Už 16 let. 92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% se zdravou myslí a hudebním vkusem,hoď si tohle do podpisu. http://www.modelyletadel.wbs.cz -můj amatérský web Love Spitfire !
když jsem viděl ty fotky, tak jsem si vzpomněl na kus hry Záskok od Járy Cimrmana, kdy Gustav Prácheňský zkouší mladého herce s tím, že kouska talentu je přece v každém. Po jeho předvedení pronese obdivně:"Nóóó...., opravdu nemá talent". Chtělo se mi v duchu parafrázovat :"Nóóó čínská Dakota...., fakt vypadá blbě". Petře neuraz se, to není na tebe, ale na tu stavebnici a já vím, byla to zakázkovka. Fakt z ní du Dakotu nevidím, zlatej Monogram, ten dlouho nikdo nepřekoná.
Naposledy upravil Martin Janoušek dne 05 led 2009, 15:36, celkově upraveno 1
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Taky jsem to neměřil (zase pro změnu nemá Trumpetu), ale jen tak od pohledu se mi nezdá tvar přídě (možná velikost oken) a tvar motorových gondol. Oni s těmito křivkovýma plochama Číňané mívají problémy i na jiných letadlech a tak by mě nepřekvapilo ani tady. A pak ty nýty, to je další rána.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
ty nýty po přebroušení nejsou tak hrozné a pokud by se ještě použil surf tak si myslím že to je to nejmeší a ten tvar - až porovnám: výkres + monogram a trumpetu tak jsem ochoten zatracovat některou ze stavebnic, z modelářeského hlediska si myslím že trumpeta je detailnější a negativní což na opravení povrchu je určitě lepší a pasuje bez větších problémů, než starej monogram který se musí celej přerýt(opravovat pozitvní rití ) (z pasováním dílů nevím nestavěl jsem ji ale měl několikrát v ruce)a to si myslím spoustu lidí odradí. Tak že pro běžného (zkušenějšiho) modeláře vede podle mě trumpeta ale je pravda že monogram dnes stojí skoro o 800,- korun míň a je na zvážení jestli přimhouřit oko nad nýty a rozměrovou nepřesností a mít ve sbírce letadlo tak to slavného typu za cca 1700,- postavitelné bez větších problémů a nebo za 900,- přesnější ale podstatně naročnější na stavbu a úpravu povrchu cca 30 let starý monogram. Tak že pro mě vede trumpetýr a pokud se doplní leptama od Eduardu a dalšíma doplňkama (monogram by je potřeboval taky ). Ale je to na každém z nás pro co se rozhodne. Uf to jsem se rozepsal
Monogramacka Dakota tiez nie je to prave orechove co sa rozmerov tyka. Trupu chyba v prednej casti asi 2mm na sirku a treba ho preto rozsirit dostickou v spoji polovic od oddtokovky kridla smerom dopredu. Celkovo na povrchu monogramu je roboty ako na kostole, rytie, krytky, nity (99% by si ich zasluzilo urobit poziivnych), spojovacie zosilovacie platy a podobne. Okna tiez nic moc. Ale toto vsetko sa bude musiet dorobit aj na tej Trumpete. Je pravda, ze tie gondoly na Trumpete su trochu mimo, ale tiez si myslim, ze model to nie je najhorsi. Urcite si ho casom postavim a prirovnam k monogramu, ale mna taketo rozmerove patalie nechavaju chladnym a urcite to riesit nebudem.
Ked to mozem zhrnut s mojim nazorom, tie oba modely na to, aby boli naozaj pekne Dakoty, potrebuju vynalozit vela prace, takze je to jedno. Ale pre toho, kto to chce postavit z krabice, je Trumpeter lepsia, aj ked drahsia volba.