Zdravím všechny modeláře. Obracím se na vás s žádostí o pomoc, jestli někdo neví kdo vyrábí letadlo Z-37 nebo Z-37T v jakémkoli měřítku. Marně se všude ptám a těch civilních ér se dělá málo nebo fakt nevím kde to hledat Třeba takovej akrobat EXTRA 330 je přece nádherná. Ale ten Čmelák mě fascinuje už od dětství když práškoval pole kolem naší vesnice a to je už dobrých 30let. Prosím zkuste mi někdo poradit. Díííííííííky. alexandr
alespoň náhled na MiKu čmeldy máš tady: viewtopic.php?f=137&t=25416 Mimo to, že se dnes shání blbě a draze, tak je prý dost těžko sestavitelný a navíc snad i nepřesný. Nemám ho, spíš jsem zvědavej co na to AZ, ale přednější je Morava a Z-50.
AZ Model dělá v plastu (s resinem) třeba Trenéry a Sokol. Z dalších akrobatů z plastu se u nás prodávají třeba Suchoje od Amodelu.
Co se týká sehnatelnosti, absolutně nic o německé firmě Classic Plane netuším, ani jestli ještě existuje. Obtisky jim snad prý tisklo naše MPD.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší "Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler . [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Haluan (Messerschmitt) HA-300 a nebo EF 140 B/R (Junkers EF.131) musí být bomba, to bych chtěl někdy aspoň vidět
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší "Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler . [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Skoda, ze sa tymto strojom vyrobcovia tak uspesne vyhybaju. Vacsinou lietaju pestro sfarbene a ozivili by kazdu zbierku. U nas som mal moznost na letisku zazit An-2, Dromedara, Cmelaka aj Turbo Cmelaka, zial, letecky postrek sa uz vraj neoplaca, obcas si ho daju robit lesy, ale to lietaju asi z Ocovej, alebo zo Sliaca a to sa mi uz nerata, takto som to mal pod nosom
Ahoj před dvaceti lety jsem si Čmeláka ve čtvrtce postavil od nuly.Docela se líbil.Protože mně neustále bombardují piloti kteří na Čmeldovi létali,dozrává ve mně nápad že postavím Turbo a zaformuji ho.Ale je třeba vyčkat.Protože při mé modelářské potenci bych mohl dopadnout jak v Kovozávodech ze slavnou Třiadvacítkou.Jinak klasického čmelaka ve čtvrtce dělaly jako resin v Německu.Někde na uzemí bývalé NDR.Viděl jsem ho na soutěži v německu.Byl docela vydařenej. Zkusím dodat foto toho mého bzučáka.Nyky.
Hľadám fotky tohto zauiímavého namaľovaného "tigrieho" čmeliaka ,ktorý lietal na letisku Plasy u Plzně v roku 1996. Ak by sa našli, bol by som rád. Hlavne detail tej kresby. Jedno foto, čo som našiel bolo LK č.21 1996. Ďakujem.