Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pigmenty

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Pigmenty

Příspěvekod MATUS SVIBA » 09 říj 2008, 20:14

ja som zacal pouzivat miga a podla mna je to najlepsie co dnesni trh ponuka a hlavne sa s nimi jednoducho robi .ale ked chce clovek dosiahnut co najlepsieho vzhladu musi ich mat aspon z kazdeho druhu po 5 krabiciek ja ich mam zatial 15 a chystam sa nakupit dalsie odiene .a skusat nove a nove veci :)
MATUS SVIBA

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 09 říj 2008, 22:09

No , já bych MIGA taky bral , ale představa , že ho objednám u Války a budu na něj 9 měsíců čekat , je strašná . Koncem měsíce jedu do Hradce Králové a Pardubic , v tamních MPM zjistím co mají , pořebuji jen saze na očouzení + nějaký bláto na kola . MIGA bych bral asi nejraději 8-[ :-k .
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Walach » 09 říj 2008, 22:12

Kalousek Petr píše:No , já bych MIGA taky bral , ale představa , že ho objednám u Války a budu na něj 9 měsíců čekat , je strašná . Koncem měsíce jedu do Hradce Králové a Pardubic , v tamních MPM zjistím co mají , pořebuji jen saze na očouzení + nějaký bláto na kola . MIGA bych bral asi nejraději 8-[ :-k .

Tak proč u V., když u Nordlandu mají pigmenty skladem?
http://www.kpmopava.cz
Diletant back on tour.
Libor Walach

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 11 říj 2008, 17:32

lopuch píše:
Kalousek Petr píše:No , já bych MIGA taky bral , ale představa , že ho objednám u Války a budu na něj 9 měsíců čekat , je strašná . Koncem měsíce jedu do Hradce Králové a Pardubic , v tamních MPM zjistím co mají , pořebuji jen saze na očouzení + nějaký bláto na kola . MIGA bych bral asi nejraději 8-[ :-k .

Tak proč u V., když u Nordlandu mají pigmenty skladem?

A ještě o 11,- Kč levněji :grin:
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 15 říj 2008, 20:04

Objednal jsem si v MPM 3 kousky pigmentů CMK Star Dust :
129/SD05 Tmavá zem
129/SD08 Světlá zem
129/SD10 Černé saze
Na to mý plácání by to mohlo stačit , protože chci jenom mírný očouzení u výfuků a zbraní a jen trošku bláta na pneu . Dají se nanášet štětečkem bez problémů a za sucha :-k ? Dám si bacha na ty hrudky . Čím je nutné je fixovat - nebo je u nich fixování zbytečný :-k ? Nepočítám s tím , že bych na místa s pigmenty po dokončení sahal 8-[ .
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 07 led 2009, 11:30

Mám dotaz

JAK odhadnout výsedný barevný efekt po nanesení mixu pigmenů a zafixování? Nehce se mě totiž dlouho čekat na zkušební nanesení "někam" a pak to teprve aplikovat na model. Není mě moc jasné co s tím,......ono ten světlý prach je světlý od MIGa až moc a pokud tam nasesu od oka tmavou zem (a podobně) je to někdy nepřirozeně hnědé a někdy moc červené.....
Jak to zkoušíte?

Přemýšlel jsem nad tím zkuošet to "fixovat" jen vodou s jarem a pak když tak umýt,...
CO? :-k
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 07 led 2009, 11:53

zkus nanést někam vedle, zafixovat a pod malým tlakem na to foukat pistolí, ono to bude schnout před očima...výsledný efekt máš hned :) i když se mi zdá, že když tomu vysoušení pomáháš, udělá ti to malinko jiný výsledný odstín, takový světlejší, než když to necháš vyschnout bez pomoci (možná je to jen zdání a to, co píšu, blbost), pro představu to ale stačí myslím...stejně beru zafixované pogmenty jako základ a myslím, že je třeba to všechno ještě doladit nakonec přeprášením bez jakékoliv fixace, je to podle mě věrohodnější, neudělá ti to takové ty mapy, co po fixeru chtě nechtě vždycky zůstanou (na druhou stranu tak, jak psal Jezevčík, i téhle vlastnosti fixeru se dá docela dobře využít)...zkus, uvidíš,s čím budeš spokojenej :) snad poradí i někdo zkušenější
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 07 led 2009, 11:57

Na co som bral od nich mali na sklade vsetko........bez problemov......
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 07 led 2009, 15:06

Včera sem si pasl s .... a říkal že MIGa mají skladem 8-[
http://www.nordlandmodels.com/rubriky/m ... /pigmenty/
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Malchárek » 20 led 2013, 17:11

Mám dotaz ohledně pigmentů.

Používám Migy. Zkoušel jsem různé druhy fixace a nakonec se mi nejvíce osvědčila 6006, protože pigmenty slušně zafixuje, nezmění jejich barvu a protože neobsahuje žádné pojivo, "prach zůstává prachem" a povrch je tvrdě matný a zaprášení tak vypadá hodně reálně.
Ať už použiju ale jakoukoliv fixaci (kromě laku nebo fixeru), po pár dnech mám pocit, jakoby se intenzita zaprášení postupně zmírňovala. Nezdá se mi, že by pigment opadával, ale spíše jakoby vstřebával vlhkost ze vzduchu a tím se redukoval vzhled zaprášení.
Pigment používám na matný povrch, ne sice tvrdě matný, ale do kategorie matu ještě spadá.

Stalo se vám něco podobného anebo se mi to jen zdá?
Jiří Malchárek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gromthar » 21 led 2013, 12:01

Ja používám od koh-i-noru suché pastely je to 12 odstnínů hnědé. Na smirglu si z nich udělám jemný prach a používám stejně jako kterékoliv jiné pigmenty. Zatím jsem spokojený. Fixuji 6006
Gromthar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 21 led 2013, 12:46

MiG a CMK pigmenty fixuju S 6006 a bez problémů. Drží a nemění odstín.
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BlackSheep » 23 led 2013, 09:32

Máte zkušenost s pigmenty od AK Interactive? Z informací na internetu vychází, že by měly být srovnatelné kvality jako od MiGu a navíc se snad prodávají ve větším množství.
https://t.me/pump_upp
BlackSheep

• Odpovědět s citací

Příspěvekod davidek007 » 23 led 2013, 18:53

pigmenty od AK jsou velmi dobré, dela se snimi dobre a maji jemnejsi pigment,,,aspon mne se to tak jevi..takze doporucuji,,,AK a MIG,,bych rekl ze jsou zcela srovnatelne...myslim ze jsou od jednoho cloveka..o:)
M51 Isherman 1/35 Aca http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=49366, Abrams M1A2 SEP 1/35 Dragon http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=60019
V plánu letadla: KF-16C 1/72 Aca, F/A-18C 1/72 Aca, UH-1CHuey 1/35 Aca
davidek007

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BlackSheep » 24 led 2013, 08:40

Díky za info, půjdu právě asi do AK pigmentů. Jestli jsem četl správně, tak obě firmy snad založil stejný člověk, jelikož nebyl už spokojený s tím jakým způsobem je veden MIG, odešel a založil AK :)
https://t.me/pump_upp
BlackSheep

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna