Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Modelforum
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Vložené fotky a jejich kvalita

Připomínky, náměty a oznámení ohledně funkčnosti fóra.
Téma uzamknuto

Re: Vložené fotky a jejich kvalita

Příspěvekod VojtaH » 15 črc 2009, 17:19

Tak to máš nákladnou zábavu, že fotíš s Nikonem 200...
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

Příspěvekod Honza Miňovský » 15 črc 2009, 17:21

ano nákladná jak pro koho...je to z firmy,ale máme ho doma my...
a je to D300 a ne 200 :) a sem za to rád.... a jak...
.: Honza Miňovský 18 let :. KPM Kladno
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Finished:
->Fw190A-8 1/48 Eduard in Detail...<-
->Kittyhawk Mk.I 1:48 + spousta doplňků<-
Honza Miňovský

Příspěvekod Chmell » 15 črc 2009, 17:24

Honzo fotíš i stavíš opravdu perfektně a když vezmu v úvahu tvůj věk tak máš před sebou velkou budoucnost.
-----------------------------------------------------------------------
Fotografii na předchozí stránce jsem dával spíše jen ze srandy, ale teď dám jednu opravdu již vážnou. Nač nakupovat drahé fotoaparáty a nebo se vymlouvat.
-----------------------------------------------------------------------
A co tuto pánové?
Fotoaparát - Olympus µ 850 SW (cena cca 4500,-) - http://www.olympus.cz/consumer/29_digit ... 18595.htm#
Pozadí - stůl a bordel na něm
Osvětlení - 2x lampička stolní co mám na modelaření
Stativ - starej
Nastavení - fotoaparát má jen předvolené trapné funkce (automatika, krajina, portrét, ...) a tak jsem dal makro bez blesku, samospoušť na 10s a zmačkl do půlky spoušť. Po zaostření jí domáčkl a toto vypadlo. Foto je jen oříznuté (nesnáším 4:3) a zmenšené a doostřené (lehce). Celková doba 5 min
Přílohy
P2040039m.jpg
Je alespoň poznat, že je to Marder III?
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

Příspěvekod VojtaH » 15 črc 2009, 17:28

Tak to už ale fakt dublujeme...navrhuju zamknout a pokračovat na zavedeném místě:

viewtopic.php?f=429&t=9271&st=0&sk=t&sd=a&hilit=jak+fotit+model+k+y
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

Příspěvekod itchy » 16 črc 2009, 06:57

...přesně tak jak píše Chmel... "Nač nakupovat drahé fotoaparáty a nebo se vymlouvat" a "návod na správné fotografování modelů neexistuje....
Rád stavím, nerad fotím. Mám asi 8 let starý digikompakt a dodnes s ním moc neumím. Proto je vše nastaveno na automat (jen semtam mrknu na bílou) a v ruce! ... 3 minuty na balkoně! Fotit model doma s podložkou, pozadím a umělosvětlením je pro mě noční můrou. Tak raději vždy počkám na slunce a vylezu s tím ven. A voalá... aspoň něco - slunce a i nejednolité pozadí. Tak když už, tak ať to trochu vypadá... postavený model (se kterým si člověk dá tolik práce) bych strašně nerad zazdil blbou fotkou, když už se chci pochlubit, že?

y01.jpg

x01.jpg

ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

Příspěvekod Dolin » 16 črc 2009, 08:53

Pěkné!!!
Ono ale panuje vžitý názor, že drahý foťák = lepší foto automaticky,....i když s tím neumím

NENÍ PRAVDA!!!!!!!!!!!!!!
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

Příspěvekod itchy » 16 črc 2009, 09:44

To máš pravdu Doline ... ale i naopak - "levný kompakt nerovná se vždy jen naho*no fotky" !!!
Je to hlavně o rukách a taky o hlavě :wink:
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

Příspěvekod Pepa Vitámvás » 16 črc 2009, 10:08

Je to o tom CHTÍT! Nebýt lenošnej a něco se o tom co neumím dozvědět. Beru, že někdo focení nebere jako koníčka, nerozumí mu, ale v okamžiku, kdy vystaví svoji fotku veřejně, musí v případě katastrofální kvality počítat s tím, že mu to někdo omlátí o hlavu. Nenutíme tady nikoho do "zrcadel" a L-skel, ale snažíme se pozvednout úroveň fora. Fotit se dá i kompaktem, viz příklady výše. Osobně se mi nechce prokousávat osmi a více stránkovým chlívkem, kde je rozestavěn mému srdci blízký typ, když hned v prvním příspěvku vidím "černocha v tunelu" /to není narážka na zdejšího moderátora, to je obecné přirovnání tmavé fotky 8) /. Vím, je to ode mne netolerantní a možná i nafoukané, ale já ty základní chyby ve focení prostě nezkousnu... Je mi to líto, protože to zas až tak složité není, jsou návody zde, na netu a základní publikace v knize taky nestojí majland.
Pepa Vitámvás

Příspěvekod Fíkus » 16 črc 2009, 11:51

Pepa Vitámvás píše:Je to o tom CHTÍT! Nebýt lenošnej a něco se o tom co neumím dozvědět. Beru, že někdo focení nebere jako koníčka, nerozumí mu, ale v okamžiku, kdy vystaví svoji fotku veřejně, musí v případě katastrofální kvality počítat s tím, že mu to někdo omlátí o hlavu. Nenutíme tady nikoho do "zrcadel" a L-skel, ale snažíme se pozvednout úroveň fora. Fotit se dá i kompaktem, viz příklady výše. Osobně se mi nechce prokousávat osmi a více stránkovým chlívkem, kde je rozestavěn mému srdci blízký typ, když hned v prvním příspěvku vidím "černocha v tunelu" /to není narážka na zdejšího moderátora, to je obecné přirovnání tmavé fotky 8) /. Vím, je to ode mne netolerantní a možná i nafoukané, ale já ty základní chyby ve focení prostě nezkousnu... Je mi to líto, protože to zas až tak složité není, jsou návody zde, na netu a základní publikace v knize taky nestojí majland.

co dodat, dokonalé, eště by si to mohli vzít k srdci Ti, kterých se to týká. A že je to netolerantní? Prd, vystihl si to pěkně a plně s tím slouhlasím.
A kde je Fifinka...?
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... okou%C5%A1
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=121&t=23403
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... t=Frydrych
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=24595
viewtopic.php?f=58&t=30564&start=0
Fíkus

Příspěvekod Samin » 16 črc 2009, 12:32

No takže nic novýho pod sluncem a závěr týdle diskuze je že se musí pořád "prudit" aby modeláři dělali lepčí fotky, jinak kvalitu nezvedneme. Dost lidí už to kritizuje takže nepolevit v nastolenym kurzu.
pokračování spíš ve vláknu jak fotit modelky, možná i některy prispevky odsud by se tam hodily spíš než sem 8)
Vojtěch"Samin"Samek
KPM Kaznejov
Samin

Příspěvekod Monika M. » 17 črc 2009, 18:26

Mám dojem, že na tohle máme spešl téma, protože omíláme furt dokola to, co už bylo řečeno. Jak už řekl přede mnou Vojta - zamknout a pokračovat v diskuzi nahoře v "Jak na fotografování". Pro ty, kteří nevědí, kde se fotografické subfórum skrývá, tak je pod "Jak na to" TADY .
Nemyslím si, že by se do budoucna uvažovalo, promiňte, o "diktatuře" ohledně fotek tady na MF. Jsme fórum pro každého a ne každý má čas a možnosti dělat super fotky. Jistě chápu, že na fotce z mobilu, dělané pod lampičkou, je vidět stará bela a ne detaily modelu, ale to už je jen problém autora fotky i modelu, že mu pak tady nikdo neporadí, protože vidí třeba jen černochy v tunelu a ještě zrnité a rozmazané.
Bylo tu už mockrát řečeno, že kdo se bude chtít zdokonalit, ten to udělá, a kdo nemá čas a chuť fotit na úrovni, tak prostě bude fotit modely pořád stejně. Rozhodně ale platí, že tu máme díky Petru "Chmellovi" Chmelíkovi fotografické subfórum, takže místo pro zdokonalení a sosání informací je zejména tam a také tam prosím vkládejte své zkušenosti a návody, jak fotíte modely. Jedině tak se dá zvednout úroveň fotek, že všem ukážete jednoduché návody, jak pořídit bez super vybavení snadno dobrou fotku, tak jak to udělal třeba Dolin o pár příspěvků výše. Díky
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

Předchozí

Téma uzamknuto

Zpět na Modelforum