Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mitsubushi A6M2 Zero - Tamyia 1/32

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Mitsubushi A6M2 Zero - Tamyia 1/32

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 23 lis 2009, 22:13

Musim sa pridat k ostatnym,a rad, a konstatovat,ze to Zeke je paradne spracovane!!! Velmi sa mi paci realne olietanie,hlavne ta cervenohneda zakladovka decentne vycuhujuca spod vrchneho nateru! Fakt podareny model! Gratulujem! Vladimir M.
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod palko » 23 lis 2009, 23:33

Skoro som odpadol ako som si to pozrel po prvy krat proste parada neviem sa vynadivat supeeeer. [-o< [-o< [-o< [-o< [-o< .
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
palko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 24 lis 2009, 00:45

Určitě dobrá práce. Jen se mi to ošlapání zdá až moc přehnané. Tedy neuvědomuji si, že bych viděl nějakou fotku typu 21 v "šedivce" takhle omlácenou. Nejsem japanolog, ale myslím, že tahle barva byla docela slušné kvality a nebylo zase tak jednoduché ji otřít. Ale proti gustu....
Nedostatečně zatmelený a začištěný spoj na krytce mezi trupovými kulomety je v tomhle měřítku dost patrný. Myslím že tenhle letoun neměl tu obdélníkovou bílou popisku na motorovém krytu.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mido21 » 24 lis 2009, 02:22

To Jirka-P:
Moc pěkné ZERO, akorát ta část trupu pod překrytem kabiny za hlavou pilota by neměla být v interiérovce, ale natřena modročernou barvou jako kryt motoru.

jj, v tomhle případě jsem váhal a nakonec jsem dal na návod Tamyie, který navrhuje interiérovku.... a za dva dny poté co byl přilepený, vymaskovaný a vytmelený skleník jsem našel článek ve starém modeláři, kde tuším že Marian Holly mluví o černé. No, alespoň že jsem neposlechl návod, který taky chtěl napatlat šachty podvozku u Mitsubishi mašiny v odstínu aotake...
Mido21

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mido21 » 24 lis 2009, 03:09

To Milan Holzapfel:
Určitě dobrá práce. Jen se mi to ošlapání zdá až moc přehnané. Tedy neuvědomuji si, že bych viděl nějakou fotku typu 21 v "šedivce" takhle omlácenou. Nejsem japanolog, ale myslím, že tahle barva byla docela slušné kvality a nebylo zase tak jednoduché ji otřít. Ale proti gustu....

Chtěl jsem tě přesvědčovat nějakou fotkou, pár jich mám, ale asi máš pravdu, že by se mohl jeden hádat. Veškeré fotografie co mám, jsou ve kvalitě, kde fleky mohou být asi cokoliv.
Mašina E11-137 látala původně z Zuikaku a později byla tuším převelená spolu s jinýma na Rabaul. Tam jí přemalovali trupové značení, ale na polním letišti dostávala kamo zabrat asi víc, než na palubě letadlovky.... až sem tedy teorie, ze která to vypadá jako záměr.
Realita je taková, že jsem poprvé zkoušel udělat lehký chipping pomocí soli. Výsledek nebyl úplně špatný, ale příště se budu snažit malinko ubrat. Zkoušel jsem to později zmenšit a částečně přestříkat, ale měkké přechody nevypadají realisticky a tak to jde v podstatě opravit jenom metodou všechno nebo nic a to mi bylo líto. A jako třešničku na pomyslném "shit" dortu jsem to moc ztmavil přes chipping pistolí. Pořád to působilo dojmem (... jak tady někdo krásně popsal) "odřeného nového letadla". Nápad to asi špatný nebyl, ale příště to budu dělat už jenom za denního světla - ráno po akci na mne šly mrákoty, jelikož můj hi-tech sofistikovaný chipping šel téměř celý do kopru. Jo, jo, člověk se má pořád co učit, čtvrtý éro bude snad zase o trochu lepší...

Nedostatečně zatmelený a začištěný spoj na krytce mezi trupovými kulomety ....

... a takovejch hodin na to člověk čumí a furt něco přehlíží, samozdřejmě máš pravdu
Mido21

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 24 lis 2009, 08:24

Mildo máš to moc pěkné, tedy až na to přehnané olétání jak psal Milan zejména na částech kde se nešlapalo (vyznačeno červeným chodníčkem). Ale celkově povedený model =D> =D>
Na stole: Mezek, P-51D Mustang, Fw 190A-4, Bf 109G-6
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 24 lis 2009, 09:20

To Mido: Je fajn, že jsi vyzkoušel pro tebe nový postup a příště se ti to olétání povede zase líp. To, že je to přehnaný je jen a jen můj dojem a pravda po osudu mašiny jsem nepátral. Sám se rozhoduju, kterou z nabízených kamufláží si ze stavebnice vyberu. Nejraději s modrýma pruhama ale to je zase továrna Mitsubishi a já bych chtěl šachty v aotake. No nemá to ten modelář prostě jednoduchý.... :grin: S tím spojem si hlavu nedělej já si toho všim protože se mi to místo už při skládání na sucho zdá kritický. Ne složitý, ale stačí trošku víc zatlačit a spoj může prasknout. Je to tam takový tenký.
Jinak =D> =D> =D> =D> =D>
Můžeš, prosím, popsat který plechy v šachtách tam neseděj? Má vůbec smysl Big Eda (nebo některý samostatný plechy) kupovat?
Mido21 píše:To Jirka-P:
Moc pěkné ZERO, akorát ta část trupu pod překrytem kabiny za hlavou pilota by neměla být v interiérovce, ale natřena modročernou barvou jako kryt motoru.

jj, v tomhle případě jsem váhal a nakonec jsem dal na návod Tamyie, který navrhuje interiérovku.... a za dva dny poté co byl přilepený, vymaskovaný a vytmelený skleník jsem našel článek ve starém modeláři, kde tuším že Marian Holly mluví o černé.

Paradoxně na barevných bokorysech ve stavebnici je tuším (modro)černá.... Tak včera jsem se pečlivě podíval a i na těch bokorysech je zelená interierovka i když hodně zašedlá a tmavá.
Naposledy upravil Milan Holzapfel dne 25 lis 2009, 13:55, celkově upraveno 1
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mido21 » 24 lis 2009, 09:55

To Milan Holzapfel:

Můžeš, prosím, popsat který plechy v šachtách tam neseděj? Má vůbec smysl Big Eda (nebo některý samostatný plechy) kupovat?

Upřímně řečeno nevím - faktem je, že mě z Big Eda zbyla cca polovina plechů nepoužitá. Usoudil jsem, že s mojima olšovýma rukama bude výsledný efekt (teda pokud dané kousky neztratím, nevdechnu, nerošlapu vzteky ...) asi spíše negativní. Ale celé to asi závisí na tom, jak daleko v poměru propálená energie (čas + nervy) vs. vylepšení vzhledu jseš ochoten jít. Z mojich dosavadních (omezených) zkušeností bych řekl, že plechy u Tamyie se vyplatí výrazně méně, než třeba u Trumpetera kterého jsem dělal dvakrát před tím. Objednal / zaplatil jsem si je současně se stavebnicí a dnes už bych to asi neudělal. Úroveň detailů na stavebnici vidíš sám. Možná plechy na samotný motor pokud ho chceš otevírat, možná podvozkové šachty, nevím ...
Ale nechci tě zrazovat, je to přeci jenom 1/32...

Můžeš, prosím, popsat který plechy v šachtách tam neseděj?

Problémy jsem měl s bočními plechy do podvozkových šachet - budťo jsou větší nebo jsem je umístil malinko blbě. Výsledný efekt byla cca milimetrová škvíra při zavírání křídla. Myslel jsem si, že kolíčky na prádlo to zpravili, jenomže pravý problém nastal až když jsem zavíral mechansmus zklápění podvozku / kryt kulometů v křídlech. Odpovídající díl byl pochopitelně o ten milimetr tenčí taky. Tak jsem běžel do obchodu pro žlutý polyesterový tmel Tamiya - jó, holt zůstávám věrný značce.. :lol:
Mido21

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kaminsky peter » 24 lis 2009, 10:45

Hmmm ma to niečo do seba, hlavne zaujímave prevedenie patiny.
kaminsky peter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Rohaľ » 24 lis 2009, 15:46

Predstav si ako som sa tváril, než som si všimol, že to nie je v 72-jke ale 32-jke :grin: :grin: :grin:
KPM Black Sheeps Bardejov

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Ivan Rohaľ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mido21 » 25 lis 2009, 06:36

To Ivan Rohal:
Predstav si ako som sa tváril, než som si všimol, že to nie je v 72-jke ale 32-jke

Ha, ha, ha, to by mi fakt pěkně houplo sebevědomí, být to takhle v dvaasedumdesátině....
Boužel toto ja na hranici mojí dovednosti i v mnohem větším měřítku.
M.
Mido21

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 25 lis 2009, 08:10

Fakt pekny (Tamka dela slusny modely :D) ..to ochozeni kolem kabiny ja na me trochu moc :-k ale jinak =D> se mi Zero libi jo kdyby takhle tanmka udelal nejake itala 8-)
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mido21 » 25 lis 2009, 10:21

Pořád čekám, až se mi do toho opře náčelník elNegro a začínám být zklamaný [-o< [-o< .

Malá nápověda (tj. nedostatky o kterých vím):
- chipping dopadl brutálněji než jsem chtěl (vzhled se mi celkem líbí, rozsah už méně)
- chybějí (zatím) kryty motoru okolo výfuků (protože nepasuje ani origo díl ani lept od Edy)
- chybý lanko antény
- barva pod skleníkem je asi blbě (už se tady řešilo)
- popisky ma cowlingu jsou asi navíc (.. ale zkrátka jsem se nemohl udržet)
...

Tak co ještě objeví ostříží oko Velikého Kritika?
Mido21

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Typlt » 25 lis 2009, 21:37

Aby se nehledaly jen chybky. Velice oceňuji hnědou barvu na zadních stranách vrtulových listů. Zajímalo by mne jestli je to v návodu nebo už má dopady Marianův osvětový pokus ze Speciálu.
Asi druhé nebo třetí Zero co má tyhle barvy na vrtuli. Jinak všichni pořád a pořád - černou.
Když Japonec -tak pro všechny.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod angusarmy » 25 lis 2009, 21:55

Radek Typlt píše:Aby se nehledaly jen chybky. Velice oceňuji hnědou barvu na zadních stranách vrtulových listů. Zajímalo by mne jestli je to v návodu nebo už má dopady Marianův osvětový pokus ze Speciálu.
Asi druhé nebo třetí Zero co má tyhle barvy na vrtuli. Jinak všichni pořád a pořád - černou.

Já mám taky hnědou :grin: :grin: :grin:
Podle návodu... :)

viewtopic.php?f=6&t=38306
Kamufláž je pro zbabělce
Sovětský důstojník r. 1943
angusarmy

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel