Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

OT-64 SKOT-Ivan

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: OT-64 SKOT-Ivan

Příspěvekod Zdenek Zavadil » 22 úno 2010, 09:18

Chlapci,první co je,někde sehnat originál SKOTa a naměřit.Všechny jako výkresy jsou doopravdy pusté blbosti.Vím to ,dělal jsem to,v Modeláři to byl asi model na motorek,poláci dost mimo a něco bylo na Slovensku,taky mimo,jde to použít jako nákres a do něj vepsat naměřené míry a úhly.Jestli jsi už začal podle těchto nákresů,tak to rychle zahod,předejdeš větším trablům.Kola,jedině jdou použít z OT-65,mělo to stejné rozměry pneu,Tatra je velká.Někde ještě snad mám mustr,musel bych to nechat zaformovat a odlít.Diferáky udělat,možná se mi ještě někde něco válí,z ničeho nepasují,věž je stejná jak na BRDM-2,jen ji sehnat.Spodek,dost náročny,já měl štěstí,že jsem narazil na SKOTa v kovošrotu,ohrabky,pro mě dobry.Pozor,horní a dolní ramena jsou jiná.Věžová verze má dost jiné detaily jak bezvěžová,pozor,dokáže to pak dost vytočit.Horní díly,jsou taky u těchto verzí trošku jiné,já to totiž měřil a pak měl v tom chaos,jsou asi 3 druhy těch vrchů.Abych nezapoměl na to ATM,Honza si to taky ulehčil,nákresy nebrat to jako vzor,jenom fotky.To by tak mohlo být vše,neberte to jako machrování,ale to je realita,když budete něco chtít tak se ozvěte,co budu moct,tak vyhovím.
Zdenek Zavadil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Zavadil » 22 úno 2010, 09:24

No,že bych Tě někam poslal,to si nepamatuji,ale v tu dobu bylo několik žádostí a některé trochu víc přehnané a naivní,tak jsem to pak už pálkoval pryč,někteří to možná také znají a ví co tím myslím.
Zdenek Zavadil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Hlavatý » 22 úno 2010, 11:37

Ivan prajem Ti aby bola Tvoja snaha korunovaná takýmto výsledkom. :)
Přílohy
OT 64 SKOT.jpg
Pre tých, ktorí tento model nepoznajú, tak to je dielo p. ZAVADILA.
Miroslav Hlavatý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kulhavý » 22 úno 2010, 12:13

Jak píše Zdenek, je nejlepší si odměřit originál, SKOT je krabice, takže pásmo měřit, měřit. Pak doporučuju nějaký 2D-3D soft (vektorový!) -CorelDraw, CADy, NX, Catia apod pro rozvržení jednotlivých plátů do roviny a aby na sebe navazovaly pod požadovaným úhlem, tohle člověk na papíře nikdy takhle přesně nenakreslí.
(Pokud budeš mít základní rozměry krabice včetně úhlů, jsem ochotný ti to překreslit do roviny na jednotlivý pláty)
Ondra Kulhavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Mohr » 22 úno 2010, 14:38

A nevíte někdo o nějakém s věží,kterej je v nějaké rozumné vzdálenosti od Teplic?Jeden je u Jirkova,ale ten je v nějaký spojařský nebo velitelský verzi.
Přílohy
IMG_4948.JPG
IMG_4947.JPG
A nejhorší jsou trpaslíci

http://mojemodylky.webnode.cz/
Ivan Mohr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hopi001 » 22 úno 2010, 15:24

:D :D :D též držim pěsti, já ho taky mám rozřezanýho a 4 rok v krabici :arrow: :arrow: :arrow:
hopi001

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Mohr » 22 úno 2010, 15:40

Ondra Kulhavý píše:Jak píše Zdenek, je nejlepší si odměřit originál, SKOT je krabice, takže pásmo měřit, měřit. Pak doporučuju nějaký 2D-3D soft (vektorový!) -CorelDraw, CADy, NX, Catia apod pro rozvržení jednotlivých plátů do roviny a aby na sebe navazovaly pod požadovaným úhlem, tohle člověk na papíře nikdy takhle přesně nenakreslí.
(Pokud budeš mít základní rozměry krabice včetně úhlů, jsem ochotný ti to překreslit do roviny na jednotlivý pláty)

To bylo fajn,jen musím vypátrat nějakou dostupnou potvoru s věží.Teď mě tak napadlo,když se to namaluje v tomhle programu(nikdy jsem do to nedělal,tak abych nevypadal jako analfabet),nedá se to pak na něčem vyříznout?Vím,že jeden známej měl přístroj(teď si za boha nevzpomenu,jak se to jmenovalo) a na tom právě z corelu řezal reklamy,tak mě napadlo jestli by to nešlo zneužít k tomuhle.

Už jsem si vzpomenul,plotter se tomu říká
Naposledy upravil Ivan Mohr dne 22 úno 2010, 15:49, celkově upraveno 1

Ivan Mohr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gaskin » 22 úno 2010, 15:46

Tak se většinou řeze do papíru nebo folie, plast nevím, nevím. Bylo by pak prosím možné podělit se o ty rozměry? Případně můžu obstarat to rozkreslení včetně 3D
Petr Cihelka

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Na čem právě dělám (bych měl dělat):
modely opevnění, SS-23, Objekt 279
Naposledy dokončeno:
2S9 Nona-S
gaskin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kulhavý » 22 úno 2010, 18:04

RomanV píše:Ahoj,udělám vyjímku a pokud Ti to Ondra překreslí v CADu a uloží ve formátu DXF,vyřežu Ti to na laseru.

DXF neni problém, snad se nám to nějak povede spáchat. Do kolika mm to jde optimálně řezat?
Ondra Kulhavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pasecka » 22 úno 2010, 18:29

Co se týká programu Corel DRAW tak pro mě není problém to nakreslit. Tenhle program mě totiž živí.

Co se týká zaformování a odlití těch kol, tak na to bych člověka měl, ale nemám master.
David Paseka

KPM Hradec Králové
Pasecka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Zavadil » 22 úno 2010, 18:33

Pozor,dost plátů přesahuje,je to 5až10mm,takže napřed prohlédnout kde,at není bota.Přední podběh je členitý,vybrání pro tyčky řízení v tom středu mezi koly dá taky zabrat.To nařezání je ta nejmenší úleva.Plánek může být i v 10D,ale potřebujete rozměry,když je máte,tak už ten plánek k ničemu není,akorát bude na stole zavazet.
Zdenek Zavadil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Mohr » 22 úno 2010, 18:55

Zdenek Zavadil píše:Pozor,dost plátů přesahuje,je to 5až10mm,takže napřed prohlédnout kde,at není bota.Přední podběh je členitý,vybrání pro tyčky řízení v tom středu mezi koly dá taky zabrat.To nařezání je ta nejmenší úleva.Plánek může být i v 10D,ale potřebujete rozměry,když je máte,tak už ten plánek k ničemu není,akorát bude na stole zavazet.

Myslíte tohle?Je to tam trošku komplikovanější.
Přílohy
IMG_0099.jpg
image1114775391.jpg

Ivan Mohr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 22 úno 2010, 19:55

No a pak , že nejde laserem řezat plast . Nechal jsem si řezat Panthera 1/16 a musel jsem se spokojit se železem . Nic jiného to prý neřeže . No co tank má být železný .
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Zavadil » 22 úno 2010, 20:04

Před nápravama je dost místa,ale vzadu je to dost husty,jsou tam taková krásná vybrání,no pohádka,hlavně si to zapamatovat.To vyřezávání laserem,pěkné,ale myslím si dost přepych,jde to bez problémů vyrobit,jedině když člověk potřebuje udělat tak 5 stejných kusů.Ty přesahy jsem myslel u pancířů.
Zdenek Zavadil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rene Molnar » 22 úno 2010, 22:51

Ivan super výber modelu, ale stavba bude dosť zložitá, obtiažna a dlhá. Prečítal som si všetky príspevky (za päť hodín dosť príspevkov) musím však súhlasiť zo Zdenkom Zavadilom a to vo všetkom. Kým si to dáš nakresliť do 3D alebo 2D a potom vyrezať tak to máš už doma hotové, zlepené a aj vytmelené. Výhoda laserom rezania (alebo CNC freza) je keď potrebuješ vyrobiť viac rovnakých kusov, že budú rovnaké tak ako píše Zdenek. SKOT má dobré tvary na stavbu (rovné plochy žiadne oblúky) tak ti držím palce (a hlavne sa nikam nenáhli).
E-SHOP >> Obrázek
Rene Molnar

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno