Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Pruhovaná letadla
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Spitfire Mk.Vb 1/72 Tamiya

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 18 dub 2006, 19:34

Tomáš Srb píše:
PS: to nepotěší, to by to Eda nemohl vzít z jiné nové pistole a pak, až mu přijdou nové díly, si ji doplnit. Kanibalizace je celkem běžný způsob vyřizování problémů...

Přece Eda nedopustí, abys 4 měsíce nemodelařil...

Jsem reagoval rychlejc nez sem myslel. Eda ma na sklade jen trysku, 4 mesice bych cekal na "krytku" okolo trysky. V navalu "radosti" jsem uplne zapomnel, ze u pistole je jeste jedna krytka s "tykadlama", takze nebude az tak zle. Akorat ze cena tehdle dvou mrnavych dilu je 1/3 ceny noveho sotaru a 2/3 ceny napriklad triplexu... :shock: :o :? :evil: :cry: ](*,)
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Dunda » 17 kvě 2006, 16:37

Ahoj Honzo, strašně jsem se na tvou stavbu těšil a teď ses nějak zasekl. Kde je nějaký pokračování? Mám ten samý model, akorát od Revellu včetně kokpitu a zbraní od Airesu. Tak jsem jen trošku zvědavej abych mohl něco okoukat. :shock:
PiMC - Pardubice illegal Model Club
Tomáš Dunda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 17 kvě 2006, 20:01

Tak ze ses to ty...

jednak sem dodelavam Gripena a jednak sem hnul aji s timhle. A jak uz je mym zvykem, pridelavam si praci kde to jenom jde

1) nejvetsi blbost kterou jsem udelal, bylo nastavovani podvozkovych sachet. U stavebnice je skvira mezi dnem sachet (soucast horni poloviny kridla) a boky sachet (soucast dolni poloviny kridla), proto jsem hloubku nastavoval. Ale mel jsem radeji vlepit stocenej prouzek pres cely boky sachet. Takhle jsem si zadelal hned na 2 problemy:
- nastaveni hloubky znamenalo, ze boky sachet bylo nutno jeste prebrousit a tim preci jen nepatrne zvetsit prumer sachty. Kdybych nalepil stocenej prouzek, naopak bych prumer mirne zmensil. A chybejici desetiny milimetru se naprosto kriticky projevily pri instalaci zbranovych sachet kanonu. Na fotkach to moc videt neni, ale jsou hodne posunuty smerem od trupu ven (tj kanony nejsou ve stredu otvoru zbranove sachty)
- i tak bylo po slepeni kridla potreba kapnout trochu sekundaku do sachet, protoze tam preci jen nejaka skvira zbyla. A kdyz jsem spoj jemne zarovnaval debonderem, samozrejme ze jsem narusil pripojeni plastiku, kterym jsem nastavoval hloubku sachty. (a vzhledem k tomu, ze jsem to zarovnaval opravdu jemne, tak zbyly zjevne i zbytky vytekleho sekundaku =>proste humus)

2) trup jsem slepoval pozde vecer, kdy jsem uz byl celkem unavenej a slepil jsem to mirne krivo - vyrobil jsem malej schod (jedna pulka vys nez druha). Takze bylo nutno nejen zatmlit a zabrousit ten schod, ale taky dorovnavat vzepeti kridla a vubec geometrii vseho => opet humus.

=> az to dodelam, tak si postavim par modelu jen z krabicky, takhle by to teda dal neslo :-)
Přílohy
P9130025.jpg
konstrukce kridla v miste klapek - nalepit trojuhelnicky (viz sipky) nebylo az takovy maso jako donutit jednotlivy zebra, aby na odtokove hrane byly presne stejne vysoko (coz se mi stejne nepovedlo ;-)
P9130022.JPG
zbrane
P9130021.JPG
kokpit
P9130017.JPG
tady je to hloupy nastaveni hloubky sachet. Za povsimnuti stoji otvor uprostred kridla v miste klapek. Tak na takovouhle tloustku bylo potreba zbrousit cely kridlo nad klapkama, abych tam dostal konstrukci klapek
P9130015.JPG
celkovy pohled
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 18 kvě 2006, 06:33

No Honzo ta jsi fakt blazen tohle bych nechtel delat ani v 1:48. Fakt dost dobre :shock: :P =D>
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Dunda » 19 kvě 2006, 07:03

Dík za odpověď Honzo. To se mám na co těšit. Obzvláště na ty klapky. :o
Tomáš Dunda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Papp » 19 kvě 2006, 08:56

fakt krasa, no zasnem
Ja mam rozrobeneho spita Vb na prestavbe na 2b ale 1:48 a ten problem s tamyiackymi sachtami je znami, ja robim tie sachty cele odznova a aj s chladicmi, nie su vobec dobre.
Inac tamiyacky spit je presne to co mustang, krasne ero, super model ale len hlavne casti, v detailoch odchadza kompletka.

Krasna praca, super tesim co z toho vyrastie. Aku kamo budes robit?
Pavol Papp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 19 kvě 2006, 09:13

Pavol Papp píše:fakt krasa, no zasnem
Ja mam rozrobeneho spita Vb na prestavbe na 2b ale 1:48 a ten problem s tamyiackymi sachtami je znami, ja robim tie sachty cele odznova a aj s chladicmi, nie su vobec dobre.

Diks . Jinak uz jsem se rozhodl, ze do sachet ten prouzek dam, protoze po natreni sachet surfacerem...je to opravdu nepekny. Jinak budu delat jeste jednoho spita, rozrezanejsiho a tam si s tim hodlam pohrat vic. Ale to az za dlouho :-D

Pavol Papp píše:Inac tamiyacky spit je presne to co mustang, krasne ero, super model ale len hlavne casti, v detailoch odchadza kompletka.

Ja myslim, ze i detaily jsou velmi dobre, zatim trochu nesedely akorat ty sachty. Kazdopadne lepsi model spitfiru 1/72 nejspis neexistuje a podle me patri i k nejlepsim modelum 1/72 vubec (mysleno jednomotoraky II svetova) Nikdo neni dokonaly, ale kdyby vsechny modely byly v tehle kvalite, tak...by to byla skoro az nuda :-D

Pavol Papp píše:Krasna praca, super tesim co z toho vyrastie. Aku kamo budes robit?

Ja jsem taky zvedav a kamo bude presne ta, co je v mem prvnim prispevku tohoto tematu :-D
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Papp » 19 kvě 2006, 12:33

Honza Jezl píše:Ja jsem taky zvedav a kamo bude presne ta, co je v mem prvnim prispevku tohoto tematu :-D

videl si uz vecsieho slepca ako mna :grin: :grin: :grin: :grin:

inac ja som robil pred rokmi ako NN-N ako Vc tiez s tou istou kamuflazou :)
Pavol Papp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 25 kvě 2006, 21:51

konecne zase nejakej progres, ale prozatim bez fotek. Dodelal jsem klapky (fotky o par zprav driv jsou konstrukce trupu), kazda klapka zabrala skoro 2 hodiny (opravdu sileny) Drobne dily taky skoro vsechny pripraveny (jeste nejaky brzdovy hadicky atd) Jinak zatmeleno, zacisteno, vylesteno, po prilepeni kabinky k trupu to pujde pod surfacer. Ale nejdriv v pondeli :-(( A bojim se bojim, ze to do Chodova nestihnu a budu tam jeste jednou zaclanet se starou vykopavkou :evil:
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 29 kvě 2006, 22:45

dalsi progres. Zafurfovano. Kupodivu to vypada, ze nebude potreba povrch opravovat (uvidime zitra :-D )
Přílohy
klapky.JPG
Kazda klapka cca 2 hodiny prace. Ale stojej opravdu za to.
spodek.JPG
do sachet sem nakonec vlepil pasek plastiku (cpat to do uz slepenyho kridla byl peknej opruz, protoze dno sachet neni rovny ale obly) Nakonec ale celkem dobry
vrch.JPG
jedinou chybu kterou jsem po zasurfovani (zatim) objevil, je kapicka tmelu v pripojeni vetrnyho stitku. nejak tomu nemuzu uverit...ono se este neco objevi :-)
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavol Papp » 30 kvě 2006, 00:46

krasa.... bude to pekne lietadlo
Pavol Papp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Dunda » 31 kvě 2006, 19:10

:shock: :shock: :shock:
super prácička, tak to do těch klapek nejdu, jedině s lupou :grin:
Tomáš Dunda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rostislav Axmann » 01 čer 2006, 16:07

a budou u toho i čechoslováci (myslím tím figurky :lol:
Rostislav Axmann

KPM Opava http://kpmopava.cz

KPM Karviná http://kpmkarvina.wz.cz/
Rostislav Axmann

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 04 čer 2006, 15:56

Figurky cechoslovaku opravdu nebudou (leda ze by mi je nekdo byl ochoten vyrobit s cimz nepocitam :-D )

nicmene maly posun. Model je nastrikan, ted prijdou na radu dekaly. Zatim tam je jen jedna vec, ktera me trochu zlobi (co se tyce shody se vzorem), ale snad nebude tak zle. Pokud to poznate, (i kdyz z foto to neni moc videt) zkusim to opravit :-D
Přílohy
PA010007.jpg
foto je hrozny, ve skutecnosti ta seda neni tak svetla
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 04 čer 2006, 16:00

vypadá to moc pěkně! =D>
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

PředchozíDalší

Odeslat odpověď