Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby ‹ Letní švédska trojka
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

trojplošník s kvízem-Hoople

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: trojplošník s kvízem

Příspěvekod Sheya » 03 lis 2008, 19:53

Myšáčka je mi líto. S kočkou v jedné domácnosti - to byl frajer.
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 05 lis 2008, 11:42

..teda Radime..! To čumím..! =D> =D> To je fofr..! A já se s tím prdím jak Bílá Paní s porodem..! #-o A jsem docela rád,že jsme nezávisle na sobě dospěli k totožnému vyvzpěrování podvozku... =D> Původně jsem měl sice vzpěry malinko jinak (při předběžném kreslení bokorysu..)..ale jak jsem kreslil další pohledy, postupně se ty "klacky" posouvaly až se to vyvrbilo do stejné podoby,jako u Tvého rychlomodelu.. :D Jinak na fotce to vypadá docela monstrózně,ale ve skutečnosti je to letadýlko menší,než Fokker Spin... :wink: A působí neobyčejně kompaktně a... "světe div se..!" ..dokonce i létavě..! Přikládám "dobové" fotografie,jak cpu křídla do kroužků... :grin:
Přílohy
Trojak_kridla v kruhu01.jpg
Trojak_kridla v kruhu02.jpg
Naposledy upravil zdesko dne 05 lis 2008, 11:57, celkově upraveno 1
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 05 lis 2008, 11:55

..za pozůstalé Pišty děkuji všem za projevenou soustrast.. :( ..a co se týká jeho soužití s kocourem,tak kocour je mladší..a tak si ho Pišta vychoval k obrazu svému.. :grin: ..kocour si pak vychoval psa..a pes si omotal kolem prstu mě..No,a takhle my žijem... :grin: :grin: Jo a na vařený nudli mě tahá mamuška..teda manželka.. :grin:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 05 lis 2008, 11:57

Vyzerá to dobre. Čím to poťahuješ /akým papierom/? Ideš aj lakovať nejakým napínacím lakom?
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 05 lis 2008, 12:23

..už jsem to někde psal.. :-k Je to jen takovej ten jemňounkej papír,který se motá všude možně..například nové boty jsou do něho v krabici zabalené..nebo prostě průklepák.. :wink: Potahuje se to stejně,jako létající modely..vystřihnu si díl,který budu lepit..plácnu na něj vlhkej hadr..kostru natřu herkulesem..ředěným tak,že štětec namáčím do vody a pak do lepidla.. Vystřižený díl se nalepí na místo..za vlhka je sice docela náchylný na protržení..ale možná to tak jen vypadá... :-k ..protrhnout se mi ho ještě nikdy nepodařilo.. :-D Po umístění na místo se tak plus-mínus vypne..(spíše plus,než mínus.. :grin: ) a jak vyschne úplně,tak se krásně dovypne sám..a to tak,že respektuje konstrukci a nikam jí za sebou netahá..prostě jí nebortí.. Doposud jsem to lakovával štětcem a v podstatě jakýmkoli lesklým lakem (nitro..!) Teď poprvé skusím stříkání..(ještě to nalakované není..) Po nalakování se pak dají používat klasické modelářské barvy k dotvoření kamufláže..(měl jsem takhle postaveného Nieuporta 11 a naší Brandenburg-Aerovku..) Ještě k tomu papíru..já používám jednak bílý..ten je bílý po nalakování tak cca rok..ale pak začne chytat sqělou barvu lakovaného plátna.. =D> Na Curtisse "Golden Flyera" mám připravený skutečně fermežově zlatý papír..kromě toho mám i zásoby žlutých,modrých atd.. Už nějakou dobu si hraju s myšlenkou udělat něco v lozengu..ten si ovšem nejdřív budu muset na papír nakreslit.. Jde jen o to se do toho pustit... :wink:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 05 lis 2008, 13:00

Hmm, zaujímavé. Napínací lak ma aj napadol s tým, že by pri jeho sile určite krútil konštrukciu, vodou sme aj my navlhčovali papier pred poťahovaním modelu. Dačo podobné som robil už dávnejšie s kondenzátorovým papierom, ale ten sa nevypína takto dobre a je dosť tmavý, akoby ho zašpinilo palivo z Oberuselu. :-D
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radim Švéda » 05 lis 2008, 20:51

No ale nebyl to ani žádný drobeček, zde srovnání s Triplanem:

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[URL=http://g.imageshack.us/img388/hatef9.jpg/1/][IMG]http://img388.imageshack.us/img388

Pár rozměrů, jak mi to vyšlo pro 1:48 = průměr prstence 126 mm, tloušťka 26 mm, hloubka křídla cca 30 mm…

[URL=http://g.imageshack.us/img91/mmmpj3.jpg/1/][IMG]http://img91.imageshack.us/img91/mmmpj3.jpg/1/w612
Radim Švéda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 05 lis 2008, 21:24

Tak já pro porovnání jen slovně-jak vyšly rozměry mě.. :-k I když to stavím 1:32 přepočítal jsem je do 1:48..: Průměr kruhu=125,3mm (originál cca 6016mm-no,spíš asi 6m) Hloubka kruhu=28mm(orig-1,35m) Hloubka křídel=34,2mm(orig-1,64m)Vzdálenost vzpěr=31,25mm(orig-1,5m),Vzdálenost žeber=6,7mm(orig-320mm) Ještě tu mám celkovou délku měřenou od vrtule ke konci směrovky=160,6mm(orig-7,71m) Délka není definitivní,protože před vrtuli budou přesahovat lyže podvozku a za směrovku možná i kormidlo VOP.. :-k
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 05 lis 2008, 21:28

"No ale nebyl to ani žádný drobeček, zde srovnání s Triplanem:"..no však Triplane nebyl taky řádný obr..v podstatě to bylo jen trojplošný štěně..teda Pup.. :wink:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod old cat » 07 lis 2008, 09:48

Prosím Vás,můžete mě neznalého poučit,jak se dá z fotografie odečíst průměr 6016 mm? V nějakém jiném fóru jsem našel zmínku o počítáni pixelu,ale já nevím jak vypadaj...

Jinak je to moc hezký.
Až se naučím postavit pořádný model z krabičky,tak se určitě nechám inspirovat.
old cat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radim Švéda » 08 lis 2008, 00:32

No rozměry sedí na milimetr, jen s délkou mám trochu potíže, nemůžu se dostat přes 15 cm ( od vrtule ke špičce směrovky ). A co vzdálenost mezi křídly ???
Pak zbývá největší lahůdka - tvar VOP, neladí s mou představou stejného tvaru jako SOP, musela by být podstatně menší asi o 50% :roll:
Radim Švéda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 08 lis 2008, 00:58

Teď jsem si všiml, že křídlo má o maličko větší průměr, než 12 cm CD/DVD. Kdyby to někdo chtěl stavět z plastu, šlo by použít pouzdro, ve kterém se 50/100ks spindly (salámy) cédéček prodávají.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 08 lis 2008, 13:36

old cat píše:Prosím Vás,můžete mě neznalého poučit,jak se dá z fotografie odečíst průměr 6016 mm? V nějakém jiném fóru jsem našel zmínku o počítáni pixelu,ale já nevím jak vypadaj...

Jinak je to moc hezký.
Až se naučím postavit pořádný model z krabičky,tak se určitě nechám inspirovat.

..no,to se z fotky vyčíst samozřejmě nedá.. :grin: Podle fotky se nejdřív nakreslí výkres ve zvoleném měřítku..(já ho kreslil 1:32 a Radim 1:48) Průměr kruhu na výkres mi vyšel porovnáváním výšky stojící osoby a výšky motoru a průměru kol..to jsou všechno "veličiny", která jsou víceméně známé a tudíž "dané". Pak tyto různé "výšky" porovnáváš s vertikálním průměrem celého kruhu a nakonec Ti "něco" vyjde..Zbytek pak už musíš do toho kroužku poskládat,aby to vyhovovalo viditelným proporcím.. :arrow: Přepočtem z výkresu mi pak vyšel průměr 6016mm..ale to jen díky otrockému přepočtu. Ten průměr mohl být klidně jen 6m... :-k
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 08 lis 2008, 13:58

..jenom jako podnět k debatě o ocasních plochách jsem tedy naskenoval ty pracovní čmáranice.. :-k Když jsem viděl fotku toho éra úplně poprvé,připadaly my OP podobné "tryskáči" H.Coandy.. :-k Při bližším pohledu však bylo jasné,že je to spíš taková "jakoby Antojneta".. :x A tak o tvaru VOP pořád spekuluju a neustále jí přemalovávám..(na půdorysu je cca 5 podob... :arrow: ) Tak bych snad přivítal i nějakou radu... [-o<
Přílohy
Trojak-Hoople_01.jpg
Trojak-Hoople_02.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 08 lis 2008, 14:11

Radim Švéda píše:No rozměry sedí na milimetr, jen s délkou mám trochu potíže, nemůžu se dostat přes 15 cm ( od vrtule ke špičce směrovky ). A co vzdálenost mezi křídly ???
Pak zbývá největší lahůdka - tvar VOP, neladí s mou představou stejného tvaru jako SOP, musela by být podstatně menší asi o 50% :roll:

..vzdálenost mezi křídlama mě vyšla za předpokladu,že prostřední křídlo je přesně v ose kruhu,takto...: Prostřední/horní křídlo=1280mm,což je 1:48 26,7mm a vzdálenost prostřední/dolní=1440mm (1:48-30mm)..
..na náčrtkách je sice nakreslená hloubka kormidla VOP,tak aby cca odpovídala délce kormidel SOP,ale už mě napadlo,stejně jako Tebe,že by mohla být klidně i menší... :-k :-k
zdesko

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Letní švédska trojka