Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Výrobci, Prodejci ‹ MODEL Box
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/32 Supermarine Spitfire Mk.Ixc

Diskuse s dovozcem modelů a doplňků
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 1/32 Supermarine Spitfire Mk.Ixc

Příspěvekod Mirek glock Říha » 23 lis 2009, 22:55

Zdeněk Fabík píše:lepší nudnej anglán, než hrdinej taliján :D

Náhodou Britové byli prosíraví :wink: , mysleli i na budoucí modeláře a ne jim to znechucovali, vymýšlením, pravda, hezkých kamlufláží, ale kdo na to má ruce, že?

seda zelena nuda nuda ...model je peknej a kvalita je jinde nez zbytek galaxie ale ruku na srdce jakej rozdil bude v tom kdyz ho koupim v breznu nebo ted to ze ho zacne hned stavet verim tak kubrtovi smula je ze talosi IX pouzili az po valce :grin: to by byla camo za vsecky prachy
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 23 lis 2009, 23:05

Dle mých info bylo Spitů v prvním vrhu 48 a šly všechny na prodejny MPM, takže se po nich asi rychle zaprášilo... Muselo se pro ně i cestovat po "burákovech" (dle slov nejmenované prodejkyně). Ve Vrchlabí jsme brali dva i když se prodavač "cukal", ale 5 v českých na stole zvítězilo...
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 23 lis 2009, 23:07

no jak říkám, pěkný podraz pro ostatní prodejce :x
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 24 lis 2009, 00:42

Rostislav Axmann píše:no jak říkám, pěkný podraz pro ostatní prodejce :x

Co je v tom za podraz? Koukám, že ať udělá MPM cokoliv, tak je to vždy blbě. Poprvé v životě má něco dříve než ostatní (Legato via Hannants via HLJ) a i to je špatně. Jako bych slyšel, když by to měl Muzikant dřív, jak je MPM pomalý a neschopný a Muzikant je mistr světa. Co vím, tak měli dostat jeden karton (=96 ks), ale dostali jich jen polovic. Další měly přijít na konci listopadu. U nás v Liberci dokonce nedostali ani kus, že prej berou jenom záznam. Jak jsem pochopil, šlo i o odvahu prodavačů si stavebnici vzít. V Liberci prodává stará bába, co si celej den plete svetr, takže měla asi strach ze stavebnice za dvaapůl tácu. Přiznám se, že i mě rychlost MPM překvapila a rušil jsem objednávku na HLJ.

Nebo znáš nějaký sofistikovanější způsob rozdělení?
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 24 lis 2009, 10:56

Jsem sic jen Thůdidlo ale plně chápu že si MPM nechala komplet zásilku.Když nemá ani plný počet kusů pro sebe,příjde mi logické že si je ponechá-já bych udělal to samé.Když sem si loni kupoval telefon tak ho taky měl zprvu jen týmobajl a taky limitovaný počet.
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 24 lis 2009, 11:27

Michal Šourek píše:
Rostislav Axmann píše:no jak říkám, pěkný podraz pro ostatní prodejce :x

Co je v tom za podraz? Koukám, že ať udělá MPM cokoliv, tak je to vždy blbě. Poprvé v životě má něco dříve než ostatní (Legato via Hannants via HLJ) a i to je špatně. Jako bych slyšel, když by to měl Muzikant dřív, jak je MPM pomalý a neschopný a Muzikant je mistr světa. Co vím, tak měli dostat jeden karton (=96 ks), ale dostali jich jen polovic. Další měly přijít na konci listopadu. U nás v Liberci dokonce nedostali ani kus, že prej berou jenom záznam. Jak jsem pochopil, šlo i o odvahu prodavačů si stavebnici vzít. V Liberci prodává stará bába, co si celej den plete svetr, takže měla asi strach ze stavebnice za dvaapůl tácu. Přiznám se, že i mě rychlost MPM překvapila a rušil jsem objednávku na HLJ.

Nebo znáš nějaký sofistikovanější způsob rozdělení?

pre mna ako predajcu je podraz to, co urobili s Ki-44 1/32 od Hasegawy. Na velkoobchod nedali ani kus a do noviniek hodili celostrankovu reklamu s textom " v predajniach MPM a u kazdeho dobreho obchodnika"
Toto sa jednoducho nerobi, teda robi, tu v CSSR (pre MPM)
Rovnaky vymrd je aj tento Spit.
Uz sa tesim na nove novinky, aka tam bude reklama, ked na webe maju uz druhy tyzden velky banner,
ze maju Spita skladem a pritom maju ho**o.

Podla mna ak je niekto vyhradnym dovozcom, tak sa ma starat o to, aby aj dovozcom bol. Alebo ked na to nema gule, tak nech dovoli vozit tovar aj inym na priamo od vyrobcu.
Objednat 48 kusov a ked je malo vraviet, ze neposlali vsetko, to vie kazdy. Je to len jedna z dalsich vyhovoriek od MPM. O opaku ma bude niekto tazko presviedcat.

Druha vec je, ze Spit naozaj este skoro nikde neni, takze to, ze sa im podarilo doviezt aspon nieco, mozu povazovat za uspech.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 24 lis 2009, 12:33

Martine, nerad bych tu vířil nějaké vášně. Po prvních 48 se jen zaprášilo a je to historie. Navíc je MPM dodalo i na Slovensko, v Blavě si ho koupil Braňo. Jestli ho mají na nějakém banneru a na skladě ho nemají je také podružný, to samý má Squadron na dnešním Hyperscalu - když se chytneš na "available", tak se na jejich stránkách dozvíš, že je out of stock. Navíc pochybuji, že ho už vůbec měli. Důležité je, že se dostane na předvánoční trh další dodávka a vo tom to je...
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 24 lis 2009, 16:51

Jj, já byl nemocný a pro svůj kousek jsem poslal příbuzenstvo aby mi ho někdo nevyfouknul. Zájem byl prý značný... Stejně je to docela sranda, když si vezmete že to není ani levný kit a ani zrovna mainstreamové měřítko...

Co se Ki-44 týče - tehdy jsem jich viděl v MPM docela dost a v Legatu jich měli taky pěkně velký štos. Vím že mě to tehdy překvapilo protože jsem měl za to že Japonci, natož v už relativně obřím (i když ne největším) měřítku jsou u nás dle mého názoru ne moc oblíbení,ale třeba se pletu. U Spitfira to zas takové překvapení není protože to je letadlo spojené s českou (československou) válečnou i poválečnou historii. Navíc mám takový pocit že jsem si ho u Tamiye v loňském (?) průzkumu trhu objednal...
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 24 lis 2009, 20:27

El Thud píše:...Stejně je to docela sranda, když si vezmete že to není ani levný kit a ani zrovna mainstreamové měřítko...

S tím bych nesouhlasil, že je 1/32 něco mimo. Naopak si myslím, ž 1/32 jsou na značným nástupu a stačí si prohlídnout nabídky firem a prohlídnout soutěže...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 24 lis 2009, 21:12

Tak to jo, já se na žádné soutěži podívat nebyl a myslel jsem že dvaatřicetiny jsou spíš populární v zámoří a u nás se lepí sporadicky. (Velikost, cena atd...) Tak to je fajn že to tak není.
El Thud

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na MODEL Box