Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ Francouzká technika
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Panhardy od RPM.

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Panhardy od RPM.

Příspěvekod branik » 09 kvě 2009, 21:10

Nooo, ja tam nevidím žiadne pánty, skôr mám dojem, že tam vidno práve kryt streliska, aké sú po bokoch veže. Jednoznačne však dávam prednosť francúzskym podkladom, než tejto poľskej predstave. Citácia o hrúbke pancierovania veže pravdepodobne z niečoho vychádza, snáď z materiálov Renaultu. Ak by hrúbka sedela aspoň približne, neviem ako by si predstavovali otváranie takto hrubých, veľkých a určite ťažkých dvierok. Inak i poľská Militaria hovorí o problematickom - malom vstupe do veže. Dvierka by to vyriešili, no skrátka tam neboli.
Viem, že si sa v tomto spoľahol na výrobcu modelu, ale v tomto prípade to bola podľa mňa dosť podstatná chyba na inak super urobenom kite.
Přílohy
244_015.jpg
Militaria
Branislav Juhász
http://forum.valka.cz/index.php
branik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 09 kvě 2009, 21:24

To je osud modeláře.Běžně zjistím po dokončení modelu že něco bylo jinak.Stejně jako kamo,byl ten Panhard vskutku zelený?Jinak těch kusovek u Panhardu je jěště několik.
J. K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod branik » 09 kvě 2009, 21:49

Tak, tak...

Viem o nemeckej i francúzskych bežvežových modifikácii (jedna s provizórnou nadstavbou, jedna protilietadlová), CDM-ko je tiež zaujímavé, verzia s 5cm PaK (KwK ?) 38 L/60...
Branislav Juhász
http://forum.valka.cz/index.php
branik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 09 kvě 2009, 22:16

branik píše:Tak, tak...

Viem o nemeckej i francúzskych bežvežových modifikácii (jedna s provizórnou nadstavbou, jedna protilietadlová), CDM-ko je tiež zaujímavé, verzia s 5cm PaK (KwK ?) 38 L/60...

Teď dělám klasiku 178.Model je taky pakec.Částečně předělávám věž.Vše ale řešit nebudu.CDM bude poslední.Podklady na něj mám,takže budu z velké časti předělávat věž.Ten bude poslední.RPM mně již unavuje.
Vz.40 jsem si pořídil jako první,neměl jsem na něj nic.Pořídil jsem si později různé francouzké publikace i na jinou techniku.Jsou to slušné podklady ale ruku za ně do ohně nedám.Porovnával jsem s fotkama a kolikrát jsem koukal.Jak se říká na vojně.Co nedokáže puška,to dokáže tuška.
J. K.

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Francouzká technika