Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ Nostalgie z Kovozávodů, aneb, ono to jde
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pravidla skupinovky

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Pravidla skupinovky

Příspěvekod Jarek S. » 09 zář 2008, 14:36

rombach píše:
ujík píše:Máš to napsaný na začátku :D , cituji sám sebe:
Když se ti model nebude zdát, tak se zeptej a my ti to tady schválíme nebo ne :D

tak fajn, budu stavit pro pantíka.
Měli by ste se sebrat a nebít přespříliš arogantní k chudákům co nesou kůži na trh.A navíc mít dvě konkurující si fora je fakt přepych. [-X
A schválení nepotřebuji, postavím si pro radost to co chci. :? Taky si nmůžu založit stejný nevyhraněný chlév. :mrgreen:

Nebuď netykávka..to schváleni je tu kvuli tomu,aby do skupinovky nešel někdo s modelem od vyrobce,jehož se tato stavba netýka,a jde hlavně o přebaly prodávane pod jeho značkou..a pokud si chceš stavět jak píšeš tak máš i normálni sekci rozestavěno....jen si myslím,že by to chtělo zapojit něco šedýho na patřičným místě a ne hned dělat ze sebe uražlivku..Hogwh..
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 09 zář 2008, 14:57

rombach píše:
tak fajn, budu stavit pro pantíka.
Měli by ste se sebrat a nebít přespříliš arogantní k chudákům co nesou kůži na trh.A navíc mít dvě konkurující si fora je fakt přepych. [-X
A schválení nepotřebuji, postavím si pro radost to co chci. :? Taky si nmůžu založit stejný nevyhraněný chlév. :mrgreen:

Tak nejdřív chceš vědět, které modely sem patří a pak se rozčiluješ, že ti někdo říká, který model sem můžeš dát
:roll: Je hromada lidí, hlavně těch mladších, kteří nemusí vědět, které modely jsou výrobek Kovozávodů a které KP koupilo od jiných výrobců a balilo do svých krabiček, proto jsou daná nějaká pravidla.

A když už se tě ta věta o tom, že ti to schválíme či neschválíme tak dotkla, tak se koukni na konec té věty, kde je takovýto smějící se smajlík :D . To znamená, že je to míněno v legraci.
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 10 zář 2008, 22:25

Pánové,

které modely KP vlastně přebalilo???
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 11 zář 2008, 08:12

To michal-v: no ani ne tak KP, jako spíš KoPro. A bylo toho docela dost, krom již zmíněných čtvrtek od OEZu to byly v dvaasedmině namátkou Jaky-1 od polských Mikro, Il-2 (snad taky Mikro?), MiG-31, Suchoj Su-12 (dvoutrupý vrtulák) a Su-9 (prouďák nový) - nějaký ruský nebo ukrajinský výrobce, AER? a další.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 11 zář 2008, 13:05

Musím to trochu upřesnit. Ten PaKlův seznam má pár nepřesností tradujících se mezi modeláři a pramenící z podobnosti krabiček KOPRO a Mastercraft. Jaky, Il-2, FW-190 různé verze Su-17/22 nikdy nebyly pod značkou KOPRO, v tomto případě bylo KOPRO maximálně jedním z distributorů. Přebaly od jiných výrobců pod značkou KOPRO byly již zmíněné OEZ (zatím ne všechny), Su-25UB 1/72, Su-9, Su-12 a potom z doby spolupráce s firmou Mastercraft TS-11, F-84, MiG-29, MiG-31 a určité množství FW-190 a v prvopočátku i F-16, Apache, Wessex a loď Royal Oak. Jaky, Focke Wulfy, Su-17/22 byly v katalogu KOPRO i po ukončení přímé spolupráce, ale jako produkty firmy Mastercraft, které jsem distribuovali
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rombach » 12 zář 2008, 09:04

Tak nejdřív chceš vědět, které modely sem patří a pak se rozčiluješ, že ti někdo říká, který model sem můžeš dát
:roll: Je hromada lidí, hlavně těch mladších, kteří nemusí vědět, které modely jsou výrobek Kovozávodů a které KP koupilo od jiných výrobců a balilo do svých krabiček, proto jsou daná nějaká pravidla.

Jak se do lesa volá tak se z lesea ozývá!
Volám na ujika a J.T.C

*Jak sám píšeš:
Je hromada lidí, hlavně těch mladších, kteří nemusí vědět, které modely jsou výrobek Kovozávodů a které KP koupilo od jiných výrobců a balilo do svých krabiček, proto jsou daná nějaká pravidla.
*Již nejsem nejmladší, ale stejně v tom mám chaos, takže když si dočteš chlév do konce zjistíž , že jsem nebyl tak daleko od věci,viz příspěvky Michala-V,PaKlo, Jirky Látala- a pokud vedeš fórum, tak jsi ho založil a z povahy věci je jaksi samozřejmé že je nutno něco obětovat cituji Tebe "Jako poctu Kovozávodům." Takže vytvoření seznamu je opravdu dle mého to poslední, navíc by Ti zřejmě pomohly ostatní obdivovatelé a souznící modeláři.

*A souhlasím s tím, že si máme zamést před vlastním prahem.Je pravda že jsem ostřejší ale pokud já jsem netykavka a urážlivka tak nevím jak nazvat Tebe a Tvého obhájce J.T.C:

můj názor, pokud opravdu budu chtít založit téma a vidět na něm stavěné modely, tak se k potenciálním sebevrahúm, chovám daleko vsřícněji a snažím se je přesvědčit že tohle je to pravé na zapojení šedé hmoty a't už mozkové nebo plastové. :shock:
Zatím z toho máš jen diskusní kroužek a skutek utek, A Vy dva běžte příkladem. kde je tady něco od KP od Vás? Čumím JTC. [-X

TO jirka Látal: Tvůj podpis je v tomto tématu fakt super akorát. =D>

A máš nakonec fakt pravdu, :grin: pro mně je rozestavěno nebo Pantíkův WHAT-IF SIG. [-o<
END FINITO DEFINITO
Modeláři všech zemí spojte se a při spojování dávejte pozor na srážku s blbcem.
rombach

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 12 zář 2008, 10:14

to Rombach: No, tak si sis ulevil a už je dušičce líp? :lol: :grin: :grin: :grin: . Tohle je dobrovolná skupinovka (tak jako všechny tady na fóru) a je jen a jen na tobě, jestli se přidáš sem nebo jinam. Co se týká mých modelů, tak budou, neměj strach :lol: :grin: :grin: :grin: , vlastně dva už jsou tady :lol: :grin: :http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=124&t=21781 a tady http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=124&t=21783

Akorát bych prosil osvětlit, co myslíš tím: Pantíkův WHAT-IF SIG :x :-k :-k
Naposledy upravil ujík dne 12 zář 2008, 12:37, celkově upraveno 1
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 12 zář 2008, 10:33

No s tím podpisem nevím, obvykle s ním mívám problémy :grin: :grin: :grin:
Před osmnácti lety v bývalém zaměstnání jsem si to napsal nad mašinu a ředitel to vztáhl na sebe a tak teď dělám v KOPRO :grin: :grin: :grin:
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karlik » 12 zář 2008, 10:42

To Rombach: nechci ti do toho kecat, ale co je Pantíkův WhatIf SIG?, já osobně si myslím že nepatří nikomu, každý je vítán
a ještě taková maličkost o které asi nevíš: praotcem WhatIf SIGu je.................
#-o ano za a/ je správně..........ujík :grin: :grin: :grin:
neb zakladatelem chlívečku československé letectvo 1940, kterým to vše začalo je.......
opět možnost za a/
takže asi tak a neber to ve zlém 8-[
karlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 12 zář 2008, 15:59

Takže stavebnice modelů letadel vyrobené v Kovozávodech Prostějov či firmě KP-KOPRO s.r.o. v pořadí, jak šly na trh:
1. L-29 Delfin
2. Avia B.534
3. Avia B-33/ Il-10
4. MiG-19
5. Letov Š.328
6. La-7
7. MiG-17PF
8. Avia B.35
9. Aero C-3A
10. Avia S-199
11. Avia CS-199
12. MiG-15
13. MiG-15UTI
14. Avia C-2B
15. Aero L-39
16. Letov Š.16
17. Avia B.21
18. Jak-23
19. MiG-21MF
20. Spitfire Mk.IXE
21. Aero MB.200
22. Avia BH-3
23. Letov Š.231
24. La-5FN
25. Su-7BKL
26. Aero A.100
27. Su-25K
28. Mil Mi-8/17
29. Škoda D.1
30. Polikarpov Po-2 -původně měl číslo 30. mimo pořadí k 30. výročí osvobození
31. Piper L-4H kolový
32. Piper l-4H plovákový
33. Convair XFY-1 „Pogo“
34. Mil Mi-4
35. Siebel Si 204A – po opravě forem C-3A s novými čirými díly
36. Siebel Si-204D/E jako č. 34 jen jiné čiré díly, stejné má i nové vydání C-3A/B
37. MiG-21R - jedná se o přidaný rámeček s kontejnerem a anténami k původní stavebnici jedenadvacítky
38. Arado Ar96B - po opravě forem C-2- doplněn rámeček s alternativními díly
39. Spitfire Mk.IXc - po GO forem doplněny alternativní díly
40. Spitfire Mk. VIII - po GO forem doplněny alternativní díly
41. Spitfire Mk. VII - po GO forem doplněny alternativní díly
42. Polikarpov Po-2 "Ski" po opravě forem doplněn rámeček s Bakšajevovými baky a lyžemi

Čtvrtky:
1. Su-17M-3
2. Su-22M-4
3. MiG-21MF/SMT, bis (původní OEZ – omezená série ještě pod značkou Kovozávody)
4. Su-7BKL - původní OEZ pod značkou KOPRO s.r.o. po zakoupení forem
5. Su-7BMK - původní OEZ pod značkou KOPRO s.r.o. po zakoupení forem
6. Su-25K - původní OEZ pod značkou KOPRO s.r.o. po zakoupení forem
Naposledy upravil Jirka Látal dne 13 zář 2008, 09:26, celkově upraveno 1
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rombach » 12 zář 2008, 20:25

Akorát bych prosil osvětlit, co myslíš tím: Pantíkův WHAT-IF SIG :x :-k :-k[/quote]

Takže se omlouvám ale netušil jsem že trpíš nevyhraněnou osobností a neustálou potřebou zakládat nové sobě podobné sigy. CO NA TO SPRÁVCE???
Jinak vidím že Jirka to nevydržel a seznam udělal . =D>

A what-if je podle mně toho, kdo se nejvíc angažuje a Panther-g nese kůži na trh i na veřejnosti. A to u takto rozporuplného tématu, /pozdravuji honiče milimetrů a jiné ortodoxní fanatiky/ je velká odvaha stoupnout si za tyhle výtvory na soutěži, např v Brně. [-o<

Takže velká poklona za nápady, ale jinak musím trvat na svém, že stavit modely a jednat s lidmy jsou dvě rozdílné věci.
A k tomuto se už opravdu ale opravdu nebudu vyjadřovat, neb nechci trávit svůj volný čas mlácením do klávesnice a stupidním rádoby dialogem. Ale třeba se ostatní alespoň pobavily.

Takže definitivně poklona a sbohem. :tongue:
Modeláři všech zemí spojte se a při spojování dávejte pozor na srážku s blbcem.
rombach

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karlik » 13 zář 2008, 07:40

to rombach: :roll: je tohle nutný??, pokud já vím tak třeba v plzni se účastnilo se svými výtvory víc lidí /nowakov, pakfa, bři. šlajerovi, ujík a i já se svými slepenci, i panther chtěl dorazit, ale něco mu do toho vlezlo a omlouvám se těm na které jsem zapoměl/
Podle mě jsou tyhle půtky naprosto zbytečný, jinak můžem více přes SZ
to Jirka Látal: díky za seznam [-o< , jen se ještě zeptám formy na Su25UBK se do KP nedostaly??
karlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 13 zář 2008, 08:00

Udělal jsem seznam toho, co se aspoň jednou dostalo do obchodů a UBK, pokud se jedná o čvrtku, se ještě pod logem KOPRO na pultech neobjevilo, což ale neznamená, že se neobjeví :)
Přebaly jiných výrobců jsem popsal výše a snad jsem na některý nezapomněl.
jen bych dodal, že zmínka o tom, jestli ten který model patří do skupinovky podléhá schválení byla možná nešťastně formulovaná, ale kdo chtěl, ten to pochopil. Možná měl Ujík spíš napsat , že pokud si někdo není jistý tím, jestli ním vybraný model splňuje kritéria skupinovy, že má sem hodit dotaz a určitě se najde někdo, kdo má větší přehled o sortimentu KP a tak mu jeho volbu potvrdí či uvede proč tento model ne... a to je přeci vlastně také schválení :)
S Ujíkem, Pantherem a dalšími se znám osobně, případně pře emila nebo SZ a beru všechny jako stejně "postižené" modelařinou a tedy svoji krevní skupinu (i když třeba nemaji B+ jako já :grin: :grin: :grin: ). A že někdo založí skupinovku a ne třeba jednu? Co je na tom špatného, někdo to udělat "musí" a když to udělá jeden a druhý má stejný nápad, ale o vteřinu později, tak se zkrátka zapojí a je-li v zaměření skupinovky aktivnější a má víc nápadů jak ji rozšířit a zpropagovat, tak tam asi zkrátka bude častěji přispívat. Ona ta skupinovka není toho, kdo ji založil či kdo tam má nejvíc příspěvků, ale těch modelářů a lepičů, kteří se jí účastní nebo ji aspoň podporují či se na modely v ní dívají...
Naposledy upravil Jirka Látal dne 13 zář 2008, 08:17, celkově upraveno 2
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karlik » 13 zář 2008, 08:06

Jirka Látal píše:Udělal jsem seznam toho, co se aspoň jednou dostalo do obchodů a UBK se ještě pod logem KOPRO na pultech neobjevilo, což ale neznamená, že se neobjeví :)

že by :P , ta jediná mi chybí, a nějaké bližší info.........a nebo už jsem moc zvědavej
karlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 13 zář 2008, 09:24

Ještě bych doplnil, že při opravách forem se některé detaily změnily či doplnily, například poslední výlisky MiGu-19 již mají přístrojovou desku s naznačenými budíky, stejně tak MiG-21, Spitfire a třeba La-7 má komplet doplněný interiér a zapomněl jsem tam původně přidat MiG-21R, což napravuji :)
Jirka Látal

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Nostalgie z Kovozávodů, aneb, ono to jde