Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2008
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Eday-2008

Přehled soutěží v roce 2008
Odeslat odpověď
Příspěvků: 405 • Stránka 14 z 27 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27
  • Odpovědět s citací

Re: Eday-2008

Příspěvekod jiří ščučka » 22 zář 2008, 09:38

vrťasy byly všechny super to musím uznat :P
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 22 zář 2008, 10:49

Tak to vypadá,že moderní téhniku nikdo nefotil,a já hovado nechal aparát doma. :( :( :( :( :cry:
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 22 zář 2008, 10:51

Já bych vůbec čekal víc fotek... :foto:
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš Chmelař » 22 zář 2008, 10:59

Ahojky všichni, tak mrkněte na fota sem http://www.schusterdiorama-35.cz/cs/navstivene-akce/ :idea:
Více na :
http://www.chmelar-diorama.cz
Aleš Chmelař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 22 zář 2008, 11:42

Sheya píše:Já bych vůbec čekal víc fotek... :foto:

duch píše:Tak to vypadá,že moderní téhniku nikdo nefotil,a já hovado nechal aparát doma. :( :( :( :( :cry:

Lidi opět sem neměl čas fotit,......Přijel sem až pozdějc dopoledne,.....furt nějaké dobové fotky, jednání s vydavateli,...pak prodej modelu, fasung dalšího. Pak depka jak prase z nevyplacených a slíbených honorářů.....Eday jako taková je dost dobrá soutěž,..ale jako mám na ní smůlu na focení,.... :( :(

Vyfotil sem asi 150fotek z nichž je na webu 109,..což ze % zatím nejvíc co sem dal :grin:
http://www.dolin.estranky.cz/fotoalbum/ ... e-day-2008
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 22 zář 2008, 11:57

Sheya píše:Já bych vůbec čekal víc fotek... :foto:

duch píše:Tak to vypadá,že moderní téhniku nikdo nefotil,a já hovado nechal aparát doma. :( :( :( :( :cry:

No já mám z E-Daye na Modelplacu 30 fotek z italskýho SIGu tady:
http://www.modelplac.cz/htm/akce/eday08_italsig.htm

Ale pak mám asi 200 fotek, který jsem včera neměl sílu naprat na web :( Byl jsem z cesty úplně rozválcovanej po tom víkendu... Během tejdne se ale na Modelplacu rozhodně objeví průřez fotek. Nechtějte po mě ale plazivý cíle, ty mě nezajímají, i když jsem jich pár fotil (třeba tu lokomotivu v 1/72...) :D
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 22 zář 2008, 13:10

Přidám svůj osobní názor na tuto akci z pohledu návštěvníka, sběratele modelů (nakupujícího) a fotografa.

Názor jako návštěvník:
Zaplatit 100,- Kč za vstup. S tím, že je to jen na jeden a den v neděly si mám koupit zase lístek za 100,- mi opravdu šokovalo. Žádná dvoudenní vstupenka nebyla.
Prostředí ve kterém se výstava koná není žádný šlágr a na mistrovství ČR mi přijde naprosto nevhodné a nedůstojné.
Ovzduší, plné vydýchaného vzduchu, zplodin a „vůní“ klobás tomu opravdu moc nepřidá, ba naopak.
O osvětlení se zmíním níže.
Kvalitu modelů nehodnotím, ale bylo jich tam méně než před rokem. (alespoň co si pamatuji)
Boxerská vložka, je již profláknutá a tahanice ohledně odnosu modelů před povolením je každý rok na programu.
Pozorovat rozhodčí co si nevezmou rukavice i když je dostanou, akci také nepřidá. Myslím si, že by to mělo patřit k samozřejmostem jejich práce.

Názor jako sběratel modelů (pár let jsem nedodělal model a tak se považuji za sběratele):
Prodejců bych také řekl, že bylo méně a někteří již v neděly nepřijely raději vůbec.
Ale zato nakupování bylo dobré, utratil jsem připravené peníze a pokecal s prodejci.
U Rampíra zakoupil reprodukce obrazů a dal si slivovičku.
Proto jako sběratel jsem byl nadmíru spokojen.

Názor jako fotograf:
Každý rok doufám, že se změní osvětlení. Ale bohužel, tento rok byla část zářivek vyměněna a část zůstala původní. Což považuji za to nejhorší řešení, nedá se kalibrovat protože o dva modely dále máte o 4 sekundy jiný čas a naprosto jinou teplotu světla.
Osvětlení je tragické, nikdy se mi nestalo abych fotil s nastavením ISO 400, clona F16 a časem až 8s. Odezva ostřící jednotky byla i 3s, což mi fotoaparát rychleji ostří za měsíčné moci.
Při použití bílé čtvrtky za modely jsem byl upozorněn abych to nedělal, že mohu poškodit modely. Což beru jako správné rozhodnutí, ale větší nebezpečí vidím ve „fotografech“ co fotí naklonění nad model v druhé řadě pořizují záběr z jedné ruky a model co je v první div nerozdrtí pupkem.
A nakonec jsem si nechal (dle mé úchylky to nejlepší) vyhlášení modelů. Několikrát jsem v sobotu pozoroval kluka z Eduardu (netuším zda z Eduardu a nebo svazu modelářů) jak se snaží fotit modely. A protože u modelů byla vždy cedulka z umístěním tak mi došlo, že to bude na promítaní k vyhlášení. Jeho styl focení je neuvěřitelný a byl jsem zvědav co vlastně nafotil. Na to kolik měl času a kolik udělal snímků u každého modelu to opravdu stálo zato. Fotografie jen vítězů (alespoň co jsem zahlédl) a ještě jen některé. Myslel jsem, že největší akce ve střední Evropě by měla být v tomto směru lépe zmáknuta, nemluvě o tom, že fotograf měl na odfocení modelů nejméně 5 hodin.
Ať to příště raději nedělá vůbec.

Berte tyto řádky, jako mé osobní hodnocení této akce.
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod panther » 22 zář 2008, 13:15

jiří ščučka píše:zdá se mi to nebo kvalita modelů dost upadá?

to co sem viděl na stolech u mlaďasů mi přišlo mnoooohem solidnější než leckde u starejch tygrů
modelů bylo celkově dost málo ale to si všímám na všech akcích,světlo nebylo nic extra
taky musel sem vypadnout dřív protože se mě z těch výfukovejch splodin dělalo šoufl,proplítat se mezi bludnými nakupovači než sem se tam vůbec dostal mi taky moc neštymuje

ale rád sem zas potkal staré známé i když sem stihl prohodit vždycky jen pár slov

apsolutní best of byly pro mě modely michala hašta a ta sd 250 neu od mě neznámýho mlaďase
hoši smekám [-o< [-o<

tak takhle sem viděl e-day já,takymodelář

Náhodou fotku Michalovýho hakla s podložkou nemáš? Mě furt tvrdí, že nemá fotku. Hakla znám, ale né tu podložku. :)

PS: Ta Neu možná byla od Jirky Malchárka. Jednu nedávno dodělal. :P
panther

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Begera » 22 zář 2008, 13:38

Chmell píše:Názor jako fotograf:
Každý rok doufám, že se změní osvětlení. Ale bohužel, tento rok byla část zářivek vyměněna a část zůstala původní. Což považuji za to nejhorší řešení, nedá se kalibrovat protože o dva modely dále máte o 4 sekundy jiný čas a naprosto jinou teplotu světla.
Osvětlení je tragické, nikdy se mi nestalo abych fotil s nastavením ISO 400, clona F16 a časem až 8s. Odezva ostřící jednotky byla i 3s, což mi fotoaparát rychleji ostří za měsíčné moci.
Při použití bílé čtvrtky za modely jsem byl upozorněn abych to nedělal, že mohu poškodit modely. Což beru jako správné rozhodnutí, ale větší nebezpečí vidím ve „fotografech“ co fotí naklonění nad model v druhé řadě pořizují záběr z jedné ruky a model co je v první div nerozdrtí pupkem.
A nakonec jsem si nechal (dle mé úchylky to nejlepší) vyhlášení modelů. Několikrát jsem v sobotu pozoroval kluka z Eduardu (netuším zda z Eduardu a nebo svazu modelářů) jak se snaží fotit modely. A protože u modelů byla vždy cedulka z umístěním tak mi došlo, že to bude na promítaní k vyhlášení. Jeho styl focení je neuvěřitelný a byl jsem zvědav co vlastně nafotil. Na to kolik měl času a kolik udělal snímků u každého modelu to opravdu stálo zato. Fotografie jen vítězů (alespoň co jsem zahlédl) a ještě jen některé. Myslel jsem, že největší akce ve střední Evropě by měla být v tomto směru lépe zmáknuta, nemluvě o tom, že fotograf měl na odfocení modelů nejméně 5 hodin.
Ať to příště raději nedělá vůbec.

Berte tyto řádky, jako mé osobní hodnocení této akce.

Peťo, tak napíš Eduardom, že im tú výsledovku narok nafotíš (za vstupné a za ubytko trebárs). Aj následná propagácia (či už web, alebo printové médiá) by bola lepšia. Fotíš rád a radosť by z toho mali nakoniec všetci.
BEGI
https://scaledstuff.com/
http://scaledstuff.blogspot.com/
http://www.kpmbratislava.sk/
Vladimír Begera

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 22 zář 2008, 13:49

Lotos musím u E-daye dát palec dolů. Prakticky se vším co napsal Chmell souhlasím, snad jen s tím dodatkem, že letos sem foťák ani nevytáhnul.
Osvětlení mi připadalo horší než loni (druhý ze tří ročníků v Butovicích, který byl dle mého nejlepší). U některých modelů prostě nebylo vidět, jaké
techniky byly použity a dosti modelům to dle mého uškodilo, a několika zlepšilo vizáž. A to neříkám jako ukřivděný soutěžící který nic nevyhrál.

Co se nákupů týká, nestěžuju si, a myslím že každý si mohl najít svou "slevu", kterou hledal.
Co se pokecání a atmosféry mezi kamarády týká, také není co vytknout.

Celkově mi ale prodloužení celé akce na dva dny připadá jen jako komerční záměr, a 100+100kč za vsup po návštěvníky je taky dost.
A na plakátech vyvěšené nápisy "NEJVĚTŠÍ MODELÁŘSKÁ AKCE VE STŘEDNÍ EVROPĚ" mi připadají už vůbec usměvné.

Když bych si tak udělal žebříček mnou letos navštívených akcí podle celkové atmosféry, pohody a zážitku, bude eday hluboko vzadu.
Brno nebo Plzeň mi připadají dělané pro modeláře, e-day je pro obchodníky.
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 22 zář 2008, 13:57

e-day je pro obchodníky
pod to se podepíšu
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 22 zář 2008, 14:10

jiří ščučka píše:
e-day je pro obchodníky
pod to se podepíšu

To těžko, když máš anonymní nick :grin: :grin:
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kulhavý » 22 zář 2008, 14:38

Honza Kopecký píše:Brno nebo Plzeň mi připadají dělané pro modeláře, e-day je pro obchodníky.

Je to náhoda , že akce, který připravují výhradně modeláři jsou lépe hodnocený oproti E-Dayi, kde má hlavní slovo E-Firma ??

Jel jsem na E-Day i když jsem se necítil zrovna nejlíp. A E-vzduch v podzemí E-parkoviště mi zrovna neprospěl. Musím souhlasit s Honzou Kopeckým nebo Chmellem, pokecat i nakoupit se dá suprově. Ale myslím, že akce, kterou si ani modeláři ani návštěvníci nemají šanci prožít v příjmeném prostředí neplní svůj účel.
Na závěr vyjadřuju obdiv všem E-pořadatelům, protože být tam vpodzemí zavřený od pátku do neděle, to chce pevnou vůli a sevřenou nohu v pěst.
Ondra Kulhavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 22 zář 2008, 14:46

A E-vzduch v podzemí E-parkoviště mi zrovna neprospěl.
:grin: :grin:
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dant » 22 zář 2008, 15:01

Nenafotil někdo výsledkovou listinu DIO ? Nebo ví se alespoň pořadí ?
Díky
dant

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 405 • Stránka 14 z 27 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 27

Zpět na Rok 2008