Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Winsor & Newton "Colorless art masking fluid"

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Winsor & Newton "Colorless art masking fluid"

Příspěvekod Jan Tichý » 22 srp 2008, 21:04

Tak Spit je nastříkán, nechám barvu uschnout a pak to zkusím dát dolů. I když se dost bojím - jestli to nevyšlo, tak mám celozelenýho Spita :grin: :grin:
to s tou bezbarvostí je super - prostě jsem natřel šedý fleky, chvíli to bylo takový mléčný a pak už tam zase byly jenom ty šedý fleky ... teď jak je to zelenou, tak je tam vidět vystouplé pole, jinak to člověk nepozná.
Druhýho spita jsem zkusil od ruky, taky to není špatný, jenom mám pocit že ty přechody mám až moc takový freehand .... :?
Ne, ne a NE.
Jan Tichý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Tichý » 24 srp 2008, 16:50

tak došlo na strhání maskolu - no čekal jsem tedy lepší výsledek. Možná je to tím, že jsem to tam nechal do druhého dne (měl jsem pocit, že by barva měla pořádně zaschnout) nicméně se to celé potrhalo, někde zůstala barva tam kde neměla (a není to tím že by protekla, prostě se tam otřela při strhávání) a pole jsou neostrá, taková oškubaná, není to hezký pohled. Ještě že nemám foťák, mobilem to fotit nebudu, když jde o detaily. No zkusím to ještě jednou (tentokrát zkusím barvu sundat hned, ale uvidíme) - další spity budu muset maskovat klasicky, kabuki ...
Ne, ne a NE.
Jan Tichý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 25 srp 2008, 06:57

HoratioCaine píše:tak došlo na strhání maskolu - no čekal jsem tedy lepší výsledek. Možná je to tím, že jsem to tam nechal do druhého dne (měl jsem pocit, že by barva měla pořádně zaschnout) nicméně se to celé potrhalo, někde zůstala barva tam kde neměla (a není to tím že by protekla, prostě se tam otřela při strhávání) a pole jsou neostrá, taková oškubaná, není to hezký pohled. Ještě že nemám foťák, mobilem to fotit nebudu, když jde o detaily. No zkusím to ještě jednou (tentokrát zkusím barvu sundat hned, ale uvidíme) - další spity budu muset maskovat klasicky, kabuki ...

Záleží na tom, jak moc tlustou vrstvu toho maskolu jsi na okraji měl... Pokud tenkou, pak se to jistě otrhalo. Je možný to vyřešit taky tím, že dáš větší vrstvu maskolu a po zaschnutí okraje jakoby zažmoulíš do válečku a až pak nafoukáš. Ale podle mě na ty Spity bach to řešil přiložením papírový šablony s tím, že bych tu šablonu k povrchu jen přiložil, nelepil. Ono to udělá vlastně ostrej, ale měkkej přechod. Tímto způsobem dělá například Brett Green (http://www.hyperscale.com) a výsledky jsou perfektní. Maskol je podle mě vhodnej na zakrejvání oken a nebo na maskování složitejch míst, jako jsou například podvozkový šachty. Na maskování kamufláží to nebude nikdy dobrý...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Tichý » 25 srp 2008, 10:49

Tak to mě vůbec nenapadlo, já jsem nějakej posedlej lepením těch šablon na model .... totiž, první fáze mi vyšla, to jsem si udělal ty pole z kabuki, a to bylo úplně bez problémů ... pak jsem ty hotový zakryl tím maskolem ... no vrstva byla slabá, to je fakt. Stejně mám pocit že kdybych to strhnul hned, tak by to bylo mnohem lepší ...
Ještě se zeptám - jaký máš názor na variantu, kdy celý vršek nastříkám jednou barvou (šedou, např.) a teprv přes to budu šablonovat zelený pole? To je mnohem jednodušší na maskování ...
Ne, ne a NE.
Jan Tichý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod yan.ko » 25 srp 2008, 11:07

HoratioCaine píše:Tak to mě vůbec nenapadlo, já jsem nějakej posedlej lepením těch šablon na model .... totiž, první fáze mi vyšla, to jsem si udělal ty pole z kabuki, a to bylo úplně bez problémů ... pak jsem ty hotový zakryl tím maskolem ... no vrstva byla slabá, to je fakt. Stejně mám pocit že kdybych to strhnul hned, tak by to bylo mnohem lepší ...
Ještě se zeptám - jaký máš názor na variantu, kdy celý vršek nastříkám jednou barvou (šedou, např.) a teprv přes to budu šablonovat zelený pole? To je mnohem jednodušší na maskování ...

Docela dost lidi to tak dela. A pokud je ta podkladova barva tmavsi a hrajes na preshading, tak doporucuju po zamaskovani jeste jednou ten preshading striknout.
"Koho jste potkali? Co vam to nalhali?! Ma matka jenom jednu dceru ma a to jsem JA!"
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
yan.ko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 25 srp 2008, 11:09

HoratioCaine píše:Tak to mě vůbec nenapadlo, já jsem nějakej posedlej lepením těch šablon na model .... totiž, první fáze mi vyšla, to jsem si udělal ty pole z kabuki, a to bylo úplně bez problémů ... pak jsem ty hotový zakryl tím maskolem ... no vrstva byla slabá, to je fakt. Stejně mám pocit že kdybych to strhnul hned, tak by to bylo mnohem lepší ...

To rozhodně je, ale třeba světlý barvy se ti můžou natónovat tmavým základem, může ti to ten odstín hodit jinam. Takže na to pozor. Ale třeba ten již zmiňovaný Brett green dělá anglány tak, že smrkne jednu barvu na celý éro a pak vymaskuje a pak druhou. Ale u anglánů jsme viděl nejprve Ocean Grey a až pak tu Dark Green. Opačně by to mohlo udělat ten bordel o kterým jsem mluvil....
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Tichý » 25 srp 2008, 12:04

přesně tak jsem to myslel. Ocean Grey a pak přes to Dark Green pole. Zkoušel jsem to takhle na jednom Spitu, tam jsem to dělal freehand, takže ty přechody jsou hodně do ztracena, ale docela to vyšlo parádně. Tak to zkusím a uvidím.
Díky všem
Ne, ne a NE.
Jan Tichý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod comandos » 03 led 2009, 19:11

zdarce nevíte jestli se dá koupit neěkde na netu, nebo nějakej obchod v brně?.... dík
tady sou moje výtvory v nové éře:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=21573
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=30714
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=33329
comandos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 04 led 2009, 10:57

Zkus potřeby pro umělce na Josefské nebo na Husové.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod comandos » 04 led 2009, 14:54

díky zítra se tam mrknu 8)
comandos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod danikd » 08 led 2009, 15:06

Ahojda, tak jak uspeste nekdo se sehnanim tohoto zazraku na internetu ? Pripadne nebyl by nekdo ochoten mi ho koupit a poslat? ( Prachy predem na ucet + Vase marze ) Diky moc za info a plastu zdar. Pripadni dobrodinci na PM. DD
Mozna zase zacnu...
danikd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod danikd » 14 led 2009, 18:36

Prosim prosim, opravdu se nenajde najaky dobrak co mi to za uplatu v Praze koupi a posle postou? Pan Vilingr je ochoten ( jeste jednou diky ), nicmene uz v Praze neni ... Prosim prosim ...
Mozna zase zacnu...
danikd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod comandos » 15 led 2009, 11:49

tak sem prošel obě prodejny v Brně, v jedné netušily co chcu, a v druhé to prý bude objednáno do ýdne, no uvidím, jestli ne tak to bude docela těžký.... to sehnat
comandos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 15 led 2009, 12:37

comandos píše:tak sem prošel obě prodejny v Brně, v jedné netušily co chcu, a v druhé to prý bude objednáno do ýdne, no uvidím, jestli ne tak to bude docela těžký.... to sehnat

Bylo to na tý Josefský? Kupoval jsem tam před časem White Spirit od stejné firmy.
Naposledy upravil Milan Holzapfel dne 15 led 2009, 12:46, celkově upraveno 1
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod danikd » 15 led 2009, 12:43

Tak jsem take shanel ten zazrak, volal jsem do Hradce Kralove do umeleckych potreb, snad to pry ani neni v republice, ale urcite to objednavaji, jen pry az bude lepsi pocasi, pry ted jak mrzne, tak to nema cenu objednavat ... :roll: Asi jim to nekdo nosi pesky z Anglie ... Jinak rikala cenu okolo 90Kc, coz mi prijde nejak malo ... Dejte vedet kde jste to pripadne sehnali ... Diky
Mozna zase zacnu...
danikd

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna