Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dílna...

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 921 • Stránka 9 z 62 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 62
  • Odpovědět s citací

Re: Dílna...

Příspěvekod Jirka Zubek » 10 lis 2008, 19:02

Honza Kopecký píše:U kuchyňské desky (30 nebo 40mm) je takovej spojovák, přímo k tomu určený. V podstatě je to závitová tyč s matičkama na koncích, před kterými je obdélníkový plech ohnutý do oblouku.
Pro matičku a ten plíšek (cca 3mm tlustý) je vykroužena díra zespodu desky (ne skrz) a pro závitovou tyčku je jen přořízlá drážka.

Podle přesného popisu jsem to našel :-D http://www.vltava2000.cz/kovani-axis/go ... covnidesky

Původně jsem chtěl použít excentry http://www.vltava2000.cz/kovani-axis/Go ... dsID=20517 ,které mi zbyly když jsem dělal vestavěnou skříň...tak je použiju na přichycení desek pod velkou deskou na které budou výsuvy na šuplíky http://www.vltava2000.cz/kovani-axis/go ... D=vysuv350

Uvažoval jsem o té desce,ale kupovat novou za cca 500,-/metr a více se mi nechce a náhodou mi teď volala matka,že má doma 180 cm nové kuchyňské desky,kterou dostala navíc,když si dělala kuchyň,tak jí to znárodním :-D a uříznu na 40 cm šířky a seženu stejný odstín 50x40cm a spojím to dokupy...

Díky moc chlapi za pomoc [-o<
"Motor zvítězil nad koněm; a kanón nad kopím"

Heinz W. Guderian
Jirka Zubek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Zubek » 13 lis 2008, 21:34

mjr.Gagarin píše:Obecně platí, že čím vyšší je číslo za 8**, tím je podíl bílého světla, tedy "denního" vyšší např: 820 až 830 světlo je nažloutlé, 840 až 860 bílé světlo, 870 - tady už je větší podíl bílého světla a za určitých podmínek jde až do modra (při focení může házet modré odlesky). Třetí číslo je pak už jen druh patice.

Mohlo by to být něco takového? Podle popisu to vypadá,že by to mohlo být to pravé sluneční světlo...
http://zarivky.cz/zbozi/produkt-471/osr ... w-965.html

Heinz W. Guderian
Jirka Zubek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 14 lis 2008, 10:21

Delal jsem desku po casti obvodu s dvemi lomenimi a pouzil jsem kuchynskou desku. Jednak je velmi tuha a clovek nemusi moc vymyslet kotveni. Staci dat na kazdy vingl tri silnejsi vruty spravne delky do lehce predvrtanych der. Taky je fakt dulezita ta obla predni hrana. Stul s deskou z lamina jsem jednou mel, a i kdyz mel tu hranku celkem obrousenou, letel po par tydnech do sberneho dvora :grin:
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bohus » 15 lis 2008, 15:23

Mohlo by to být něco takového? Podle popisu to vypadá,že by to mohlo být to pravé sluneční světlo...
http://zarivky.cz/zbozi/produkt-471/osr ... w-965.html

v odkaze je aj PDF subor a je tam aj uvedene ako vybrat spravne druh farby na ake pouzitie stat 4.28
kuco
Bohus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Zubek » 24 lis 2008, 19:42

Tak první etapa přestavba dokončena...chtěl jsem tady dát foto před a po,ale manželka mi to smázla z foťáku :evil: ,tak bude jen po...

Není to nic radikálního...jen jsem vlastně vyměnil neforemný ocelový stůl za DTD desku potáhnutou linem,pak jsem udělal šuplíky,koupil novou židli...stolař ze mě sice nebude,ale funguje to :-D

Šlo mi o to,abych měl dva pracovní prostory: fotka č.2-to bude "lepičská" část a fotka č.3- bude "barvící",tam ještě přijdou udělat poličky na barvičky jako na fotce č.2, zářivka a odsávání zřejmě až po Vánocích :(
Přílohy
IMG_4410.JPG
Celkový pohled od dveří...málo,ale stačí to...
IMG_4412.JPG
Lepírna...
IMG_4413.JPG
Barvírna...odsávání bude v nejvzdálenějším rohu...

Heinz W. Guderian
Jirka Zubek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skelet56 » 25 lis 2008, 16:32

Ja sa akurat chystam prerabat si môj pracovny stôl. Zajtra zacinam :) som zvedavi ako to dopadne co tu pozeram su stoly vyborne budem sa asi inspirovať tim. :)
Je to víra v náš národ, která nás, malé lidi, učinila velikými, která nás chudé lidi, učinila bohatými, která nás, lidi kolísající, zbabělé a bojácné učinila statečnými a odvážnými. Tato víra dala nám bloudícím prohlédnout a spojila nás.

Rozpracované:
Diorama v meste:
viewtopic.php?f=59&t=28030
skelet56

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Hlavatý » 26 lis 2008, 20:35

Predvediem svoj stôl. To napravo ja kompresor. Dal som si ho vyrobiť podľa vlastných predstáv... :wink:
Přílohy
Nový stôl okt. 2006.JPG
Pracovný stôl
Miroslav Hlavatý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 27 lis 2008, 07:47

to se ti to maká , já kvůli dětem stěhoval modelárnu do ložnice , a mám tam málo místa ale zase nepropásnu manželku když jde spát, a když u toho usnu tak jen hodím záda a jsem v posteli , každopádně ten tvůj prostor ti závidím.... =D> =D> =D>
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bodo123 » 27 lis 2008, 09:37

Tak tohle je moje pracoviste. Z duvodu nedostatku mista, jsem ho resil jako mobilni. Cele se to vejde pod stul, udelal jsem si tam uchyty (pod deskou stolu), takze kdyz jdu modelarit, celej box vyndam z podstolu a po skonceni ho zase vratim a nikdo nic nepozna :-D

DSC00642.JPG

bodo123

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 27 lis 2008, 09:57

No tyvoe to je bomba :D Úplně vidím jak v Básníkách Svěrák vysvětloval ty sektory na stole :grin: :grin: :grin:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 27 lis 2008, 10:51

Nikde tam nevidim sektor pro odkládání kafe :grin:
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Scotty » 27 lis 2008, 11:29

Nikdy nepodceňujte Zajícovu metodu Leffingwellova-Bronštajnova psacího stolu, s jeho ergonomicky kvalitativně vyřešenými sektory ! Musí se vám tam vejít i Emersonův-Votočkův pracovní týdenní výkonnostní grafikon ! :grin:

Spíš mě napadla jiná věc : uklizený stůl máme v určité době v podstatě všichni. Jenže všimli jste si, že ve chvíli, kdy na něm opravdu pracujeme, se všechny ty krásně velké plochy, na něž by se mnohde vešel i pětatřicetinový Me323 Gigant, začínají smrskávat a zmenšovat, až záhy nabydou rozměrů jen o málo větší (nebo i menší) než pivní tácek? :wink: Zkrátka všude se začnou kupit rámečky, nástroje, lahvičky, kousky glasspapíru, rozevřené In Actiony, kolíčky a svorky atd. :evil: A náš pracně vysochávaný modýlek stojí právě jen a pouze na tom "pivním tácku". :)
Build What You Want, The Way You Want To, And Above All Have Fun!
Scotty

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 27 lis 2008, 12:31

jojo, zrovna včera jsem si uklidil těch asi 30 cm bordelu na vejšku a překvapilo mě, jak velkou mám pracovní plochu stolu :grin: :grin: :grin:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Kadlc » 27 lis 2008, 13:33

:lol: :lol:
Přílohy
P1020009.JPG
David Kadlc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 27 lis 2008, 13:48

bodo123 píše:Tak tohle je moje pracoviste. Z duvodu nedostatku mista, jsem ho resil jako mobilni. Cele se to vejde pod stul, udelal jsem si tam uchyty (pod deskou stolu), takze kdyz jdu modelarit, celej box vyndam z podstolu a po skonceni ho zase vratim a nikdo nic nepozna :-D

Příloha DSC00642.JPG je dlouhodobě nedostupná.

Je to rozmně vyřešený a pokud není dostatek místa ( taky můj případ ) , není na nějakej výraznej bordel prostor :-k .
Přílohy
PB270003.JPG
Petr
Kalousek Petr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 921 • Stránka 9 z 62 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 62

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna