Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Italske letectvo 1939-45 ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/48 Fiat G-55 Flying machines - HOTOVO

Odeslat odpověď
Příspěvků: 160 • Stránka 7 z 11 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
  • Odpovědět s citací

Re: 1/48 Fiat G-55 Flying machines

Příspěvekod Mirek glock Říha » 08 říj 2008, 10:33

Martin Glogar píše:
glock píše:No poradne sem se na to koukal Fiaty se k 353 Sq dostavaly od cervna 43 a to cca 11 ks (vcetne dvou prototypu)..Co sem koukal tak na fotkach z pozdejsi doby je nejakej kour za "fukama" ale jinak nic moc...pocet letuschopnejch masin byl prumerne kolem 4ks (ladeni detskejch nemoci a tak) Jeden cas byl ready pouze jedne Fiat...Z pocatku letaly Fiaty bez cisla Sq pote zas bez fasces (myslim tim logo u kabiny) na kridlech fasces nebyly vubec...Tesne pred kapitulaci bylo u Sq tech 11 ks z toho 7 letuschopnejch...Tak si to preber, myslim ze dodavky byly 2-5-4 a to po mesicich takze posledni Fiaty toho moc nenaletaly...

tyo,to už je na mě moc podrobné, asi to udělám jako vždycky, nebudu se v tom dál šťourat a udělám to podle návodu (tam fasces na křídlech jsou), budu to brát jako jediný eventuelní podklad, co mám (i když to v návodu může být blbě), kvůli nějaké případné bodovačce někdy...já se s tím nějak už srovnám, stejně na historickou věrnost většinou docela prdím, takže nevybočím ze zaběhnutách kolejí :lol: fiat to bude, chtěl jsem ho, tak ho budu mít :-D ale moc díky za info,je vidět, že si ani italové s návodem a podkladama asi moc nepohráli

Nerikam ze fasces nemohli bejt na kridlech ale jestli budes delat tu 353-12 tak tam je nedavej ta je nema na fotkach...V italii doslo jeste pred kapitulci k malemu prevartu kdyz odstavili Benita a celej fasos-rezim vysledk byl zamalovani fasces na kridlech (nebo jejich nedani tam pri vyrobe coz zse tyka tech Fiatu) stejan tek to "modre" logo pod kabinou taky ho "zamazli". Proste mam fota na letadla s logem (a zrejme i kridelnima fasce) ale bez cisel sq a nebo obracene...Takze faktis bacha..hele dej sem barevne camo co chces delat? aby nedoslo k mylce..ja mluvim o letadlech slouzich u RA (ne ANR) u 353 Sq...Ty taky?
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 08 říj 2008, 10:36

glock píše:
Martin Glogar píše:
glock píše:No poradne sem se na to koukal Fiaty se k 353 Sq dostavaly od cervna 43 a to cca 11 ks (vcetne dvou prototypu)..Co sem koukal tak na fotkach z pozdejsi doby je nejakej kour za "fukama" ale jinak nic moc...pocet letuschopnejch masin byl prumerne kolem 4ks (ladeni detskejch nemoci a tak) Jeden cas byl ready pouze jedne Fiat...Z pocatku letaly Fiaty bez cisla Sq pote zas bez fasces (myslim tim logo u kabiny) na kridlech fasces nebyly vubec...Tesne pred kapitulaci bylo u Sq tech 11 ks z toho 7 letuschopnejch...Tak si to preber, myslim ze dodavky byly 2-5-4 a to po mesicich takze posledni Fiaty toho moc nenaletaly...

tyo,to už je na mě moc podrobné, asi to udělám jako vždycky, nebudu se v tom dál šťourat a udělám to podle návodu (tam fasces na křídlech jsou), budu to brát jako jediný eventuelní podklad, co mám (i když to v návodu může být blbě), kvůli nějaké případné bodovačce někdy...já se s tím nějak už srovnám, stejně na historickou věrnost většinou docela prdím, takže nevybočím ze zaběhnutách kolejí :lol: fiat to bude, chtěl jsem ho, tak ho budu mít :-D ale moc díky za info,je vidět, že si ani italové s návodem a podkladama asi moc nepohráli

Nerikam ze fasces nemohli bejt na kridlech ale jestli budes delat tu 353-12 tak tam je nedavej ta je nema na fotkach...V italii doslo jeste pred kapitulci k malemu prevartu kdyz odstavili Benita a celej fasos-rezim vysledk byl zamalovani fasces na kridlech (nebo jejich nedani tam pri vyrobe coz zse tyka tech Fiatu) stejan tek to "modre" logo pod kabinou taky ho "zamazli". Proste mam fota na letadla s logem (a zrejme i kridelnima fasce) ale bez cisel sq a nebo obracene...Takze faktis bacha..hele dej sem barevne camo co chces delat? aby nedoslo k mylce..ja mluvim o letadlech slouzich u RA (ne ANR) u 353 Sq...Ty taky?

Aha ty asi ne ted sem si vsim ze tvoje G55 mela kanony (coz u RA nebylo) takze je to ANR - Musolinyho rezim na severu. Tam ty znaky byly..No jestli muzes hod sem to camo at "mam/e jasno". Jestli delas ANR muzes to trosicku ocoudit vice (asi)

Dik mirek
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 08 říj 2008, 11:01

glock píše:Aha ty asi ne ted sem si vsim ze tvoje G55 mela kanony (coz u RA nebylo) takze je to ANR - Musolinyho rezim na severu. Tam ty znaky byly..No jestli muzes hod sem to camo at "mam/e jasno". Jestli delas ANR muzes to trosicku ocoudit vice (asi)

Dik mirek

hodím po víkendu,mám plánek i stavebnici doma, v práglu ne...je s kanonama, je to zelenošedá kamufláž z krabice flying machines, z té co z ní jde udělat i torpédonosná verze...takhle z hlavy nevím, která je to jednotka, moc se v tom nevyznám...dám po víkendu a budeme moudřejší :) pokud by to šlo očoudit více, bylo by to dobré :-D
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 08 říj 2008, 19:47

Martin Glogar píše:
glock píše:Aha ty asi ne ted sem si vsim ze tvoje G55 mela kanony (coz u RA nebylo) takze je to ANR - Musolinyho rezim na severu. Tam ty znaky byly..No jestli muzes hod sem to camo at "mam/e jasno". Jestli delas ANR muzes to trosicku ocoudit vice (asi)

Dik mirek

hodím po víkendu,mám plánek i stavebnici doma, v práglu ne...je s kanonama, je to zelenošedá kamufláž z krabice flying machines, z té co z ní jde udělat i torpédonosná verze...takhle z hlavy nevím, která je to jednotka, moc se v tom nevyznám...dám po víkendu a budeme moudřejší :) pokud by to šlo očoudit více, bylo by to dobré :-D

Asi vim co chces stavet model mam taky a mam i fota :-D ale s tim ocouzenim a oslapanim te asi nepotesim.. je to sice jeden z prvnich Fiatu a zrejme prvni ktery mel konecnou variantu vyzbroje ale tento letoun byl odeslan na zkusebni polygon ve Furbaře a tak tezko rict jestli vubec letal bojove u RA pred kapitulaci...U ANR pusobil u 2Sq 2 Gr od brezna 44 (pocatek bojoveho nasazeni Fiatu).To uz by se dala predpokladat jista opotrebovanost ale fotky to moc nepotvrzuji..Tezko rict jak dlouho byl ve Furbaře ale u jednotky Bonet (prvni stihaci Sq u ANR) ten Fiat vedenej neni...tak nevim...A za dalsi v zelene camo asi dlouho nepobyl podle mne tak max do konce dubna...pak zacali aplikovat tu "strepinovou camo". Co bylo dal nevim ..Take je mozne ze u tohoto letounu k premalovani na "strepinovku" nedoslo a to proto ze uz v kvetnu mela byt aplikovana "nemecka-74/75/76" camo a znam fotku "zlute 5" z kvetna 44 v teto camo...(muze jit jen o shodu kodu ale kdo vi ze) . Asi sem te nepotesil ale faktem je ze ocouzeni na fotkach moc znatelne neni , u zbrani podle me skoro vubec a zrejme je oslapan prechod kridlo trup (na prave strane je to videt - blize k motoru vic asi jak delali na kulometech)...

Mirek
Přílohy
093.jpg
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 08 říj 2008, 20:16

jo, to vypadá, že je přesně ono, myslím, že žlutá 5 to je a má to i toho tvorečka na motorovém krytu (ďábel či co? :-k ) ... tady to vypadá fakt docela nově, ale tak aspoň trošku si s povrchem pohraju určitě, jen nebudu holt znázorňovat moc opotřebení kabátu, uberu na "opotřebovávacích" technikách a přidám na "povrch rozbíjecích" :-D

díky moc za popis co se historie týče 8-)

P.S. co se týče té žluté 5, myslím, že jsme to rozebírali už více než před rokem a nějak jsme dospěli k názoru (spíš ty a já se připojil :-D ), že byly fakt dvě různé (na dvou foto)...byl u nich v něčem rozdíl (jestli ne dokonce ve směrovce, ale to bych kecal) snad, jestli si ještě dobře pamatuju...ale nevím, jestli nemám už vlčí mhu :lol:
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 09 říj 2008, 06:22

Martin Glogar píše:jo, to vypadá, že je přesně ono, myslím, že žlutá 5 to je a má to i toho tvorečka na motorovém krytu (ďábel či co? :-k ) ... tady to vypadá fakt docela nově, ale tak aspoň trošku si s povrchem pohraju určitě, jen nebudu holt znázorňovat moc opotřebení kabátu, uberu na "opotřebovávacích" technikách a přidám na "povrch rozbíjecích" :-D

díky moc za popis co se historie týče 8-)

P.S. co se týče té žluté 5, myslím, že jsme to rozebírali už více než před rokem a nějak jsme dospěli k názoru (spíš ty a já se připojil :-D ), že byly fakt dvě různé (na dvou foto)...byl u nich v něčem rozdíl (jestli ne dokonce ve směrovce, ale to bych kecal) snad, jestli si ještě dobře pamatuju...ale nevím, jestli nemám už vlčí mhu :lol:

Se musim Tobe i dalsim ctenarum omluvit.

O 5 sem nekecal (co se tyka nasazeni u ANR) jen jsem spatne urcil vyrobni cislo (spatne jsme priradil popisek no :? ) Je to M.M 91089 cili nikdy nelitala u RA. Jde o stroj vyrobeny nekdy v prosinci 43/lednu44 proto vypada nove - byl novej 8-)

Zamenil sem ho se strojem 91058 - tento stroj byl na polygonu ve Furbaře a pote letal u 2Sq 2Gr ANR - ale pouze se starsim typem vyzbroje (4x 12,7 1x 20) a mel cislo zluta 1 - taky mam fota (je nan ich s tou 5 a tak sem udelal svou chybu) ...Tak promin..

Jinak existovala jeste jedna zluta 5 ale mala a hranata a ta litala u Sq Bonet - neni to "tvoje" 5 - mela jinou SOP (novejsi provedeni).

Poradne sem to jeste vecer projel a cele nasazeni Fiatu u ANR nepresahlo 10 mesicu od listopadu 43 (Sq Bonet) do srpna 44
kdy koncili u I Gr. U II Gr byl sluzba 3,5 mesice od brezna di poloviny cervna 44 (a to uz letala cela skupina na 109 a papirove mela ve stavu pouze nelutuschopne G55) Cili ty camo se fakt nemohly moc uspinit - operacni status dosahlo IIGr zacatkem kvetna.

Tak jeste jednou sorry ...

Mirek
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 09 říj 2008, 08:49

to Mirek: ale dyť uplně v pohodě :) hlavně že model dokopu do nějakého výsledku :lol: takže si pár měsíců i zalítaly...no lepší jak nic :)

a to s těma žlutýma 5, mám radost, že jsem si to pamatoval dobře, i s tou směrovkou :grin:
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 13 říj 2008, 08:53

fouknul jsem spodek a trošku jsem se nažil o rozbití povrchu, nutno konstatovat, že ve skutečnosti je to mnohem výraznější než na fotce, blbě se ta světle šedá fotí (možná jsem měl zvolit tentokrát modré pozadí) :-k uvidíme, co s tím pak udělají oleje, zatím se mi to aj líbí
Přílohy
fiat2.jpg
fiat3.jpg
fiat4.jpg
pro Mirka, kamo, co chi dělat, je to podle mě určitě ten stroj z fotky...
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 13 říj 2008, 09:00

Martin Glogar píše:fouknul jsem spodek a trošku jsem se nažil o rozbití povrchu, nutno konstatovat, že ve skutečnosti je to mnohem výraznější než na fotce, blbě se ta světle šedá fotí (možná jsem měl zvolit tentokrát modré pozadí) :-k uvidíme, co s tím pak udělají oleje, zatím se mi to aj líbí

Ahoj Martine, jj fotak a navod - stejny era...jak sme psal jinde ta yelena by mohla vydrzet na te G55 tak od vyroby (nejspis leden 44) do pulky kvetna s tim ze k II Gruppo byl dodanej asi nekdy v breznu 44 a nekdy kolem pulky kvetna se menilo na RLM...na fotkach moc olitana ta 5 nejni tak to neprehanej :wink:
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 13 říj 2008, 09:18

glock píše:na fotkach moc olitana ta 5 nejni tak to neprehanej :wink:

no uvidím, jestli se udržím :twisted: :lol: ale budu se snažit 8-[
to jako nejni úplně olítání, to je modelové rozbití jednotvárnosti povrchu :grin: i tu šedou jsem udělal dost světlejší, stejně to plánuju se zelenou, aby z toho nebyla tmavá koule, ale dalo se na to koukat :)
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tvitek » 13 říj 2008, 10:45

Pěkné to máš =D> ...akorát škoda, že jsis neproškrábnul a neodvrtal ty otvory na motorovém krytu a neopravil jsis to zbroušené polohové světlo (nebo co to je) za olejovým chladičem...ale chápu tě, že se ti to už asi vleče a že to chceš mít už hotové...ve výsledku to bude určitě pěkný model :P
Tvitek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 13 říj 2008, 10:50

to Pavel: díky, už aby se doklubalo hlavně :lol:

to Tvitek: taky díky :-D to za tím chladičem, vidíš, ani mě to nějak nenapadlo, jestli to je polohové světlo, tak to půjde ještě odvrtat, natřít stříbrnou, udělat žárovičku a zakápnout clearfixem, to by neměl být problém, kouknu na fotky, co to je vůbec zač...do toho odvrtávání se mi popravdě fakt nechtělo,i když by to určo zase prokouklo...já mám na todle ruce levý a když vezmu v potaz, kolik práce už s tím bylo...je to přesně tak, jak píšeš :) btw.: v kopru tvojeho fiata teda uvidíme? :-D
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tvitek » 13 říj 2008, 10:57

Já už raději nic neslibuji :lol: ...ale mám v plánu se přijet podívat a fiata i išaka bych vzal sebou...na to polohové světlo se raději pořádně podívej na fotky...já si to akorát myslím, že je to polohovka :)
Tvitek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 13 říj 2008, 11:29

Tvitek píše:Já už raději nic neslibuji :lol: ...ale mám v plánu se přijet podívat a fiata i išaka bych vzal sebou...na to polohové světlo se raději pořádně podívej na fotky...já si to akorát myslím, že je to polohovka :)

Dojeď :)
koukám na fotky, na netu je pěkný walkaround nějákého muzejního kousku, podle nich by to měla být červená polohovka, to by neměl být problém na konci udělat
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 26 říj 2008, 16:31

provedl jsem nástřik vršku...já vím, že mě Mirek asi zabije, protože ta mašina ten nátěr měla jen chvíli (3 měsíce), takže neměl šanci se moc opotřebovat, navíc na fotce vypadá dost nově, ale když já jsem si nemohl pomoct, chtěl jsem si to vyzkoušet a líbí se mi to tak :) snad jsem trefil aspoň trošku odstín, i když i ten bych tipoval ve skutečnosti na tmavší

použil jsem akrylové tamiye, přidal jsem dost lesklého laku, ale než se doberu výsledku, samo to zmatním...kontrasty jsou větší, ale bude se to lakovat, filtrovat, oleje včetně fadingu na to přijdou, ono se to myslím dost utlumí...
Přílohy
FIAT1.JPG
FIAT2.JPG
FIAT3.JPG
Martin Glogar

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 160 • Stránka 7 z 11 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Zpět na Stavby