Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Filmaři

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Filmaři

Příspěvekod petrbedrich » 17 říj 2008, 17:29

Páteční filmový klub přináší film z roku 1956 "Neporažení"
Co jsem kdy viděl, tak je to snad jedinej film, kde si zahrála osmikolka SdKfz 234, jen bych řek, že jí filmaři dotvořili věž. Mam pocit, že se tam prohánějí i "malý housenky" SdKfz 250/1 a snad dokonce "neuer art" ale ruku do pytle s Němcema bych za to nedal. Zajímavý náklaďáky tu maj Němci při vpádu přes hranice. Podle mně jsou to český vozy, ale nevyznám se.
Ty Hakly budou nejspíš naše poválečná výroba. Řekne mi konečně někdo jak to bezpečně poznám? Já vim, že jakmile to má střechu a poklop a střílny po stranách korby, tak je to určitě český. Jinak plavu.
Moc by mně zajímal osud tý SdKfz 234 po natáčení. Kdysi sem slyšel, že za Barrandovem maj filmaři střeženej smeťák a tak stojej tanky a další vozidla. Že by teda její cesty vedly tudy? Když už přežila pojízdná do roku 1956? Ono jich v muzeích zas tak moc neni. Že by byla jedna bezprizorní u nás? :-k
Jinak scény v opevnění se natáčely na tvrzi Adam (vchodový objekt K-S-43a Na sekyře) a na sousedním objektu K-S-37 Na rozhledně. Stopy úprav jsou na K-S-37 ještě dneska patrný. Dodělali tam u vchodu šikmou příčku se střílnou, kterou v podstatě zazdili vchod a je to vidět zespoda na stropnici a na zdech. Taky tam dodělali zvony a maskování (sci-fi). Museli si dát dost práce, protože všechny objekty byly dost poškozený. Přitom třeba sousední tvrz Hanička zůstala netknutá a některý sousední objekty taky.
Přílohy
01.jpg
02.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Hlavatý » 17 říj 2008, 17:48

[quote="petrbedrich"]Páteční filmový klub přináší film z roku 1956 "Neporažení"

Ty Hakly budou nejspíš naše poválečná výroba. Řekne mi konečně někdo jak to bezpečně poznám? Já vim, že jakmile to má střechu a poklop a střílny po stranách korby, tak je to určitě český. Jinak plavu.

Ďalší neomylný znak sú pásy : Hakl mal tie s pryžovými vložkami a OT-810 celokovové . 8-)

Mne sa zdá tá Sd.Kfz 234 v poriadku. :?

Je tam Opel Blitz a Horchy ... :shock:
Naposledy upravil Miroslav Hlavatý dne 17 říj 2008, 17:52, celkově upraveno 1
Miroslav Hlavatý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod adam červenka » 17 říj 2008, 17:48

Supééér, ta 234 a Paky 40 :P :P I ta 250 Neu tam je :P :P :P :cry: :cry: :cry:
°llllll°
I am the end of the world...
adam červenka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 17 říj 2008, 18:23

petrbedrich píše:Tak bohužel Dumku o Kovpakovi nemám a neznám.
Pro dnešek jsem připravil záběry z poměrně novýho ruskýho seriálu Bezejmenná kóta.
Abych řek pravdu, netušim co tim tvůrci chtěli říct.

Tak to je celkem slusnej rachot...pripomina mi to ty filmy s Telly Salavasem ze 60tych let...Kelly's Heroes a Tucet spinavcu a Orel Pristal atp...
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 17 říj 2008, 20:24

petrbedrich píše:Páteční filmový klub přináší film z roku 1956 "Neporažení"
Co jsem kdy viděl, tak je to snad jedinej film, kde si zahrála osmikolka SdKfz 234, jen bych řek, že jí filmaři dotvořili věž. Mam pocit, že se tam prohánějí i "malý housenky" SdKfz 250/1 a snad dokonce "neuer art" ale ruku do pytle s Němcema bych za to nedal. Zajímavý náklaďáky tu maj Němci při vpádu přes hranice. Podle mně jsou to český vozy, ale nevyznám se.
Moc by mně zajímal osud tý SdKfz 234 po natáčení. Kdysi sem slyšel, že za Barrandovem maj filmaři střeženej smeťák a tak stojej tanky a další vozidla. Že by teda její cesty vedly tudy? Když už přežila pojízdná do roku 1956? Ono jich v muzeích zas tak moc neni. Že by byla jedna bezprizorní u nás? :-k
Jinak scény v opevnění se natáčely na tvrzi Adam (vchodový objekt K-S-43a Na sekyře) a na sousedním objektu K-S-37 Na rozhledně. Stopy úprav jsou na K-S-37 ještě dneska patrný. Dodělali tam u vchodu šikmou příčku se střílnou, kterou v podstatě zazdili vchod a je to vidět zespoda na stropnici a na zdech. Taky tam dodělali zvony a maskování (sci-fi). Museli si dát dost práce, protože všechny objekty byly dost poškozený. Přitom třeba sousední tvrz Hanička zůstala netknutá a některý sousední objekty taky.

No nejsem odborník na německou techniku, ale
Hakl benzínovej motor, pásy na jehličkovejch ložiskách gumový botky, kryt motoru v horní části otvírací dvířka

OT 810 diesel tatra motor, pásy pouze na čepech, gumový patky se daly nasadit, kryt motoru na pantech a odklápěl se celej včetně boků do zadu.

Jinak v tom barandovským depozitu jsem byl ještě za komára, jako malej kluk, tankrát tam byly 34 přestavěný na tigry, starý dřevěný tranvaje v žalostným stavu na dešti aj.
Co mě tenkrát dostalo byl vyhořelej KDF na parkovišti před halama, motor byl rozteklej, celej film odjezdil a na konci ho kompletní plně pojízdnej podpálily nic z něho nevyndaly.
Jinak ty depizátáře fungovaly jako dobrej sklad náhradních dílů pro vyvolený. Takže na filmování přijel např. půjčenej jeep, kterej se sotva plazil a odjížděla pomalu funglovka a majitel ještě dostal zaplaceno za filmovací dny. Po převratu plno věcí zmizelo za kopečkama a pozůstatky nevídanýho depozitáře jsou teď pronajatý muzeu na demarkační linii, ale to je jen chabý %. Co tam maj je 3 nápravová škoda a pár věcí.
Jinak tam byly asi 3 nebo 4 velký haly který byly nacpaný technikou včetně GPW aj.
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hoonza » 18 říj 2008, 22:48

Ty hakly z toho filmu výše - ten s kulometem, co jede přes most - buď je to lehce překopaný originál (originály měly jiné reflektory), nebo jeden z těch prvních poválečných, které ještě vypadaly jako ty původní německé. Pak tam je další hakl bez kulometu, ten vypadá jako originál Sdkfz 251 C, ale zase tam nesedí eflektory (originály je měly umístěné více vepředu a jinak).
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Hoonza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hoonza » 18 říj 2008, 22:56

Jinak největší hody originální německé techniky jsem viděl v československém filmu Tanková brigáda . Tam je toho fakt hafo - Sdkfz 250, Sdkfz 251 ausf. D, Stug III, PAK40 (jeden tam přejede téčko :)), Panzer IV, Panther... Všechno originály, jen ty tanky měly šedou kamufláž, která tam vypadala fakt blbě. Měl jsem to i někde natípané, ale nemohu to najít. Film už nemám, je to hrozná konina :)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Hoonza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 18 říj 2008, 23:58

Joo, Tankovou brigádu mám, bohužel jen na VHS, ale pár fotek je tady:
http://www.fronta.cz/dotaz/ceskoslovens ... -1945-1950
Děkuju za ty znaky OT-810, ještě by měl být rozpoznatelný podle blatníků, jen nevim jak.
A je tu čas pro sobotní film:
Obecná škola - film mě mile překvapil militariema. Je tam tutová Tatra 810, to poznam i já, falešnej Tygr (snad původně Té něco), Pak, jeden snímek pro Radka-Austina a bunkr. Je to 100% bunkr na Jordánu v Brdech, dokonce je vidět i ten 152mm kanón co je za nim umístěnej. Byl sem tam v roce 2003 a ještě tam byl a do bunkru se dalo vlézt a některý věci tam skutečmě zůstaly. Třeba palandy, dveře s cedulkou Mužstvo a tak, ale jestli se zachovala takhle pěkně ta lafeta, to nevim. Krásný místo plný panenský přírody, pozorovatelen, překážek a ruin bunkrů a dalšího svinčíku, kterej potěší oko militaristy.
Přílohy
Obecná škola.jpg
Jordán 1.jpg
15cm kanon.jpg
Pozorovatelna.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 19 říj 2008, 08:36

petrbedrich píše:Joo, Tankovou brigádu mám, bohužel jen na VHS, ale pár fotek je tady:
Děkuju za ty znaky OT-810, ještě by měl být rozpoznatelný podle blatníků, jen nevim jak.
A je tu čas pro sobotní film:
Obecná škola - film mě mile překvapil militariema. Je tam tutová Tatra 810, to poznam i já, falešnej Tygr (snad původně Té něco), Pak, jeden snímek pro Radka-Austina a bunkr. Je to 100% bunkr na Jordánu v Brdech, dokonce je vidět i ten 152mm kanón co je za nim umístěnej. Byl sem tam v roce 2003 a ještě tam byl a do bunkru se dalo vlézt a některý věci tam skutečmě zůstaly. Třeba palandy, dveře s cedulkou Mužstvo a tak, ale jestli se zachovala takhle pěkně ta lafeta, to nevim. Krásný místo plný panenský přírody, pozorovatelen, překážek a ruin bunkrů a dalšího svinčíku, kterej potěší oko militaristy.

Myslíš tu 60-ku Canadu? :D
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod branik » 19 říj 2008, 08:45

petrbedrich píše:Joo, Tankovou brigádu mám, bohužel jen na VHS, ale pár fotek je tady:

http://forum.valka.cz/viewtopic.php/tit ... 2879#72879
http://forum.valka.cz/viewtopic.php/tit ... 251#144251
http://forum.valka.cz/viewtopic.php/tit ... 933#136933
Branislav Juhász
http://forum.valka.cz/index.php
branik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 19 říj 2008, 12:24

Nemáte někdo náhou na DVD anglickej film z 50. let Dunkirk, je černobílej a orig techniku se to tam jen hemží.

Jen mě trochu naštvaly, když hl. hrdinové dojedou k pobřeží a hlídka je zastaví a nakáže jim zničit náklaďák se kterým jedou. Jeden z nich povídá, že je automechanik a tenhle starej krám (Austin K3) rád zničí. :evil: :lol: :grin:
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod curahee » 19 říj 2008, 13:46

Nějak jsem to nepobral ,kde a v kolik to dávají?! :P
"Máte právo říkat, co chcete, ale nemáte právo, aby vás přitom někdo slyšel." (c) 2024 generalissimus pro pravdu Otakar Foltýn
curahee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 19 říj 2008, 19:10

Radek-Austin píše:Myslíš tu 60-ku Canadu? :D

Jestli je to ten náklaďák, co je vidět za zády kluků na ulici, tak ano. :flower:

Dnešní screenshoting nás zavede za filmem Poslední výsadek. Taková zajímavá slátanina z období operace Market-Garden. Je tu vidět, kolik muziky se dá zahrát s východníma vozidlama v rukou Němců. Gaz-Guntruck, Blitz-IFA a hydroplán, kterej mi silně připomína Antonov - Andulu s přidanejma motorama a bez horního křídla ! Ve filmu to lítá, ale je možný že to je udělaný digitálně, hlavně to pojíždí po hladině.
Přílohy
Poslední výsadek 2.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 19 říj 2008, 21:24

To by měla bejt ona
http://www.klub-vm.eu/clanky/technika-m ... f60l-no-13

sice už po nátěru jiný barvy.
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 20 říj 2008, 07:37

Co se týká těch rozdílů OT-810/SdKfz 251, tak se liší mimo jiné také tlumiči výfuku. Původní 251 má kruhový soudek nastojato na levé straně - je zapuštěný v blatníku, tj. půlka nad a půlka pod. OT-810 má takové obdélníkové mrchy naplacato položené nahoře na blatníku a na obou stranách. Některé repliky už mají tlumiče předělané na soudky, ale zpravidla jsou opět na obou stranách - prostě Včko motor... A taky má OTčko na horním plechu motorového prostoru úplně vpředu přes celou šířku nasávací žábry na vzduch, aby se Tatřička neusmažila.
Pavel Klouček

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse