Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Galerie techniky
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

PzKpfw III ausf. L, Revell 1/72

AFV gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

PzKpfw III ausf. L, Revell 1/72

Příspěvekod alf » 23 pro 2009, 18:33

Tak tady máme můj třetí model techniky :) . Zůstávám prozatím věrný Revellu. Jsou to takové klik klaky, co jdou v podstatě slepit za odpoledne.
Chtěl jsem zkusit nějakou šedivku. Originál panzer gray jako zarytý letadýlkář nevlastním, tak jsem to foukl engine gray. Snad to není tolik poznat :wink: . Je to opravdu prcek a fotky ladacos vytáhnou. Určitě ještě spravím nářadí (sekyru, lopatu). Naživo jsem si toho nějak nevšim, ale je vidět že jsem to ošidil ](*,) ](*,) .
Přílohy
pz3-6.JPG
pz3-2.JPG
pz3-3.JPG
pz3-4.JPG
pz3-5.JPG
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Re: PzKpfw III ausf. L, Revell 1/72

Příspěvekod alf » 23 pro 2009, 18:35

Zbytek :)
Přílohy
pz3-7.JPG
pz3-9.JPG
pz3-10.JPG
pz3-11.JPG
pz3-13.JPG
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matěj Vavrinec » 23 pro 2009, 18:40

Neodpustím si poznámku k obstiskům na věži,vidím zřetelně okraje.Dál jsem si všiml ještě nůžek,rukojetě byly dřevěný. [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Celkově ale moc hezkej kousek. ;-I ;-I
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=81515
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=82367
viewtopic.php?f=7&t=113709
viewtopic.php?f=7&t=114993
Matěj Vavrinec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 23 pro 2009, 18:44

A kruciš, ani mě nenapadlo že tam nějaké nůžky jsou :( . Doladím spolu s dalším vercajkem (tak přísahám) :grin:
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 24 pro 2009, 09:57

Alfe čistá stavba =D> , chtělo by to trochu vylepšit o detaily jako madla z drátků, vedení elektriky ke světlům atd. Šedivka ok, možná by to chtělo celé odspodu mírně přeprášit pistolí nějakou pískovou-lehce.
Revellácký dekály stojí za pendrek, kovové drobnosti přejeď obyčejnou tužkou, hlavně kulometu atd.
Pak se koukni na pásy a zjistíš, že levý při pohledu z čela máš obráceně?
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 24 pro 2009, 10:42

No jsem fakt pako ušaté ](*,) ](*,) ](*,)! Možná to bude tím, že na letadla se pásy nedávají :( . To je fakt kašparovina, ale aspoň si dám příště bacha.
S těma detailama máš taky pravdu. Zatím beru bojovku jen jako oddychovku mezi letadly, ale budu s tím muset něco udělat. Začnu asi pozorněji sledovat stavby techniky v rozestavěno a v galerii, ať vím co se vlastně všechno dělá a co ne. Mám nasysleny další čtyři kousky techniky, tak se příště pokusím polepšit. Určitě mě láká zimní Nashorn :) .
Dík za kritiku :) .
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jakub.sumbal » 24 pro 2009, 21:04

Mega Giga Tera cista stavba [-o< [-o< [-o< krasne striknute. S rewellem sem parkrat delal a ty obtisky... :? . Kolem a kolem pekkny kousek, gratuluju (teda az na ty pasy... :-D )
slepink, tmelink, brousink, surfink, barvink, šejdink, obtiskink, lakink, fejdink, vošink, čípink, patinink
jakub.sumbal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 26 pro 2009, 11:28

Veľmi pekná, čisto zvládnutá stavba =D> Odtieň šedej bezchybný :!:
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 26 pro 2009, 11:48

Velči čistě postavené, ale příjde mi to takové jednotvárné, pásy, podvozek, korba vše stejná barva (i ty kuláky). Pokud by to bylo v ModelForum Cupu, tak bych dal hodnocení - Model se mi nelíbí (0 bodù).
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 26 pro 2009, 18:22

Marder píše: Pokud by to bylo v ModelForum Cupu, tak bych dal hodnocení - Model se mi nelíbí (0 bodù).

Ještě štěstí, že jsem se nepřihlásil :lol: .
Né- beru to :) . Sto lidí (modelářů) má sto různých názorů na patinu. Snažil jsem se šedivku "rozbít" tak nějak přiměřeně. Někomu se to může zdát málo, někomu moc. Pravdu máš určitě v těch detailech (hlavně kulometů) a třeba nářadí co už bylo zmiňováno dříve. Né všechno se taky podaří nafotit (někdy je to plus, jindy mínus).
Přes docela velké fotky má tank rozměry tak 7x 4cm, takže naživo vypadá (doufám) trošku líp 8) .
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 26 pro 2009, 18:26

alfe vpohodě, tys to prostě postavil jako letadlo :) Hezky a čistě. Neni sice účelem a dle mého názoru v 1/72 to ani není pěkné, stroj zabahnit až po uši, ale jen decentně zaprášit...vem pistoli a odspodu to jemně popraš pískovou a uvidíš ten rozdíl....prostě jako když tank jede po prašné cestě a zvedající prach se usazuje na stroji.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 26 pro 2009, 18:53

alf píše:.. Snažil jsem se šedivku "rozbít" tak nějak přiměřeně... .

Proti rozbití šedivky nic nemám, to se ti povedlo dobře. Jak psal Pavlík, chtělo by to zaprášit a podvozek bych vzal víc. Nějaký ten pigment do pásů co by bahno a hrany pásů grafitem. Byla by škoda nevdechnout mu trochu života,
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 26 pro 2009, 19:04

Marder píše:
alf píše:.. Snažil jsem se šedivku "rozbít" tak nějak přiměřeně... .

Proti rozbití šedivky nic nemám, to se ti povedlo dobře. Jak psal Pavlík, chtělo by to zaprášit a podvozek bych vzal víc. Nějaký ten pigment do pásů co by bahno a hrany pásů grafitem. Byla by škoda nevdechnout mu trochu života,

Marná sláva, je furt vidět že jsem prostě letadýlkář :oops: . Každopádně nechci být za kašpara a slibuju že si zjistím jak se používají pigmenty (a na co vlastně jsou). Mám v plánu další kousky techniky a tak se pokusím do těch vašich tajů proniknout :) .
V každém případě ale můžu odpřísáhnout- jsem zavilý letadýlkář a blátoplazové mě nedostanou :grin: :grin: :grin: !!!
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 26 pro 2009, 19:11

To jsem si řikal před lety také, když jsem stavěl letadla :lol:
Když něco budeš potřebovat tak napiš. 8-)
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 26 pro 2009, 19:47

Stejný osud jako Pavlika potkal i mě. :grin: :grin:
Hotovo:
Marder

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie techniky