Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Il 10, Sp.Hobby... Jen tak :-)

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 421 • Stránka 15 z 29 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29
  • Odpovědět s citací

Re: Il 10, Sp.Hobby... Jen tak :-)

Příspěvekod Jakub Vilingr » 04 led 2009, 01:01

Martin Černý 'Černoch' píše:Spodek tě sice nevyšel podle představ....

ale on mi dle představ vyšel. Přesně něco podobnýho jsem měl v plánu, protože jsem chtěl vidět jak to vypadá. Model není hotovej a zatím to vypadá divně, ale já to nam rozdíl od vás všech zase až tak na ustřelení palice nevidím. Mě se hlavně nelíbí ta zelená :grin: :grin: :grin: :grin:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 04 led 2009, 01:08

Honza Petr píše:Je to hezký. Možná to ani slepá ulička nebude. :-k Obdivuju tě, že se nebojíš experimentovat ani na kitu, do kterého si vložil tolik úsilí. =D>

Experimetovat na rovnej destičce a experimentovat na modelu jsou diametrálně odlišný věci. Co si vyzkouším na destičce kolikrát nefunguje na modelu, proto je ideální se rovnou vrhnout do modelu. Tohle moc neřeším. Mě baví zkoušet pořád něco i když se to kolikrát nesetká s pochopením :grin: :grin: :grin: :grin:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 04 led 2009, 06:31

.sez
Jakub Vilingr píše: Mě se hlavně nelíbí ta zelená :grin: :grin: :grin: :grin:

Těžko říct, jak ten odstín vypadá na vlastní oči, ale podle fotek modelu nepůsobí špatně, taková hodně vybledlá. Asi bych to tak moc neprožíval. Podle toho, co jsem slyšel od pilota pamětníka, tak měly jednu letku (nebo jen roj) po opravách v naprosto hnusné zelené s velmi silným nádechem do modra. Jako ilustraci mi ukazoval stojan na vrtačku a ta barva byla fakt nechutně hnusná, taková "jedovatá".
Druhou věcí je, že bych jakýkoliv uváděný odstín v Gunze taky nebral vážně. Těch odstínu je relativně málo a autor návodu si musí nějakou barvu vybrat. Kdo jste někdy zkoušeli najít v zorníku FS barvu porovnáním na skutečném ruském letadle, tak víte,jaká je to pakárna (a že v tom zorníku těch barev je!).
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 04 led 2009, 09:18

Kubo, mi se tadle zelená i ten vršek líbí, já bych jí nechal (vždyť platí ono obligátní "ono to po olejích stejně ztmavne" :grin: ), naopak kdybys přes to funěl další tmavší odstín, preshading ti zanikne (hrozná jeho nevýhoda, když je třeba něco opravit, o kýžený efekt přijdeš, a protože já opravuju často, radši nepoužívám :lol: ) ... fakt hezký =D>

ale udělej navrchu nějaký šisování, flíčky a hádky, vždyť je to tak pěkné :-D
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 04 led 2009, 09:44

Martin Janoušek píše:Těžko říct, jak ten odstín vypadá na vlastní oči, ale podle fotek modelu nepůsobí špatně, taková hodně vybledlá. Asi bych to tak moc neprožíval. Podle toho, co jsem slyšel od pilota pamětníka, tak měly jednu letku (nebo jen roj) po opravách v naprosto hnusné zelené s velmi silným nádechem do modra. Jako ilustraci mi ukazoval stojan na vrtačku a ta barva byla fakt nechutně hnusná, taková "jedovatá".
Druhou věcí je, že bych jakýkoliv uváděný odstín v Gunze taky nebral vážně. Těch odstínu je relativně málo a autor návodu si musí nějakou barvu vybrat. Kdo jste někdy zkoušeli najít v zorníku FS barvu porovnáním na skutečném ruském letadle, tak víte,jaká je to pakárna (a že v tom zorníku těch barev je!).

OK, moc děkuju za názor. Nechám to tak. Du se na to vrhnout, možná už dneska budu mít finál barvu na tej desítce. Teď ještě musím dorazit podvozek, abych mohl začít lakovat a měl to jak postavit na stůl při lakování...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 04 led 2009, 10:41

ono to odlisenie somostatnych panelov je vzdy realnejsie ako ten presejding spar. Mozno to nemalo byt az take kontrastne, ale podla mna je to dobre riesenie.
mne sa tie tmave siroke pasy pri sparach vobec nepacia. Mozno by bolo lepsim riesenim tieto dve techniky zkombinovat, to by bolo super.
Inak ten spodok se este trochu zjednoti po olejoch. Mne sa to paci.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Konrád » 04 led 2009, 11:36

Pokaždý když vlezu na tohle téma, tak se musím usmát jeho názvu..Fascinuje mě, že stavba "jen tak" tady rozvášní půl modelfóra :lol: :lol: ..Omlouvám se za neužitečný příspěvek :D..
"Nejhorší ze všeho jsou trpaslíci..ty potvory vám vlezou všude..a strašně rychle se množí"..

Rozvrtáno:
Spitfire Mk.VB, 1:48, Gawa
Bristol Beaufighter, 1:48, Tamiya
Hawker Hurricane Mk.I, 1:48, Gawa
Dovrtáno:
Mustang Mk.III,1:48, Tamiya
Supermarine Spitfire Mk.IXc, 1:48, ICM
Jiří Konrád

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 04 led 2009, 12:54

Martin Jursa píše:ono to odlisenie somostatnych panelov je vzdy realnejsie ako ten presejding spar. Mozno to nemalo byt az take kontrastne, ale podla mna je to dobre riesenie.
mne sa tie tmave siroke pasy pri sparach vobec nepacia. Mozno by bolo lepsim riesenim tieto dve techniky zkombinovat, to by bolo super.
Inak ten spodok se este trochu zjednoti po olejoch. Mne sa to paci.

Ja ty dve techniky uz zkombinoval spolecne s jemnym rozbitim kamuflaze...no uvidime, uvidime jestli to bylo to prave orechove :-D
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Stanislav Hynek » 04 led 2009, 15:20

Jakube co dát na povrch něco jako zde C-47 1/48 Trumpeter viewtopic.php?f=6&t=29290 Standa
Stanislav Hynek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 04 led 2009, 15:25

Stanislav Hynek píše:Jakube co dát na povrch něco jako zde C-47 1/48 Trumpeter viewtopic.php?f=6&t=29290 Standa

No to už mě taky napadlo, ale ve skladu barviv jsem tu konkrétní zelenou barvu co použil Vacátko už nenašel. Asi to už takhle nechám bejt... Každopádně díky za upozornění...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DUNDR » 04 led 2009, 15:53

Výstřižek z A reportu.Spíše kvůli označení než barvě. Jinak na černobílých fotkách vypadají ty kombajny tmavší.
Přílohy
Il-10 barva.jpg
http://www.czech-sky.com
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Ve stavbě: L-39C a L-39ZA, Košice 1984 (1/72, Eduard)
DUNDR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 04 led 2009, 17:35

Vazeni modelari uz som to "nemohol vydrzat"! Chcel by som trosku zapolemizovat ohladne vrchneho nateru na tom "kombajne"...ja ked som mal 12, slovom dvanast rokov v roku 1964,a ked ste Vy vsetci boli este na "hubach",tak som chodieval do kovosrotu v Trnave /na Slovensku/,kde boli naskladane "kopy" Il-10 resp. ich centroplany i s pilot.kabinami,kde sme sa spolu s kamosmi hravali na pilotov a zadnych strelcov....co si pamatam,tak tie torza Il-10 mali na sebe zbytky naterov.Ten nater bol skor hnedozeleny! ako zeleny resp.zelenohnedy!!!Dalo by sa povedat,ze ta farba pripominala,s prizmurenim oka, khaki!Apropo,uz by ste mali zabudnut na "akesi" FS tabulky a pod., pretoze sa jednou s toho striktneho dodrzovania toho "spravneho oddtienu zblaznite"...Zdravi,Vladimir M.
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Stanislav Hynek » 04 led 2009, 17:52

Vladimíre,ta Kbelská Il-10 se podobá tvým vzpomínkám ?
http://www.il10.cz/index_soubory/12.jpg
Stanislav Hynek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 04 led 2009, 18:04

Stando,ten kbelsky "kombajn" je sice v hangaru a foceny bleskom,ale v zasade sa da povedat,ze ten "kabat' vcelku zodpoveda mojim zazitkom s tych cias...ten spodny nater sa javy skor ako "modrozeleny"-dost syty odtien...ako som uz spomenul je to pri umelom osvetleni,i ked tam do haly dopada trochu denneho svetla!Zdravi,Vladimir M.
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 04 led 2009, 19:10

Martinicky Vladimir píše:Vazeni modelari uz som to "nemohol vydrzat"! Chcel by som trosku zapolemizovat ohladne vrchneho nateru na tom "kombajne"...ja ked som mal 12, slovom dvanast rokov v roku 1964,a ked ste Vy vsetci boli este na "hubach",tak som chodieval do kovosrotu v Trnave /na Slovensku/,kde boli naskladane "kopy" Il-10 resp. ich centroplany i s pilot.kabinami,kde sme sa spolu s kamosmi hravali na pilotov a zadnych strelcov....co si pamatam,tak tie torza Il-10 mali na sebe zbytky naterov.Ten nater bol skor hnedozeleny! ako zeleny resp.zelenohnedy!!!Dalo by sa povedat,ze ta farba pripominala,s prizmurenim oka, khaki!Apropo,uz by ste mali zabudnut na "akesi" FS tabulky a pod., pretoze sa jednou s toho striktneho dodrzovania toho "spravneho oddtienu zblaznite"...Zdravi,Vladimir M.

Teď to nemyslím zle ani ironicky, ale pamatovat si 56ti jaký odstín zelené mělo éro, ve kterém jsem si hrál ve dvanácti, před více než 40 roky...
Ale soudím jen dle sebe. A to jsem o 15 let mladší, nekouřím, piji zřídka a drogy znám jen z obrázků :grin:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zdeněk Fabík

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 421 • Stránka 15 z 29 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29

Zpět na Rozestavěno