v jednom vlákne som radil Damnorixovi, ako na to.
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rejmondo » 19 bře 2010, 17:38

já si to myslel, že to bude jehlou, u špičky byla lehce ohnutá, pouhým okem skoro neviditelná závada, pod lupou opatrně srovnáno, ale je mi jasný, že to nejde vrátit do původního stavu. díky
rejmondo

• Odpovědět s citací

Stříkací pistole

Příspěvekod Michal78 » 31 bře 2010, 13:45

Mám problém , nabila sa mi do trysky farba , po nedostatočnom zriedení , ako ju vyčistím? som v tejto oblasti neskúsený , tak neviem, skúšal som to vychrániť spendlíčkom , ale moc som si nepomohol , samozrejme ze trysku som predtým odskrutkoval. Pre upresnenie , farba je nabitá vo vnútri od závitu ku špičke po vnútorných okrajoch , stenách trysky , a ktovie kde všade ,
Keď to nejde tak to nejde
Michal78

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 31 bře 2010, 13:58

Michal78 píše:Mám problém , nabila sa mi do trysky farba , po nedostatočnom zriedení , ako ju vyčistím? som v tejto oblasti neskúsený , tak neviem, skúšal som to vychrániť spendlíčkom , ale moc som si nepomohol , samozrejme ze trysku som predtým odskrutkoval. Pre upresnenie , farba je nabitá vo vnútri od závitu ku špičke po vnútorných okrajoch , stenách trysky , a ktovie kde všade ,

No to jsi tomu dal!!!! Špendlíčkem nikdy - sundat těsnění z trysky a naložit do ředidla, kterým se ředí ta barva a nebo do speciálního ističe, ktrej rozpustí i zaschlou barvu vevnitř. Ponoř to tam na pár hodit, pak štětcem s tuhýn štětcem pořádně vymej...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 01 dub 2010, 11:14

SHADOW píše:Zdravim,

chcem si kupit daku pistol Tamiya, konkretne asi HG Airbrush III len ma trosku zaraza tak vysoko umiestnena nadobka na farbu.Neviem ako sa stym robi -hlavne vyvazenie a cistenie toho uzkeho hrdla pod nadobkou.Uvazujem aj o HG Airbrush tak ak mate niekto tieto pistole budem rad ak sa podelite o nejake skusenosti s prace s nimi. Chcem to na lietadla v 1/72, pouzivam este aj stare zasoby humbroliek tak HG SF s 0,2 tryskou sa trosku bojim...

mam HG III - pistol je dobre vyvazena....stieka sa s nou vyborne....ma vyborne skonstruovanu spust....Osobne mi ale vadi problematickejsie cistenie kedze nadobka sa srobuje a priestor na vycistenie nieje prave idealny....tazsie sa tam dostat...cize cistenie trva trochu dlhsie....asi by som ti odporucil ist skor do to s itegrovanou nadobkou. Ma aj superfine a to je super pistol....jednoducho parada.... cisti sa uplne v pohode....len rozmyslam ze si dokupim este tu novsiu spust co ma HGIII - ta je naozaj vyborna.....ak ti nevyhovuje velka nadobka ale chces vacsiu trysku kup si SF a prestavaj ju na 0,3..... z Lucky modelu je aj s postovnym za smiesnu cenu...ja som svoju HGIII kupil asi za 80€ a SF v akcii asi za 70€..... si rovno kup obe a mas vystarane :-D
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Frkalik » 10 dub 2010, 16:41

Asi budu ukamenován za dotaz,ale přece jenom se zeptám.
Jakou stříkací pistolku na stříkání modelů v 1/72 s barvama Revell by jste mi doporučily.
Forum jsem si sice pročet,ale dost lidí tady používá jiné typy barev než Revell.
Frkalik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 10 dub 2010, 16:57

Co napsat. Pokud budeš pistolku vybírat podle druhu barvy, tak to teda snad ani nemá smysl si něco kupovat. Nebo máš dojem, že na každou barvu je potřeba jinou :?: :?: :x :x Podívej se na pistole v Top článcích jak na to.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 10 dub 2010, 17:48

Ty Revell barvy jsou klasický syntetiky na štětec ? Na takový barvy s docela hrubým pigmentem se moc nehodí trysky pod 0,3 mm . Jinak je úplně jedno jakou pistoli a pokud se používají barvy s jemným pigmentem ( Gunze např. ) a správně se ředí , je to úplně jedno . Jen je potřeba vědět , jak velký plochy chceš stříkat ( velikost nádobky ) . Důležitý taky je , kolik do toho chceš vrazit ........ :|
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Frkalik » 10 dub 2010, 20:07

Kalousek Petr píše:Ty Revell barvy jsou klasický syntetiky na štětec ? Na takový barvy s docela hrubým pigmentem se moc nehodí trysky pod 0,3 mm . Jinak je úplně jedno jakou pistoli a pokud se používají barvy s jemným pigmentem ( Gunze např. ) a správně se ředí , je to úplně jedno . Jen je potřeba vědět , jak velký plochy chceš stříkat ( velikost nádobky ) . Důležitý taky je , kolik do toho chceš vrazit ........ :|

Jasný,klasický Revell barvy na nanášení štětcem.Šlo mi hlavně o rozměr trysky,abych ji hned neucpal.Jinak cenově jsem uvažoval o max. 3000 kč.
Frkalik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Matyska » 10 dub 2010, 22:29

Frkalik píše:
Kalousek Petr píše:Ty Revell barvy jsou klasický syntetiky na štětec ? Na takový barvy s docela hrubým pigmentem se moc nehodí trysky pod 0,3 mm . Jinak je úplně jedno jakou pistoli a pokud se používají barvy s jemným pigmentem ( Gunze např. ) a správně se ředí , je to úplně jedno . Jen je potřeba vědět , jak velký plochy chceš stříkat ( velikost nádobky ) . Důležitý taky je , kolik do toho chceš vrazit ........ :|

Jasný,klasický Revell barvy na nanášení štětcem.Šlo mi hlavně o rozměr trysky,abych ji hned neucpal.Jinak cenově jsem uvažoval o max. 3000 kč.

Rozhodně Ti nechci nic vnucovat,ale nebylo by lepší zkusit něco lepšího,než jsou synt.Revellky? Za prvý s kvalitní akrylovou barvou dosáhneš mnohem lepšího povrchu a za druhý si můžeš kliďánko pořídit pistoli s tryskou 0,2mm a nic tím nezakzíš. Navíc dneska už existujou i špičkový syntetický barvy,třeba Model Masterky. Samozřejmě,že cena je vyšší,ale kvalita je taky někde jinde :D
Já tě něco řeknu: Neříkej mi nic!!!
http://www.kpmkaznejov.com/
https://www.facebook.com/lepiMteam/
Tomáš Matyska

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 471 • Stránka 20 z 32 • 1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 32

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna