Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Filmaři

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1573 • Stránka 10 z 105 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 105
  • Odpovědět s citací

Re: Filmaři

Příspěvekod karlik » 04 lis 2008, 10:01

PaKlo píše:Nicméně našel jsem si tedy text od Rangers a je to ten samý blábol co od Taxmenů. Už jen to, že sám Bismark nebyl křižník, ale bitevní loď. A navíc si (na rozdíl od Taxmenů) vymysleli jakýsi křižník Arca. Taxmeni to správně zaměnili za Rodney, ovšem opět z něj udělali křižník.

nebyl Rodney opravdu bitevní křižník :x já myslím že spadal do třídy bitevních křižníků a ne bitevních lodí, ale jistej si nejsem

tak jsem si to zjistil a opravdu to byla bitevní loď třídy Nelson, bitevním křižníkem s kterým sem to zaměnil byl HMS Renown

#-o
karlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bobT72 » 04 lis 2008, 12:11

To P.B vidíš že se to chytlo,je to takové odlehčení:-)Byla to pěkná doba,všechny ty děrné štítky,nekonečný papír do tiskárny a jiné...Též modely KoPro,ty Unicol-ky,semtam nějaký Plasticart z NDR,na cizí modely jsem se koukal v Tuzex-u.Stejně většina modelů končila v bitvě(polít Kanagomem,zapálit a vyhodit proti sousedovu éru ze 4.patra).Ale dobré čtvrtky dělal OEZ Letohrad?,ty v bitvě nekončily
bobT72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 04 lis 2008, 15:29

Pamatuju si ty šílený fronty v DTM (Dům Techniky Mládeže) na Národní třídě, když přivezli Revell. Jednou sem jí vystál celou a zjistil, že mi chybí asi 3 Kčs, tak se ozvalo - další! Tenkrát tam prej tyhle zásilky Revellu zařizoval pan Pecka, kterej tam dělal a při jedný takovýhle frontě ho jedna pani zfackovala za to, že se na ni nedostalo. Pro dobrotu na přesdržku. Barvy Revell stály 17 Kčs a vim, že člověk bral ne to co potřebuje, ale to co bylo. Třeba tyrkysová zelená. Aspoň jeden Revell.
No my sme s kamarádama ze základky dělali bitvy, kde se zničilo jenom to, na co se omylem šláplo. Nejhůř to schytával RWD Czapla, Letov Š-328 s plovákama, Letov Š-231 (totálka) a Il-10 (ustřelenej ocas dětským kanónkem). Tyhle stroje pak vypadaly jako reklama na Lepí-M. Ani nevim, jak sem to dokázal vždycky tim nelepidlem dát dohromady. Vůbec to nedrželo, Styrofix neseženeš, vteřiňák byl tajnym sci-fi snem.Bojovali sme s vojákama co sou asi 8cm vysoký. Většina měla svoje méno i příběh. Objevovaly se tu jednotky OSN, Švéd, Češi, Sověti, Američani, Brit, Poláci,Japonec voják z NDR a v případě nedostatku i Vikingové a prase z farmy. To bylo nejhorší. Nešlo zničit a několik mých lidí zle porochalo. Na tyhle vojáky z vejšky shazovaly bomby (prázdný patrony od pistole) ty letadla, který mezi sebou vedly táhlý souboje a tim hrozně překážely na hracim poli, protože na něm ležely. Největší kráva byl Liberator slepenej nějakou tvrdou, šedou hmotou Když sme hráli Vietnam, tak sme zas před školou nastříhali kusy nějakýho keře a vojáci se do toho pak na podlaze schovávali a bylo vidět jen že někde někdo padl, ale odkud to bylo, to se dalo zjistit jen metodou postupnýho ostřelování. Když si nebyl na tahu - musels bejt otočenej a neviděl kudy postupujou protivníkovi lidé a kam se schovali a naopak, častá byla střelba naslepo. Měli sme taky vychytávky jako plyn, válcovač lidí, sanitka, PIKO vlak, LEGOstavby a vůbec všechno co se dalo použít. Ve Vietnamu tak třeba sloužili Briti z druhý světový, který se opevnili v takovym tom gumovym kroužku na posilování ruky na kopci a američani (ty byli teda z Vietnamu) je odtamtu nemohli dostat, protože jim posily nosil Sea King od Revellu (hodně polámanej) přímo ve svým otvíracim vnitřku. Vojáci i vrtulník už byli 1:72 a do toho Sea Kinga sem jich obvykle nasypal tak 6 až dvanáct. Pak už lámali lavice vevnitř. Pamatuju si, že dovnitř mohli vojánci jen doku šly zašoupnout dvířka. Kdo by čouhal - ten musel ven.
Mám nějaký fotky z pozdějších bitev. Hodně sme hráli lodní Pacifik, Ardeny, Arnhem, Stalingrad nebo Normandii. To už byla výbava docela schopná. Baráčky z ABC, nebo vláčkový a ohořelý. Tanky Esci,Fujimi, Matchbox a Hasegawa, lodě jsou 1/700 a letadla taky takže už nepřekážej na bojišti. Ostrovy v Tichomoří - karton plus latex a vojáci nabarvený Esci a Revell. A hrací pole je plastický a vyplejtvá se dost sádry a novin.
Přílohy
Ardeny 01.jpg
Ardeny 02.jpg
Ardeny 03.jpg
Ardeny 04.jpg
Ardeny 05.JPG
Ardeny 06.JPG
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 04 lis 2008, 15:51

Jo ty fronty v DTM , taky pamatuju . Stál jsem frontu a na konci jsem dostal matnou černou . Jiná nebyla a i za to jsem byl šťastný . :D
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 05 lis 2008, 17:19

Tak po mém intimním intermezzu je tu další film - Pianista
Schválně jsem nafotil hodně snímků, kde sice neni technika, ale ruiny a sutiny pro inspiraci na dio. Krátce se tu objeví Pz. IV s krátkým kanonem, při sledování na mě ale dělal dost digitální dojem. Nevím. Ale i tak dík za něj.
Přílohy
Pianist 1a.jpg
Pianist 2a.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Walach » 05 lis 2008, 17:39

To není IV, ale má to představovat Pz III. A nemá to nic společného s digitálem, je to reál přestavba dělaná na základě švýcarských Pz 68, tyhle stroje hrály i v Nepřítel před branami. Pokud mne pamět neklame. :)
http://www.kpmopava.cz
Diletant back on tour.
Libor Walach

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 05 lis 2008, 17:59

Jo táák, proto byl takovej divnej. Já už ani nepoznam Pz III od Pz IV. ](*,) Je to se mnou dost špatný. [-( Asi se dám na vyšívání, nebo háčkování. Nebo přestanu nadhazovat neověřený popisky k fotkám.
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 07 lis 2008, 00:18

Stalingrad 1. díl zajímavá předělávka T-34 na jakoby BT-5/7 připomínající spíš obojživelný PT-1 a taky konečně jeden T-34/76 model 41 řekl bych. Jedno T- 34 tu jezdí s věží napodobující KV-1 a spolu s tou "PT-1" chvíli hrají německé a pak zas ruské tanky. Tygry přestavěné nejspíš z T-55 vypadají hrozivě, hlavně díky množství, v kterém se zde pohybují. Letadla jsou divočina, co Svazarm dal.
Přílohy
Stalingrad 1a.jpg
Stalingrad 2a.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 08 lis 2008, 01:37

Dvě tváře války / Kůže velmi syrový film z roku 1981, adaptace románu Curzia Malaparta. Opravdový hnus války za americkou frontou v Itálii.
Přílohy
Itálie 1.jpg
Itálie 2.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 08 lis 2008, 10:09

greenbaron píše:Jinak řečeno, maj se ptát odborníků... :grin: (viz novináři, překladatelé a podobná verbež)...

Cituju sám sebe, což je zvláště zavrženíhodné :twisted: , ale hned vysvětlím, co mne k tomu vedlo.
Shlédnul jsem ze záznamu první díl další řady Zdivočelé země a mám z toho takové smíšené pocity. Když už si filmaři dali tu práci a sehnali si bojovou techniku pro realistické ztvárnění "bratrské pomoci", proč tam "běhala" T-55 AM2 (sice se sundanými zadýmováky a přídavnými pancíři na věži, ale taky s extra pancířem na přídi korby a dálkoměrem nad kanónem)... "Svítilo to" jaxvině, prostě to posrali, jak filmaři, tak ti, co techniku poskytli... Navíc ten východoněmecký důstojník vypadal spíš jako příslušník Bundeswehru. Tím narážím na jeho světle šedivou "Bergmütze" s kšiltem. Jo, já vím, že "lodička" by nevypadala tak "ostře německy", ale tahle čepice se pokud vím v NVA nevyskytovala, v Bundeswehru ano, určitě u 1.horské divize...
:twisted:
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karlik » 08 lis 2008, 10:39

greenbaron píše:
greenbaron píše:Jinak řečeno, maj se ptát odborníků... :grin: (viz novináři, překladatelé a podobná verbež)...

Cituju sám sebe, což je zvláště zavrženíhodné :twisted: , ale hned vysvětlím, co mne k tomu vedlo.
Shlédnul jsem ze záznamu první díl další řady Zdivočelé země a mám z toho takové smíšené pocity. Když už si filmaři dali tu práci a sehnali si bojovou techniku pro realistické ztvárnění "bratrské pomoci", proč tam "běhala" T-55 AM2 (sice se sundanými zadýmováky a přídavnými pancíři na věži, ale taky s extra pancířem na přídi korby a dálkoměrem nad kanónem)... "Svítilo to" jaxvině, prostě to posrali, jak filmaři, tak ti, co techniku poskytli... Navíc ten východoněmecký důstojník vypadal spíš jako příslušník Bundeswehru. Tím narážím na jeho světle šedivou "Bergmütze" s kšiltem. Jo, já vím, že "lodička" by nevypadala tak "ostře německy", ale tahle čepice se pokud vím v NVA nevyskytovala, v Bundeswehru ano, určitě u 1.horské divize...
:twisted:

to je jedna věc, dále tatra 148 v konvoji osvoboditelů / i když je možná němci měli /
jen mám ten pocit že NVA zde /až na několik štábních důstojníků/ v r. 68 vůbec nebyla
:-k
karlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 09 lis 2008, 03:34

A já tu mám Vlajky našich otců. Nevim jak komu, ale mně přišlo, že je to jeden z nejpoctivějších filmů, co se týče zachycení bojových scén i toho, co se doopravdy stalo a jak. Co jsem o Iwo jimě četl - to tu bylo. Jen ta zdlouhavá a stále zacyklená linie o výjezdech tří hrdinů v kampani s dluhopisama mně neudržela uplně v sedle.
Techniky jsou tu mraky, nasnímal jsem moje oblíbené bitevní lodě. Vůbec mi nevadí, že jsou většinou digitální, hlavně že tam jsou! Ve filmu Nejdelší den bylo na obzoru několik blikajících tmavých skvrn představujících invazní loďstvo. Tady je to fakt luxusní podívaná od Amtracků (Amtanků) a DUKW po bitevní lodě třídy Iowa. Vzduchem se míhají Corsairy a na zemi mi udělaly radost neokoukaný US děla a jeep s baldachýnem. Taky nějaká starší verze halftracku s vodou chlazeným Browningem. Co mi třeba ale u těchto filmů z prostředí US marines chybí jsou jejich zbraně, kterých neměli nějak moc, ale měli je. Kulomet a samopal/puška Johnson a samopal United Defense. Ten jsem viděl akorát v český adaptaci divadelní hry Piknik! Ale to je detail. Tady je zas vzácně vidět práce s puškovým granátometem a plamenometem.
Víc takovýchto filmů [-o<
Přílohy
Flags 01.jpg
Flags 02.jpg
Flags 03.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 09 lis 2008, 03:43

petrbedrich píše:Pamatuju si ty šílený fronty v DTM (Dům Techniky Mládeže) na Národní třídě, když přivezli Revell. Jednou sem jí vystál celou a zjistil, že mi chybí asi 3 Kčs, tak se ozvalo - další! Tenkrát tam prej tyhle zásilky Revellu zařizoval pan Pecka, kterej tam dělal a při jedný takovýhle frontě ho jedna pani zfackovala za to, že se na ni nedostalo. Pro dobrotu na přesdržku. Barvy Revell stály 17 Kčs a vim, že člověk bral ne to co potřebuje, ale to co bylo. Třeba tyrkysová zelená. Aspoň jeden Revell.
No my sme s kamarádama ze základky dělali bitvy, kde se zničilo jenom to, na co se omylem šláplo. Nejhůř to schytával RWD Czapla, Letov Š-328 s plovákama, Letov Š-231 (totálka) a Il-10 (ustřelenej ocas dětským kanónkem). Tyhle stroje pak vypadaly jako reklama na Lepí-M. Ani nevim, jak sem to dokázal vždycky tim nelepidlem dát dohromady. Vůbec to nedrželo, Styrofix neseženeš, vteřiňák byl tajnym sci-fi snem.Bojovali sme s vojákama co sou asi 8cm vysoký. Většina měla svoje méno i příběh. Objevovaly se tu jednotky OSN, Švéd, Češi, Sověti, Američani, Brit, Poláci,Japonec voják z NDR a v případě nedostatku i Vikingové a prase z farmy. To bylo nejhorší. Nešlo zničit a několik mých lidí zle porochalo. Na tyhle vojáky z vejšky shazovaly bomby (prázdný patrony od pistole) ty letadla, který mezi sebou vedly táhlý souboje a tim hrozně překážely na hracim poli, protože na něm ležely. Největší kráva byl Liberator slepenej nějakou tvrdou, šedou hmotou Když sme hráli Vietnam, tak sme zas před školou nastříhali kusy nějakýho keře a vojáci se do toho pak na podlaze schovávali a bylo vidět jen že někde někdo padl, ale odkud to bylo, to se dalo zjistit jen metodou postupnýho ostřelování. Když si nebyl na tahu - musels bejt otočenej a neviděl kudy postupujou protivníkovi lidé a kam se schovali a naopak, častá byla střelba naslepo. Měli sme taky vychytávky jako plyn, válcovač lidí, sanitka, PIKO vlak, LEGOstavby a vůbec všechno co se dalo použít. Ve Vietnamu tak třeba sloužili Briti z druhý světový, který se opevnili v takovym tom gumovym kroužku na posilování ruky na kopci a američani (ty byli teda z Vietnamu) je odtamtu nemohli dostat, protože jim posily nosil Sea King od Revellu (hodně polámanej) přímo ve svým otvíracim vnitřku. Vojáci i vrtulník už byli 1:72 a do toho Sea Kinga sem jich obvykle nasypal tak 6 až dvanáct. Pak už lámali lavice vevnitř. Pamatuju si, že dovnitř mohli vojánci jen doku šly zašoupnout dvířka. Kdo by čouhal - ten musel ven.
Mám nějaký fotky z pozdějších bitev. Hodně sme hráli lodní Pacifik, Ardeny, Arnhem, Stalingrad nebo Normandii. To už byla výbava docela schopná. Baráčky z ABC, nebo vláčkový a ohořelý. Tanky Esci,Fujimi, Matchbox a Hasegawa, lodě jsou 1/700 a letadla taky takže už nepřekážej na bojišti. Ostrovy v Tichomoří - karton plus latex a vojáci nabarvený Esci a Revell. A hrací pole je plastický a vyplejtvá se dost sádry a novin.

Mejhustší příspěvek týdne. :grin: :grin:
Pamatuju totéž...
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DanV » 09 lis 2008, 08:46

Petrbedrich:Nemohl bys vystříhat i scény z tebou zmíněného nejdelšího dne?Prosím :)
Hotovo 2015: Spitfire PR XIX, Airfix 1/72
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish
DanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 10 lis 2008, 01:17

Tak bohužel Nejdelší den zatím na DVD nemám. Až bude, tak s ním samosebou přispěchám.
Dnes tu mám vynikající film Železný kříž. Podle všeho se natáčelo v Jugoslávii s použitím Jugo T-34 a další techniky. Dokonce se tu mihne jeden předělaný Greyhound na německou šestikolku.
Přílohy
Iron cross 01.jpg
Iron cross 02.jpg
Iron cross 03.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1573 • Stránka 10 z 105 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 105

Zpět na Diskuse