Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nová česká karabina

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Nová česká karabina

Příspěvekod Jirka K. » 13 říj 2008, 20:21

Ono je to především hlavně o tom že Osmapadina zůstane vy výzbroji další pár hezkejch let jenom díky tomu že sklady jsou plný 7.62 munice, a těd by se měli delaborovat a zničit a nakoupit 5.56. nepředstavitelnej úkol pro vojenskou a nejen tu kasu :grin: Prostě počet munice je na první řadě. Jo třeba kdyby se udělala verze pro 7.62 jako je tomu u výše zminovanýho FN SCAR, kterej má dvě verze, jak 5.56 tak 7.62...
"vy jste Anesteziolog????"
"Ne údržbář, já tu měním žárovky"
Jirka K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 13 říj 2008, 20:22

Hloubkar píše:A jak jste na tom byli s RozborkouSborkou? :wink: Já teda Rozborku za 13 (Výtečně myslím bylo 15 - 17, jestli si dobře vzpomínám a potom po dvou vteřinách o stupeň níž) a sborka byla horší. Tam jsem to měl za 40, ale už nevím, kolik u ní byla norma :oops:

závorník co?! :lol: :grin:

Já bral jen výtečně, občas si to zkusim na svým Hermexu. :lol:

Ale co mám rád je sborka a rozborku u Brenu a Stenu. Sten pro batolata a Bren jako 58, vždyť je stejná škola. :lol:

škoda, že je tak málo příležitosti si to zkusit. :cry: :evil:
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hloubkar » 13 říj 2008, 20:46

Závorník, úderník (hlavně to natočení toho výřezu k tomu zobáčku). Jak kdy. Občas se mi i zklížil kryt vratnýho úsrojí a nemoh jsem tam vrazit kolík. A ze začátku jsem taky párkrát rozborku začínal vytažením pístu. :lol: Není to velkej problém. Chce to jen trochu síly... :grin:

A hlavně nezapomínejte. Rozborka je hotová, až když jsou všechny součásti narovnaný zprava doleva podle pořadí demontáže (doufám, že sem to nepokonil a není to vobráceně :oops: :lol: )! A čištění zbraní nekončí, když je zbraň čistá, ale až když velitel zaměstnání oznámí Konec čištění zbraní! :grin:
Povstaň znovu a znovu, dokud se z ovcí nestanou lvi……
Hloubkar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 13 říj 2008, 22:02

čištění mi nepřípomínej, ve výcvikáči nám daly čistit sapry s pořadovým číslem 120 a vejš, jelikož tehdy rota měla max 90 lidí tak si asi dokážete představit kolíkrát se vytahovaly ze skladu, aktivista desátník se chtěl dostat na výkend domu. :evil:
Rezavej píst a závorník sem nikdy před tím ani potom neviděl, na jednom sme dělali rozborku kladivem. :lol:
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 13 říj 2008, 22:20

No vidíš v Amerike by namiesto kladiva použili detské náradie od firmy MATEL :grin:
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hloubkar » 13 říj 2008, 22:25

PetrBM píše:No vidíš v Amerike by namiesto kladiva použili detské náradie od firmy MATEL :grin:

A to by při práci zlomili a nebo někde ztratili... :lol:
Hloubkar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladek Vácha » 13 říj 2008, 22:32

Radek-Austin píše:čištění mi nepřípomínej, ve výcvikáči nám daly čistit sapry s pořadovým číslem 120 a vejš, jelikož tehdy rota měla max 90 lidí tak si asi dokážete představit kolíkrát se vytahovaly ze skladu, aktivista desátník se chtěl dostat na výkend domu. :evil:
Rezavej píst a závorník sem nikdy před tím ani potom neviděl, na jednom sme dělali rozborku kladivem. :lol:
To mě připomělo jednu osmapadesátku ,k terá někde na stráži zmokla a pak se uložila do zbrojáku, po nějaké době se na ní dostalo čištění když jsme na letce čistily i sapry co nebyly přidělený. A ejhle on nešel ani natáhnout jak to všechno přirezlo, muselo se stím mlátit aby se to od sebe odtrhlo a pak hromada rzi....a po dvou ho´dkách jak novej
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Vladek Vácha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hloubkar » 13 říj 2008, 23:18

Tak je to přecijenom kus železa a ten na větru a dešti zrezaví a někdy i zkoroduje. Taky jsem jednou vodflák vyčištění a po 14-ti dnech jsem se nestačil divit jaká se na tom udělala rez. Sice jen jemná, ale bylo to docela dost vidět. A i některý záseky při střelbách stály za to. Se slepejma zůstavaly nevystřelený stát zaseklý mezi závěrem a muškou, ale to byla závada vodstraněná jedním mávnutím ruky a opětovným natažením. Blbý to bylo při Milesech, když bylo potřeba kropit a vono najednou nic. :evil: :lol: A jednou se mi stalo při střelbě dávkou, že jedna dávka vyšla a na další zmáčknutí nic. Chvíli jsem koukal co je a von tam nějako křivě zásobník. :-k Tak zvedlá pracka, řídící střeleb přišel a koukáme na to a vona se urvala taková ta objímka se zobáčkama, za kterou to drží pacička na samopalu (zakroužkoval jsem to na obrázku), zásobník se urval a zůstal tam viset jenom zčásti a samopal se nenatáh. Ale mě to vůbec nevadilo, protže sem dostal další zásobník a střílel jsem znova :twisted:
A teď se přiznejte, komu z vás nafackovala pružina ze zásobníku při rozdělávání a kdo dostal kosou při střelbě pod voko?! :grin:
Přílohy
zasobnik_SA_58.JPG
Hloubkar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nisim » 14 říj 2008, 07:44

A co tohle : http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=138890
Nisim

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hloubkar » 14 říj 2008, 08:01

Nisim píše:A co tohle : http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=138890

Ja už tady někdo napsal, tak je vidět, komu se leze do prdele. Ten design mi nápadně něco připomíná.
Zajímalo by mě, jak chtěj s tímhle plivátkem prohulit Bévépéčko... :?
Hloubkar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nisim » 14 říj 2008, 08:56

No já tomu až tak nerozumim, ale třeba není učel prostřelit befko. Vzhledově to M4 podobné je, ale podle té fotky bez těch lišt s kolejnicema to spíš vypadá na systém SA/AK. Ale někdo fundovanější by to mohl upřesnit. Jinak to vypadá takový kompaktní a lehký.
Nisim

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hloubkar » 14 říj 2008, 10:03

Nisim píše:No já tomu až tak nerozumim, ale třeba není učel prostřelit befko. Vzhledově to M4 podobné je, ale podle té fotky bez těch lišt s kolejnicema to spíš vypadá na systém SA/AK. Ale někdo fundovanější by to mohl upřesnit. Jinak to vypadá takový kompaktní a lehký.

Zase v bojový situaci nikdy nevíš, co může mít nepřítel skovanýho ve vedlejší stodole, a kdyby tam měl zrovna to Bevko, tak se ti ta osumapadina může hodit. Průbojnýma nábojema z boku zabiješ řidiče a velitele/chemika a když mu pustíš dávku zezadu do dveří, tak vohřeješ roj. Má tam totiž nádrže. :lol: Je vidět, že to vymejšlela ženská :grin: Ale jinak je to šikovný autíčko a vždycky jsem ho měl strašně rád :oops: O:) Ale v přihlídnutí k momentálním konfliktům, jako třeba ten Irák ,kdy se nejvíc bojuje v zastavěných oblastech s povstalcema je ta mikroráže určitě vhodnější. Tam těžko někdo tajně propašuje celej transportér a tak její devastující účinky na lidskej organismus nacházej svoje uplatnění. Do Afghánských hor bych ale volil Kalacha, nebo 58 (anebo Barret 0,50 BMG :P účinek viz obrázek :P :twisted: :grin: :grin: :grin: )
Přílohy
03.jpg
Hloubkar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 14 říj 2008, 10:16

No klasickej 58 náboj socelovým jádrem je fakt dobrej.

neni to ani o tom jestli musíš prošít BVP, ale stačí neprůstřelná vesta a je to zajímavá překážka na překonání. Při dnešní výbavě povstavlců, nebo jak je nazvat, už to neni fousáč v pižamu a s ručníkem na hlavě, ale dobře vyzbrojenej chlápek, s nejnovější výzbrojí jak z Ruska tak i z USA!!!
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod curahee » 14 říj 2008, 17:10

Hmm,aspoň naši ostří hoši z Nato s tím můžou čistit afghánský hory,pro USraelský zájmy... :twisted:
"Máte právo říkat, co chcete, ale nemáte právo, aby vás přitom někdo slyšel." (c) 2024 generalissimus pro pravdu Otakar Foltýn
curahee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 14 říj 2008, 19:11

Nevkusný naturalismus. :o :o
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse