grave_digger píše:Něco málo uděláno na interiéru, ono to nebude ani moc vidět, ale mám čisté svědomí
Ono to bohuzel nebude vubec videt Planujes v kabine nejake osvetleni ?? Jinak pozor na ty stroje, jsou tezce navykove a za chvili uz na nich budes delat i sebemensi pizlani
Díky Ondro, vlastně jsem nad funkčním osvětlením ještě nepřemýšlel Světlo budu dělat až někdy později, až budou hotové plechy, stejně tak elektrické rozvody v kabině, tak se pak rozhodnu, nejspíš podle toho, jak dalece budu s interiérem spokojen a jestli nebude lepší spíš to utopit ve tmě Frezku jsem zatím použil jen jednou, musím nejdřív dát dohromady pořádný pracovní stůl a všechno to nějak zorganizovat, budu mít ted dva dny volna, ale ty padnou na dio, tak snad někdy před vánoci se k tomu dostanu
Tak po delší době maličký pokrok, pokud se to tak dá vůbec nazvat, ale začal jsem dělat i na dalších věcech, které přidám postupně, jak je budu mít hotové. I s tímhle bych asi mohl počkat, až to bude v surfu a naleštěné, jenže to potrvá zase měsíc, protože se mi nechce špinit a čistit pistoli kvůli každému šroubku (česky se tomu říká lenost) Takže brzdy, vlaková už je hotová, jen zkompletovat páku a celé tři věci přijdou zaformovat, jelikož tahle brzda byla jedna z nejběžnějších na německých lokomotivách od 30. let po dlouhou dobu(a na řadě českých) No, a ted se pustím do brzdy lokomotivy.
A tady je lokomotivní brzda, kterou jsem právě dodělal. Možná se přece jen dokopu zítra k tomu surfu, příští víkend bych mohl začít s odlitky [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Tady je ještě fotka obou brzd, já je vyráběl podle nákresů a později jsem zjistil, že vlaková Knorrka se v pár detailech trochu odlišuje, tak jsem ji ještě upravil podle té v lokotce, šlo hlavně o rozmístění obou malých cylindrů na přírubě směrem k obsluze a jeden čep, takže na příští fotce už to bude přesně. [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
První šestaosmdesátky měly zcela rozdílné ruční mazání Boschovy konstrukce, tento lis, který slučuje vše dohromady, byl nasazen zhruba v polovině 30.let a mohlo by se jednat o nový Bosch nebo o Michalk, což ještě musím ověřit. A už jsem to skutečně našel v jedné ze svých knih, jedná se o v té době naprosto moderní vysokotlaký lis Bosch.
Rozdělal jsem několik dalších drobností, abych vše mohl konečně dát do surfu, začistit a zaformovat. Vesměs se jedná o díly do kabiny, poslední pak jsou už základy pro domky, kam bych chtěl dneska přidat vlastní ložiska, vypínací šrouby, závěs pro pružinu a konečně třmeny pro zajištění domku v rámu.
Pekne detailiky Budes delat ten olejovy stavoznak na tom mazacim lisu (takove to vybrani na rohu)? Prozrad, jak to delas ze nemas na tom plastu otrepy na hranach Ja jsem z toho vzdycky silel a nakonec jsem presel k rezinu. Ale ty mas vsechno tak pekne oble
Díky Ondro za tu chválu, však už z toho taky koukám šejdrem Stavoznak už tam je, dodělával jsem ho později, protože při pohledu na fotku mi došlo, co jsem vynechal. Mně se osobně moc nelíbí ta šroubení na víku k připojení trubiček, ale to se prostě nedalo udělat jinak. Nakonec se to stejně ztratí ve změti trubek. S hranami jsem zatím neměl větší problém, kolikrát to vyjde úplně čistě, případně to přetáhnu a srazím jemným 500 šmirglíkem, pokud je třeba a díl je zaoblený na předloze, tak přitlačím Tady je taky většina věcí dělaná z Plastructu, který mi přijde trochu kvalitnější než Evergreen, ale to je jen můj osobní názor. Včera jsem dělal kroužky na domky z druhého jmenovaného a tak čistě to nevycházelo. Stejně to všechno budu ještě přebrušovat a opravovat po surfu, tak to snad nakonec vyleze obstojně. A až dám celou lokotku dohromady, budu mít formy na polovinu věcí pro jakoukoli další BR (docela mě láká 57 a hlavně 001)
Asi budu muset ten palstruct taky prubnout. Mam od nich jen sadu sestihranu a s nimi ted uz moc nedelam, protoze mam vetsinu sroubu v rezinu. Zkusim od nich nejake desticky Rada 001 a 003 jsou asi nejhezci nemecke lokomotivy, ty za to usili stoji. Rada 57 mne az zase tak moc neoslovila. Z tech mensich je moc pekna BR 23.
Za vyzkoušení to stojí Ondro, včera jsem dělal obruč na běhoun a úplně skvěle čisté obrobky, na větší věci používám slepené destičky, které pak stočím, nejsilnější dělají jen 3,2mm tlusté, což dá při dvou slepených sílu přes 6mm s rezervou pro opracování, a tím se dá pokrýt skoro všechno. Nejsilnější kulatinku mají tuším 6,4 průměr, takže větší rotační díly zase z destiček. Jinak na 57 mám podklady ve stylu 86, takže dokonalé, s ostatními to tak slavné není, ale až se rozhodnu pro nějakou, posháním vše potřebné. 03 by se mi líbila ve stromlinie úpravě Ale to je hudba vzdálené budoucnosti A tady jen jedna fotka z mé dnešní modelářské seance. Na běhoun jsem si dovolil půjčit tvůj osvědčený technologický postup výroby, akorát ty výztuhy malinko vyladím na prvních odlitcích, než zaformuju 4 kola v jedné formě, protože tohle bude spotřebák pro každou další lokotku. Dělal jsem to v děličce a už bych do toho nešel, ta proxxoňácká není moc dobře vyřešená konstrukčně, ta moje snadno hodí dvě tři desetinky. Hnaná kola mají stejný náboj jako hnací, takže použiju nachystaný polotovar k výrobě formy a z odlitků pak budu mít základ pro všechna kola, ve finále potřebuju tři jako ty, takže jen upravím délky paprsků podle velikosti závaží a vybrousím a zmenším výztuhy. V tomhle ohledu to mám daleko jednodušší než ty [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Pekna sbirka drobotiny Jsem rad, ze jsou nektere postupy inspirativni. Jinak, ta delicka je oproti jinym velmi dobre vyresena a presna. Ale je fakt, ze na kola to obcas nestaci. Udelal jsem si pripravek, do ktereho ty kola presne zapadnou a daji se bez vule otacet. V tom pak delam vsechny ukony narocne na presnost. Taky, nevim jak tobe, ale me se ty kola nedaji upnout do delicky primo. jsou moc vysoke a za sikme plochy behounu se to upnout neda. Pristi tyden ti to ukazu.