Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Kamiony a těžká technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

DAF XF 95.480 far + Schwarzmüller TPA 2/E MEGA-DOKONČENO

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

DAF XF 95.480 far + Schwarzmüller TPA 2/E MEGA-DOKONČENO

Příspěvekod koubasek » 27 pro 2008, 21:33

Zdravím. Moje další stavba bude tandem. Původně to měla být 105ka, ale tu "ježíšek" nesehnal, takže odpadá výroba nádrže na adblue,... . Jako základ použiju stavebnici DAF XF SSC od italeri (auto) a mrazák Schmitz (přívěs). Nástavba bude asi "skříň". Low-deck kola se pokusím vytvořit předěláním těch původních italeri a 3. nápravu na autě bych taky rád vytvořil samo-domo :-k . Nikdy jsem tak velké úpravy na modelech nedělal, tak budu moc rád když mě poradíte a upozorníte co kde předělat, atd.. Proto jsem taky tak trochu založil téma :D Jestli někdo nemá třeba doma "navíc" fotky detailů,... Budu se snažit alespoň trochu napodobit toto: http://forum.modelbrouwers.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=18858&start=0, mysím že je to super model, jeho autor mi poslal schéma s rozměry zadní části rámu (thank you raimon ). Přikládám první fotky "ze stavby":
Přílohy
PC270042.jpg
zkouška low-deck kola
jhkhg.jpg
návěs, který se pokusím předělat na tandemový přívěs
Naposledy upravil koubasek dne 07 zář 2013, 15:15, celkově upraveno 2
Rozestavěno: Scania R560 Highline - Vápeník
koubasek

• Odpovědět s citací

Re: DAF XF tandem (far) low-deck

Příspěvekod koubasek » 27 pro 2008, 21:46

PC270039.jpg
V miste ty cerveny cary zkratim ram a pak bych ho rad prodlouzil na cca 413 mm. Ale nwm co pouzit za material :-k , asi budu muset nakoupit nejake profily. Blatniky prijdou úplně pryč a nádrž zatím taky (přetmelím jí, "dám do barvy",...).
koubasek

• Odpovědět s citací

bobT72

Příspěvekod bobT72 » 27 pro 2008, 22:13

Blàzne:-) Ale fandím Ti,a budu to sledovat,bo tandemy jsou pěkné stroje.A navíc mám pocit že u nás se o něj v plastu snad ještě nikdo nepokusil.Nebo se pletu?Trochu jsem z těch kamionu vypadl,ale když to tak sleduju....
bobT72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MACÍNO » 27 pro 2008, 22:15

Wow...tandem,tak to bude zajímavá stavba, rád budu sledovat.Doufám že se povede,držim palce.Jinak kdybys ještě potřeboval výkres tak napiš do NAPA Trucks mejla-mě teda poslali co sem potřeboval.
Matěj "MACÍNO" Macháček
----------------------------------------------------------------------
"Tenhle svět je sice super, ale někdy neni tak úplně super."
Rozestavěno:
Mercedes-Benz Actros 1844
SCHMITZ
MACÍNO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mirazapletal » 27 pro 2008, 23:01

Na rám použij polystyrenové tabulky, tak 1mm silné bych řekl aby to mělo pevnost, z toho to půjde jedna radost. :D Bu´d můžeš použít výstražné tabulky (ty mají sílu něco kolem 0,5mm, asi šetří) , nebo to nakoupíš v modeláři a nebo dej vědět a já ti něco pošlu :-)
Lepší medvěd na cibulce, než holub v hrsti :-)

Rozestavěno: Škoda 706RTO stěhovák viewtopic.php?f=158&t=28535
mirazapletal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bobT72 » 28 pro 2008, 12:06

A ještě mě tak napadlo:nebude škoda toho nàvesu?Stejně bys ho musel prodloužit,budeš dělat nový čelo,druhé vrata.Nebylo by lepší ty bedny udělat celé jako novostavbu a naves nechat na jiný projekt?Když už budeš prodlužovat rám na autě a dělat novou nápravu,tak můžeš skusit i nový rám a nápravy na vlek.
bobT72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 28 pro 2008, 19:47

Díky za rady. Ty tabulky budu muset asi koupit po netu. Pro bob: Ja ten návěs chci rozebrat taky z toho důvodu, že zabírá hodně místa na polici, a na přívěsu budou samozřejmě 2 nápravy, budu muset hodně upravit ty disky od italeri (co jsou na tom návěsu). Rám návěsu zkrátím, a kola ze 3. nápravy použiju asi na rezervu. Tu "bednu" nejspíš vyrobím novou (doufám teda), stejně bych tu původní musel jak říkáš prodloužit a ještě i zvýšít (low-deck by měl mít tu bednu vysší, v reálu asi 3 m ??? :-k ). Ten DAF XF 105 na holand. modelforum má taky obě 2 nástavby vytvořený nově, nápravy má ale od KFS nebo MG mouldings, já budu rád když zvládnu tu 3. nápravu na tahači :grin: (disky už mám), ta podle těch fotek vypadá "docela jednoduše".
Jinak už jsem dostranil blatníky a nádrž, teď na ní musím doladit držáky, abych jí tam mohl zase jednou přilepit :grin:
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bobT72 » 28 pro 2008, 20:48

Vydis,tu výšku jsem zapomněl,jsou to ty 3 metry.A nešla by ta náprava co Ti zůstane z navesu nějak překopat,nebo aspoň použít nějaké díly abys to měl aspoň o něco snazší?
bobT72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mirazapletal » 28 pro 2008, 20:59

Jen mě tak napadlo..... co takhle udělat kratší valník a 3osý tandem? :P není to časté ale občas to tak jezdí :-) :?:

mirazapletal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bobT72 » 28 pro 2008, 21:42

To jsem viděl osobně,kdysi na tom přivezli Germàni nějakou mašinu k nám do fabriky.Ale on ten vlek (tridem se to zove) měl takový malý kolečka,skoro jak od privesu za osobàk:-)Akorát teda o dost širší.A co tak skusit 3 vpředu+3 vzadu?Pár jsem jich potkal v Holandsku,vypadalo to pěkně.Myslím že i nějaké fotky pro představu by se na netu našly.
bobT72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mirazapletal » 28 pro 2008, 22:05

No u nás vídám DAF XF, sklápěcí, 4osý- jedna vepředu, 3vzadu, poslední zvedací a myslím že natáčecí + 3osý tandemový sklápěc vlek..... no soupravička jedna báseň :-) A taky jeden známý jezdí s premiem - plachta s tříosým vlekem, na první pohled normálním (jedna osa ve předu, 2 osy vzadu) ale aby se objemově dostali na tandem, tak je nalepený na tahači a aby se to dalo v zatáčkách stáčet, tak to má hydraulické oje - nahoře a dole to má rolny a ty jakmile narazí na skříń auta, tak se stlačí a tím dají povel oji aby se prodloužilo - takže v prudkých zatáčkách je souprava delší :-) já na to řešení koukal jak puk. zas je pravda, že v zimě mu v tom zatuhl olej, tak jezdil pořád s o metr delší soupravou :-D
Jooo a s těma tabulkama nepospíchej, podívej se co je v nabídce, já už to dlouho nehledal.... Ale já jich mám opravdu hafo a mohl bych ti poslat i tabulky vcelku, klidně do metru délky, takže by sis ušetřil slepování a tmelení krátkých částí do jednoho celku 8-) :P

mirazapletal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod koubasek » 28 pro 2008, 22:15

Já asi tuším co myslíte, vyděl jsem to na 1 fotce i jako model (má to 3 nápravy těsně za sebou ?? ). Ale v čechách to moc obvyklý není si myslím, v Holandsku možná jo, i Daf je v Holandsku dost oblíbenej :lol: , ale já chci český auto, protože kdybych ďál holanďana, tak by mě to svádělo vytvořit z toho zase "tuning" a těch už mám doma dost :? (Scanii, Actros B.E. je taky taková leštěnka). Takhle to bude "čech" asi v bílé nebo červené barvě (předlohu nemám). Dííííííky moc za rady a tipy :) A ty tabulky bych možná bral, jestli by byla možnost, ale nwm jak bych to zaplatil atd.
koubasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bobT72 » 28 pro 2008, 22:31

A co tak červená kabina,mřížky + boky blatníku na ní stříbrné a na střechu jen nápis DAF + jen čistě bílé bedny bez nápisů?Prostě takové anonymní auto jakých u nás jezdí dost.
bobT72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mirazapletal » 28 pro 2008, 22:33

koubasek píše:Já asi tuším co myslíte, vyděl jsem to na 1 fotce i jako model (má to 3 nápravy těsně za sebou ?? ). Ale v čechách to moc obvyklý není si myslím, v Holandsku možná jo, i Daf je v Holandsku dost oblíbenej :lol: , ale já chci český auto, protože kdybych ďál holanďana, tak by mě to svádělo vytvořit z toho zase "tuning" a těch už mám doma dost :? (Scanii, Actros B.E. je taky taková leštěnka). Takhle to bude "čech" asi v bílé nebo červené barvě (předlohu nemám). Dííííííky moc za rady a tipy :) A ty tabulky bych možná bral, jestli by byla možnost, ale nwm jak bych to zaplatil atd.

Placení je to poslední, je spousta možností dobírka, složenka, převod z účtu, nechci na tom nějak rýžovat ani platit předem 8) To hlavní je abys věděl kolik toho potřebuješ - a v jakých rozměrech. To máš dva boky, střecha, podlaha, čelo, zadní vrata a to ještě jednou na vlek :-) :P

mirazapletal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hapík » 29 pro 2008, 09:03

jen tak pro inspiraci
Přílohy
vozidlo03.jpg
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Rozestavěno:

Hotovo: Volvo FH 12 420, Volvo FH 12 420, Man F 2000, Scania P 420, MAN TGX
Hapík