Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

  • Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 5698 • Stránka 6 z 380 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 380

Vaříte a jíte rádi ???

Vařím rád a taky rád jím
173
32%
Vařím rád a taky rád jím
173
32%
Rád jím, ale raději si nechám uvařit
82
15%
Rád jím, ale raději si nechám uvařit
82
15%
Nerad vařím
3
1%
Nerad vařím
3
1%
Jídlo beru jako nutné zlo
8
1%
Jídlo beru jako nutné zlo
8
1%
Nenávidím jidlo
6
1%
Nenávidím jidlo
6
1%
 
Celkem hlasů : 544

  • Odpovědět s citací

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

Příspěvekod slavkoss » 24 led 2009, 01:05

pre Moniku ak ti necutia spagety skus linguiny.vyzera to alo napinacie lanko na chmelniciach ma to taky ten slzickovy prierez...
a najlepsie su v omacke smotanovej zo sampionmi,sunkou a trochou makeho syra a parmezanu.
pre Terezku volalo sa to studacky biftek.opec hrianku potri cesnakom,pokvapkaj sojovou omackov,potri horcicov a na to poloz platok sunky/nemusi byt/a na to vsetko volske oko nie vsak uplne upecene zltko musi ostat riedke aby sa to vpilo do tej hrianky ked to budes krajat.
alebo skus salat,nieco jednoduche.do mysy natrhaj salat akykolvek najlepsi je zeleny hlavkovy taky ten jemne chrumkavy.na to pokrajaj papriku a paradajku nejake cestoviny muslicky alebo vrtulky su idealne a na vrch ocedenu konzervu tuniaka,kusky alebo sendvicovy ten drvanu to je jedno.posolit okorenit ciernum korenim,pokvapkat octom , jemne premiesat
dobru chut.
halusky mam najradsej tak ako ich robila moja neboha stara mama zo slivkovym lekvarom a troskou slaninky.
a nepoznam nic kepsie ako peceny bocik s do chrumkava upecenou koroskov na vrchu.
a ak sa niekto chce presvedcit o tom ako peciem tak v Martine na modelarskej sutazi zaciatkom septembra /ak sa mi dovtedy nic nestane a podari sa mi priletiet zas domov/bude strudla...
slavkoss
 
Příspěvky: 1764
Registrován: 30 led 2008, 14:43
Bydliště: Žabokreky
Nahoru

  • Odpovědět s citací

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

Příspěvekod slavkoss » 24 led 2009, 01:15

a ze nemcuri nemaju kremzsku horcicu?anglani maju kopec horcice a vsetky su hrozne!zlata nasa plnotucna horcica...
slavkoss
 
Příspěvky: 1764
Registrován: 30 led 2008, 14:43
Bydliště: Žabokreky
Nahoru

  • Odpovědět s citací

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

Příspěvekod Peter DeSnek » 24 led 2009, 09:02

Slavkos, uprimne germani neznaji ani plnotucnou ...

:cry: :cry: :cry: :cry:
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Uživatelský avatar
Peter DeSnek
 
Příspěvky: 12119
Registrován: 22 úno 2005, 13:22
Bydliště: Germany, kousek od Muenchenu
  • WWW
Nahoru

  • Odpovědět s citací

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

Příspěvekod ringlett » 24 led 2009, 10:15

tak snad něco sladkého, začneme jednoduchou pochoutkou ...


2 balíčky BB sušenek
500g měkkého tvarohu dle chuti
0,5 dl mléka
3 polévkové lžíce cukru (má být písek, dávám co zrovna je, jen ne vanilkový)
0,5 cl Rumu (nebo likérů dle chuti)
banán nebo dva
čokoláda na vaření
A to nejdůležitější ALOBAL


Alobal rozprostřeme ve více vrstvách na stůl
Pokládáme BB sušenky (vycházejí přesně v polích 3x7 sušenek!!!) nejprve jednu vrstvu, když to máme uděláme kolem nich z alobalu ohrádku
Rozmícháme tvaroh, mléko a rum a třetinu z něj plácneme na sušenky
Dáme druhou vrstvu sušenek
Zbytek tvarohu, banán bez slupky na prostřední řadu sušenek
Pomocí alobalu překlopíme krajní řady na banán, aby jsme měli z profilu trojúhelník
Polijeme čokoládou
Zabalíme do alobalu a dáme tuhnout do lednice

No a asi po 4 - 6 hodinách uvedeme návštěvu do stavu blaženosti ..
nebo sežereme sami!
uč se z chyb druhých, sám je všechny nestihneš ...
nerozumím ničemu a proto držím radši hubu!

http://www.ssfallschirmjager.estranky.cz
Uživatelský avatar
ringlett
 
Příspěvky: 881
Registrován: 04 dub 2007, 08:24
  • WWW
Nahoru

  • Odpovědět s citací

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

Příspěvekod ringlett » 24 led 2009, 10:28

Jo a co maso?

vepřové kotlety (násobíme počet osob x 2)
MED
koření dle chuti a obliby, samo že i sůl
sojová omáčka

Vezmeme mísu, vlejeme med, pár lžiček sojovky, vmícháme koření dle chuti
pak v tom vykoupeme kotlety a necháme je ve směsi do druhého dne

šup na pánvičku nebo na gril

___________________________________________________________________________

Jo a něco z cest

Albánský burek

listové těsto
mleté maso ( směs s cibulkou a kořením, neškodí trocha kečupu)
balkánský sýr
houby (sušené, čerstvé, jen ne naložené v octu)
klobáska, prostě co nás napadne, dobré je to i na sladko ( místo výše zmíněných věcí dáme tvaroh, mák atd.)

listové těsto na vyválíme na tenké plátky
na vymazaný pekáček nebo zapékací misku vložíme střídavě list těsta, trochu náplně po celé ploše těsta a zase list těsta
pokračujeme dokud máme čím plnit, poslední vrstva musí být těsto (potřeme ho bílkem), čím víc tenkých vrstev tím líp
na poslední vrstvu můžeme nasypat strouhaný sýr

do trouby a péct dokud nám to nezezlátne
uč se z chyb druhých, sám je všechny nestihneš ...
nerozumím ničemu a proto držím radši hubu!

http://www.ssfallschirmjager.estranky.cz
Uživatelský avatar
ringlett
 
Příspěvky: 881
Registrován: 04 dub 2007, 08:24
  • WWW
Nahoru

  • Odpovědět s citací

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

Příspěvekod PantherG » 24 led 2009, 10:33

Ajtakrajtatygrovatá...........tohle témátko mě jaksi uniklo #-o #-o #-o #-o

Napřed projdu,co tu je a pak případně něco přihodím...buď moje "rychlovky" a možná i bábovky....duhovou,mocca,"se sýrem a uzeninou"....
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
Uživatelský avatar
PantherG
 
Příspěvky: 15591
Registrován: 25 lis 2005, 13:18
Bydliště: Hulín,Morava
Nahoru

  • Odpovědět s citací

Re: U blbých na dvorečku ...

Příspěvekod ringlett » 24 led 2009, 10:48

Peter DeSnek píše:Hehehehheeh ... klasika ne ... papat se musi ...

Me napadl jeste jeden recept ... Jmenuje se studenska sekana a prisel jsem na nej na kolejich ...

Proste se vezme cibule trochu se osmazi, pak se vezme sekana (treba koupena, ale domaci je lepsi), a hodi se k te cibuli a opece se z obou stran, pak ze k tomu hodi vajicka, aby se udelala na 'volske oko'. A cele se to zasype syrem ... Hodi na talir, a zdlabe se s notnou dafkou kremzske hortice a chleba nebo radeji (ceskeho) rohliku ...

Rychle, chutne a hlafne syte !!!

:D :D :D :D :D


ta studentská jídla ...

Studentský řízek

Vezmi silnější plátek Gothajského salámu, prožeň trojobalem a hurá na pánvičku ...

hotovo ..
uč se z chyb druhých, sám je všechny nestihneš ...
nerozumím ničemu a proto držím radši hubu!

http://www.ssfallschirmjager.estranky.cz
Uživatelský avatar
ringlett
 
Příspěvky: 881
Registrován: 04 dub 2007, 08:24
  • WWW
Nahoru

  • Odpovědět s citací

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

Příspěvekod PantherG » 24 led 2009, 10:55

Tak Gothaj je lepší smažený v těstíčku... :-k

Jinak já jednu dobu dlabal jen pizzu....asi tak 14 dní...dělal jsem si ji komplet sám....těsto je v každé lepší kuchařce....no a nahoru? Třeba : Kovbojská pizza

Roztáhnul jsem těsto hezky na plech,potřel olejem (gurmáni použijí olivový),na to trochu kečupu(když je ostrý,je lepší),přidáme koření dle chuti,nato nakladu plátky anglické,přisypu červené fazole z konzervy (nutno slít vodu....jsou naložené,tak nenadýmají) a zasypu nastrouhaným sýrem a šup do trouby...a můžu říct,že chutnalo i kolegyním v práci....přitáhnul jsem dva plechy a byly pryč raz-dva :P :P :P :P
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
Uživatelský avatar
PantherG
 
Příspěvky: 15591
Registrován: 25 lis 2005, 13:18
Bydliště: Hulín,Morava
Nahoru

  • Odpovědět s citací

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

Příspěvekod PantherG » 24 led 2009, 11:02

tak ještě jednu rychlovku.....

Na pánvičce rozpustíme sádlo( já ho můžu,i řízek je na sádle lepší),zlehka (podle chuti) orestujeme cibulku,přisypeme mleté maso ,orestujeme,pak přisypeme slitou plechovku červených fazolí,osolit,okořenit podle chuti a pod pokličkou podusit....
Na závěr mám dvě varianty: rychlá - přidáme kečup a servírujeme (s chlebem a pivem třeba),pomalejší (i když jen trochu): v 1 dcl mléka rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky (klidně i dvě),já osobně přidám trochu mleté papriky a zmíněnousměsí zahustíme.....

Rychlé,variabilní a po testech u sebe i u známých mohu tvrdit,že i chutné... :P :P :P :P
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
Uživatelský avatar
PantherG
 
Příspěvky: 15591
Registrován: 25 lis 2005, 13:18
Bydliště: Hulín,Morava
Nahoru

  • Odpovědět s citací

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

Příspěvekod Randalf » 24 led 2009, 11:32

PantherG píše:tak ještě jednu rychlovku.....

Na pánvičce rozpustíme sádlo( já ho můžu,i řízek je na sádle lepší),zlehka (podle chuti) orestujeme cibulku,přisypeme mleté maso ,orestujeme,pak přisypeme slitou plechovku červených fazolí,osolit,okořenit podle chuti a pod pokličkou podusit....
Na závěr mám dvě varianty: rychlá - přidáme kečup a servírujeme (s chlebem a pivem třeba),pomalejší (i když jen trochu): v 1 dcl mléka rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky (klidně i dvě),já osobně přidám trochu mleté papriky a zmíněnousměsí zahustíme.....

Rychlé,variabilní a po testech u sebe i u známých mohu tvrdit,že i chutné... :P :P :P :P

Souhlas.
Dělám podobnou alternativu, jen to mleté maso nahradím anglickou slaninou a fazole používám už naložené v kečupu nebo něčem podobném (optimální jsou od Hainze) ;)
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Uživatelský avatar
Randalf
 
Příspěvky: 8601
Registrován: 31 led 2005, 13:56
Bydliště: Kopřivnice
  • WWW
Nahoru

  • Odpovědět s citací

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

Příspěvekod PantherG » 24 led 2009, 11:38

Jo...fazole v tomatě jsou druhá varianta.....taky je používám.... :P
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
Uživatelský avatar
PantherG
 
Příspěvky: 15591
Registrován: 25 lis 2005, 13:18
Bydliště: Hulín,Morava
Nahoru

  • Odpovědět s citací

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

Příspěvekod Monika M. » 24 led 2009, 11:38

Když už tady byly různé variace slaných závinů z listového těsta, tak moc dobrá náplň je špenát, lučina a česnek. Před napatláním výše zmíněné směsi na těsto je možnost těsto poklást plátky šunky a/nebo sýra. Zkoušela jsem i nivu a byla to mňamka. :P
A ty buřty na černém pivě:

buřty
paprika
cibule
sladký kečup
hořčice
černé pivo

buřty podélně rozkrojíme, naplníme kolečky cibule, proužky papriky, kečupem a plnotučnou hořčicí (dá se si i kremžská, ale to jsem nezkoušela). Pak se buřty přiklopí, položí na pekáček, podlijí černým pivem (hodně, protože se vypeče) a já je podlívám ještě i kečupem a zapečou se.

No a sladká tečka:

Tiramisu (rychlé)

dětské piškoty
kysaná smetana nebo Rama zakysaný krém
Amaretto
kakao Granko (pak už se nemusí sladit)

piškoty klademe po vrstvách do mísy, každou vrstvu zalijeme trochou Amaretta, posypeme kakaem a popatláme kysanou smetanou. Když je hotovo a napatláno, dáme to celé stuhnout do lednice. V ideálním případě se nám to povvede celé vyklopit jako dort, ale dá se to i "bagrovat" lžící z mísy. :P :P :P
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Uživatelský avatar
Monika M.
 
Příspěvky: 4430
Registrován: 04 čer 2006, 15:38
Bydliště: Praha
Nahoru

  • Odpovědět s citací

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

Příspěvekod Peter DeSnek » 24 led 2009, 11:43

Teda panove ...

S fazolema jste me potesili, ty ja mohu na jakykolif zpusob ...
Kazdopadne, tohle jsou klasicke recepty na 'Chilli con carne' ...
A daji se jeste vylepsit primichanim zelenych oliv ...
Ale doporucuji hoooodne proplachnout vodou, neb olivy jsou ve slanem nalevu ...
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Uživatelský avatar
Peter DeSnek
 
Příspěvky: 12119
Registrován: 22 úno 2005, 13:22
Bydliště: Germany, kousek od Muenchenu
  • WWW
Nahoru

  • Odpovědět s citací

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

Příspěvekod Terka » 24 led 2009, 12:02

BUCHTA OD HOLEK Z KOLEJE:
2 vejce
půl hrnku cukru krystal
1 a půl hrnku mouky polohrubé
1 PRDOPEČ (prášek do pečiva)
1 hrnek mléka
rozpustit čtvrt kostky tuku

varianty:
1. do půlky těsta kakao - mramorová buchta
2. Nastrouhaná mrkev - mrkvový dort
3. mák - makovec
4. skořice, rozinky, strouh.jablko - jablkový dortík
5. samotné těsto - bábovka
Nezkoušela jsem, ale nadchly mě ty varianty :o
Uživatelský avatar
Terka
 
Příspěvky: 762
Registrován: 25 čer 2008, 16:58
Bydliště: Žďár nad Sázavou/Hlinsko v Čechách
Nahoru

  • Odpovědět s citací

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

Příspěvekod Terka » 24 led 2009, 12:18

PEČENÉ MERUŇKOVÉ KNEDLÍKY
500 g tvarohu
1 citron
vanilka, sůl, skorice
150 g mouky (já dávám 100 hrubé a 50 polo)
50 g strouhanky
1 vejce
zralé, vypeckované meruňky
75 g cukru
Tvaroh + citr.kůra+vanilka+sůl+mouka+strouhanka+vejce = hladké těsto, meruňky těstem obalujeme a klademe do pekáče s rozpuštěným máslem. Pekáč přikryjeme a na 180° pečeme 20 min. Dalších 20 min. pak pečeme bez přikrytí, dokud nezhnědnou (já je občas přeleju tou šťávičkou).Sypeme cukrem a skořicí. Jsou výborné a vzhledem k tomu, že "normální" se mi ještě normálně nepovedly, tak tyhle jsou jistota :-D
Uživatelský avatar
Terka
 
Příspěvky: 762
Registrován: 25 čer 2008, 16:58
Bydliště: Žďár nad Sázavou/Hlinsko v Čechách
Nahoru

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 5698 • Stránka 6 z 380 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 380

Zpět na Volný pokec (Subject free)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: miro1961 a 2 návštevníků

• Najít témata bez odpovědí
• Zobrazit aktivní témata
PARTNEŘI WEBU

  • Obsah fóra
  • Tým • Smazat všechny cookies z fóra
    Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
SPŘÁTELENÉ WEBY