Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Klub 144 ‹ Galerie 1:144
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

FW Ta-183 - USAF - JACH

Odeslat odpověď
Příspěvek: 1 • Stránka 1 z 1
  • Odpovědět s citací

FW Ta-183 - USAF - JACH

Příspěvekod Charlie » 30 kvě 2009, 12:53

Do praciček se mi dostal pytlík s dvěma jednoduchými kity Ta-183 od firmy JACH. Cena nesmírně zajímavá, stejně jako použitý typ. Vzhledem k tomu, že Luftwaffe nepatří mezi mé silné stránky, nemám na ní barvy a v tomhle měřítku bych se s fleky určitě pral, zvolil jsem americké zbarvení stavěné na představě, kdyby Kurt Tank po válce skončil ve Státech a ne v Argentině.

Díly jsou celkem pěkně stříknuté, rytí tam sice moc není, ale kdo chce, může si ho rozšířit dle nákresů a vlastní fantazie. Všechny díly se lepí na tupo a sedí bez problému. Trocha tmelu se ale použít musí. Celé mi to příjde jako cvičení na první resin. Dekály jsou řešeny jako univerzální aršík pro němce a japončíky. Bohužel, tisk je hodně bídný a někde je jakoby poprašek barvy, minkropuntíky, které jsou docela vidět. To bych asi označil za největší slabinu stavebnice. Kabinka je stříknutá z plastu, trošku tlustší, ale já byl spokojen. Vzhledem k absenci kokpitu jsem jí stříknul zevnitř smokem a zvenku pak hliníkem, aby se trochu odlišila. Podařilo se až na počtvrté, na další pokusy už sem neměl nerv. Celkově vzato jsem si postavil zajímací éro netradičního tvaru a velice se těším na další x-plany, které firma připravuje.
Přílohy
ta18301.jpg
ta18304.jpg
ta18305.jpg
ta18306.jpg
ta18307.jpg
ta18308.jpg
Charlie

Odeslat odpověď
Příspěvek: 1 • Stránka 1 z 1

Zpět na Galerie 1:144