Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Figurky od Martinsosa

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 315 • Stránka 17 z 21 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21
  • Odpovědět s citací

Re: Figurky od Martinsosa

Příspěvekod Le6n » 09 úno 2010, 16:10

Skus pridat aj nieco do tienov a pretiahni to cez svetlo, nech mas plynulejsi prechod. Ja uz som to viackrat robil tak, ze som mal prilis jasne svetla a moc tmave tiene (ostry prechod medzi nimi bol), tak som riedkou strednou farbou stlmil svetla a zaroven trochu zosvetlil tiene (taky filter iba) a znovu som siel na zosvetlovanie svetiel...
V TIENI TEMNEJ VEŽE alebo Modelárov blog - články, návody, odkazy, free modely ...
Le6n

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinsos » 09 úno 2010, 17:20

Problém je v tom že ako náhle s dotknem vlhkým štetcom toho plášta sa tie farby oživia a ja neviem prečo, vela vrstiev? ](*,) ](*,) ](*,)
Blog http://martinsosmodels.blogspot.com/
martinsos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinsos » 09 úno 2010, 17:44

No 2 filtre ja už neviem :-k
Niekde sa to mierne oživovalo, ráno sa to viac oživovalo a to schlo celu noc nechápem ja som s toho debil už. ](*,)
Přílohy
16.jpg
15.jpg
14.jpg
martinsos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Le6n » 09 úno 2010, 23:21

Vela vrstiev zabezpeci plynule prechody. Ked navlhcis farby, tak logicky na chvilu ozivnu, ale preco by ti to mal schnut celu noc> Ak malujes akrylom, tak to musi uschnut hned...
V TIENI TEMNEJ VEŽE alebo Modelárov blog - články, návody, odkazy, free modely ...
Le6n

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinsos » 10 úno 2010, 08:25

Ale ako to mám teda natierať keď mi ožije napríklad to svetlo a začnem tú farbu ťahať štetcom preč? :(
martinsos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Le6n » 10 úno 2010, 08:31

martinsos píše:Ale ako to mám teda natierať keď mi ožije napríklad to svetlo a začnem tú farbu ťahať štetcom preč? :(

Ta pockaj, teraz sa trochu nerozumieme, ked som pisal, ze ti farba ozije, mal som na mysli, ze navlhcena moze vyerat trochu zivsie, ale vyzera to, ze ty to myslis inak...
Le6n

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinsos » 10 úno 2010, 08:40

Ja myslím že ju začnem ťahať preč skratka dám čieny filter na štetec a zrazu sa to zmieša na sivy lebo ožije svetlo a bere to preč aj so svetiel ](*,)
to svetlo sa zmieša stým čiernym filtrom a vznikne sivá a svetlo potom berem preč a ostanú čmuhy.
martinsos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paranoid » 10 úno 2010, 08:58

tak to už začína byť záhada aj pre mňa :shock:
aké farby používaš a čím riediš? nieje možné,aby ti vodou riedená farba rozpustila akrylový podklad, to riediš liehom,alebo čím?akryl, keď raz zaschne (tak cca 10minút) tak už s ním žiadna voda nepohne, ani keby si ju hodil do vane, tak neviem, vysvetli s akými materiálmi pracuješ, niekde chybu nájdeme, neboj
paranoid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Le6n » 10 úno 2010, 09:21

DIVNE... Jaky mas zaklad (undercoat)? Ja uz som tiez kadecim mal spraveny zaklad (aj obycajna akrylova farba napatlana stetcom), ale maximalne sa mi odieral az na plast/kov, ale aby sa rozmazavali zaschnute farby, to som este nevidel. A to pritom malujem takym stylom, ze defakto pretieram X-krat tie iste miesta riedkou farbou, takze by som si to vsimol :) Ako pise Paranoid, skus popisat aj ake farby pouzivas, cim riedis a tak...
Le6n

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinsos » 10 úno 2010, 09:54

Takže základ bol surfacer 1000 na to čierna vallejo, potom základy farieb vallejo a všetko ostatné vallejo.Ono sa mi to stane až keď začne byť tá farba skoro pololesklá ,neni to už tvrdý mat ,tak potom sa mi to už rozmazáva.
A riedim čistou vodou.
martinsos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Le6n » 10 úno 2010, 10:04

martinsos píše:Takže základ bol surfacer 1000 na to čierna vallejo, potom základy farieb vallejo a všetko ostatné vallejo.Ono sa mi to stane až keď začne byť tá farba skoro pololesklá ,neni to už tvrdý mat ,tak potom sa mi to už rozmazáva.
A riedim čistou vodou.

Okrem toho surfacera pouzivam to iste a ziadny problem. Ze sa farba na nesavom a polomatnom az lesklom povrchu rozmazava to je jasne, ale len ked ju nanasas, ale nie aby sa ti aktivovala uz zaschnuta farba, to sa mi nezda. V kazdom pripade, ak sa ti matny zaklad zacne stracat pod farbou, je to naznak toho, ze davas moc huste a pigmentove farby. Nie je mozne, ze len proste prekryjes uz zaschnute farby novou - aktivnou vrstvou?
Le6n

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinsos » 10 úno 2010, 10:10

Le6n píše:
martinsos píše:Takže základ bol surfacer 1000 na to čierna vallejo, potom základy farieb vallejo a všetko ostatné vallejo.Ono sa mi to stane až keď začne byť tá farba skoro pololesklá ,neni to už tvrdý mat ,tak potom sa mi to už rozmazáva.
A riedim čistou vodou.

Okrem toho surfacera pouzivam to iste a ziadny problem. Ze sa farba na nesavom a polomatnom az lesklom povrchu rozmazava to je jasne, ale len ked ju nanasas, ale nie aby sa ti aktivovala uz zaschnuta farba, to sa mi nezda. V kazdom pripade, ak sa ti matny zaklad zacne stracat pod farbou, je to naznak toho, ze davas moc huste a pigmentove farby. Nie je mozne, ze len proste prekryjes uz zaschnute farby novou - aktivnou vrstvou?

ee jak to mám povedať skratka museli by ste to vidieť :) ono si dám povedzme dalsie svetlo riedku vodicku na štetec, utriem do servítky a jak začnem pretierat tak začne behať aj to svetlo na ktore to už davam znova.Ožije a pohybujem ho štetcom, vznikajú mi s toho čiarky a čmuhy.
martinsos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Le6n » 10 úno 2010, 10:19

To mi pripada ako to, s cim som sa potykal ja. Ale to nebolo tym, ze by sa aktivovala uz zaschnuta farba, len sa proste rozmazavalo to co som mal na stetci a vznikali smuhy. Predovsetkym potrebujes, aby sa ta farba co mas na stetci pekna vpijala do podkladu. To za prve a za druhe potrebujes farby miesat. To znamena, ze ked chcem budovat svetlo napr. na modrej, tak si urobim na paletke taky prechod od zakladnej modrej az do svetla a postupne pridavam vrstvy stale svetlejsich odtienov. Pretoze ak mas velky rozdiel medzi tym co mas aktualne na figurke a tym co mas na stetci, samozrejme, ze ti vznikne smuha (a zvlast, ak sa farba nevpije do podkladu).
Le6n

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinsos » 10 úno 2010, 10:42

Ako na paletke prechod?
martinsos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Le6n » 10 úno 2010, 10:55

martinsos píše:Ako na paletke prechod?

Jednoducho - da paletku si kvapnes pociatocnu farbu a konecnu farbu (resp. tmavsiu a svetlejsiu), primiesas vodu a roztiahnes ich do seba, teda vytvoris medzi nimi prechod. A potom si len pekne odtial beries odtiene postupne ako ich malujes. Samozrjeme nemusi ist len o dve farby ale aj o viac... Velmi zjednodusene to mas nacrtnute na obrazku. Kebyze spravis len zaklad tou tmavomodrou a ides do svetiel moc svetlou, budes mat smuhy. Ale ak to odstupnujes postupne, ze budes vychadzat z toho prechodu na paletke a budes pridavat farby odtial a tak budovat svetla, bude to plynulejsie.

Okrem toho obcas pre zjednotenie prechodov, alebo pre doladenie odtiena das na vsetko taky jemny priesvitny filter, ktory ti trosku utlmi svetla ale ty ich znovu opakovanim procedury vytiahnes. Netreba sa bat mnozstva vrstiev, ale musi to byt velmi riedka farba, naozaj len taka, ze ked utries stetec do bielej servitky, necha ti len velmi jemnu polopriehladnu stopu.
Přílohy
paletka.jpg
paletka.jpg (47.63 KiB) Zobrazeno 3255 krát
Le6n

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 315 • Stránka 17 z 21 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21

Zpět na Rozestavěno