Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

pistole Fengda

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 21 z 125 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 125
  • Odpovědět s citací

Re: pistole Fengda

Příspěvekod venco » 04 črc 2008, 06:28

ja som kupil toto viz obr. podoba sa to na fengu alebo sa mylim?
Přílohy
AB-300.jpg
Striekacia pistol WERTHER AB-300
venco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 04 črc 2008, 08:29

Podobá, ale to tam namáš žádné označení???
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod venco » 04 črc 2008, 09:58

Marder píše:Podobá, ale to tam namáš žádné označení???

na pištoli nieje žiadné označenie navod je uvedený na striekaciu pištoľ AB-300 viz obr. ja mam tu pištoľ čo je červeným ohraničene
pistol.jpg

Naposledy upravil venco dne 04 črc 2008, 13:19, celkově upraveno 1
venco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 04 črc 2008, 10:24

je to fengda
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Desaix » 31 črc 2008, 16:58

mám otázku, za kterou se mi budete určitě tlemit. Jak poznám, jestli mám na pistoli tryxku 0,2 nebo 0,3? :shock: Ptám se proto, protože na rootře sem objednal fengdu 203 a ktomu připsalže chci aby vyměnili trycku 0,2 za 0,3 Pak mi nějaká žena volala že mi to vyměněj, ale v krabici nikde o tom ani slovo a já poznám prd,dneska mi ta pistol přišla a vzhledem k tomu, že sem něco takovýho viděl poprvé v životě, čučel sem na to jak tele na vrata ani sem nevěděl jak to chytit :grin:
Tomáš Stránský
Desaix

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomulinek » 31 črc 2008, 17:46

No, protože mikrometr doma asi každý nemáme, tak bude každá rada drahá. ;) Osobně mám typ 203 s tryskou/jehlou 0,3 mm, ale taky je to spíše o tom, že tomu věřím, než že bych si to byl schopen změřit. ;)

PS: Prvotní nezkušenost s pistolí je trošku demotivující (sám jsem nedávno absolvoval), ale po pár bolestných pokusech člověk chytne jakýsi gryf. Největší průšvih jsou barvy (vyzkoušel jsem akrylátové Gunze i Agamy a teprve pak objevil kouzlo akry. barev Tamiya) – správný tlak z kompresoru, seřízení na pistoli (tlak i doraz jehly), ředění barev atd. Holt je to alchymie typu pokus/omyl... Nenech si zkazit odhodlání po pár průšvizích a hlavně – neohni si jehlu při čištění. ;)

rozděláno: Dragon – Tiger I (1:72) ad.

Wings of War Miniatures – zažijte souboje leteckých es z 1. sv. války doma na stole. Více na českých fanstránkách na http://wingsofwar.webnode.cz
tomulinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Desaix » 04 srp 2008, 06:34

tak furt chmatám na svou novou fengdu 203 amám problém nejde mi povolit ta část co sem vyznačil na obrázku (užil jsem dolinův obrázek tak douám, že mě za to nevykostí 8-[ )
Ne že by mě to teď zas tak trápilo a předpokládám že při nějkým velkým čištění bude pořeba to úplně rozebrat.Rukou to povoli nějak nejde a brát na to kleště se mi zrovna nechce. Nemusím snad připomínat, že bch dosta nerad něco urval.

Jo a dlaší dotaz. Neni na tu pistol někde nějakej návod? Já ani nevim, kde se třeba seřizuje to jak širokej proud to stříká atd. Tak abych byl teoreticky připraven na dobu kdy mi přijde kompresor.
Přílohy
Fengda%20-%20tamiya%20Spraywork.jpg
Tomáš Stránský
Desaix

• Odpovědět s citací

Příspěvekod venco » 04 srp 2008, 10:08

Desaix píše:tak furt chmatám na svou novou fengdu 203 amám problém nejde mi povolit ta část co sem vyznačil na obrázku (užil jsem dolinův obrázek tak douám, že mě za to nevykostí 8-[ )
Ne že by mě to teď zas tak trápilo a předpokládám že při nějkým velkým čištění bude pořeba to úplně rozebrat.Rukou to povoli nějak nejde a brát na to kleště se mi zrovna nechce. Nemusím snad připomínat, že bch dosta nerad něco urval.

Jo a dlaší dotaz. Neni na tu pistol někde nějakej návod? Já ani nevim, kde se třeba seřizuje to jak širokej proud to stříká atd. Tak abych byl teoreticky připraven na dobu kdy mi přijde kompresor.

pozri si stranku http://www.airbrushcentrum.com/show.php?show=11.php
venco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 04 srp 2008, 10:24

Šířka stříkané linky je dána tím jak moc spouští pustíš barvu (pohyb spouště dozadu - u některých typů např. BD 203 se dá do určité míry nastavit doraz zadním šroubem), vzdáleností pistole od stříkaného povrchu a také tlakem vzduchu. Tyhle veličiny na to mají vliv. Ovšem nejzásadnější veličinou jsou modelářovy ruce :-D .
BD-203 mám víc jak 2 roky a ještě jsem neměl ani potřebu, ani nutkání tu označenou část rozebírat. Určitě to s lehkou pomocí kleští jde (nesmíš to mít zapečený barvou).
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomulinek » 04 srp 2008, 21:49

tak furt chmatám na svou novou fengdu 203 amám problém nejde mi povolit ta část co sem vyznačil na obrázku (užil jsem dolinův obrázek tak douám, že mě za to nevykostí 8-[ )

Pistoli rozebírám při každém čištění komplet – prostě jen trochu něžně zaber. ;) Ale bylo by možná fajn, kdybys napřed výtáhl jehlu, ať si ji v zápalu boje nezohneš. "Sborka" a "rozborka" pistole je mj. také klíč k pochopení její funkce a systému. Ne všichni se do toho hrnou, ale když se to dělá s citem, je to blbuvzdorné.
rozděláno: Dragon – Tiger I (1:72) ad.

Wings of War Miniatures – zažijte souboje leteckých es z 1. sv. války doma na stole. Více na českých fanstránkách na http://wingsofwar.webnode.cz
tomulinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZDE.NECK » 05 srp 2008, 06:25

Mám dotaz prosím o radu čistil jsem pistoli hodil některé díly do ředidla gunze poškodila se mi jedna gumička ta větší na šroubovacím díle který když odkryju jde vidět a vytáhnout jehla jestli víte co myslím.Potřeboval bych nějaký odkaz kde se dá sehnat díky moc.
ZDE.NECK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod venco » 05 srp 2008, 07:41

ZDE.NECK píše:Mám dotaz prosím o radu čistil jsem pistoli hodil některé díly do ředidla gunze poškodila se mi jedna gumička ta větší na šroubovacím díle který když odkryju jde vidět a vytáhnout jehla jestli víte co myslím.Potřeboval bych nějaký odkaz kde se dá sehnat díky moc.

pozri si tuto stranku http://www.airbrushcentrum.com/shop.php ... sub2=reset
venco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZDE.NECK » 05 srp 2008, 07:57

díky to je dobrý tip jen furt nevím jestli je to těsnění pro kryt trisky nebo těsnění jehly nebo těsnění pod šroubovací trysku.Díky za rady
je to ten díl kde jsou tři díry na vzduch a jedna pro jehlu.
ZDE.NECK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 05 srp 2008, 08:20

Desaix píše:mám otázku, za kterou se mi budete určitě tlemit. Jak poznám, jestli mám na pistoli tryxku 0,2 nebo 0,3? :shock: Ptám se proto, protože na rootře sem objednal fengdu 203 a ktomu připsalže chci aby vyměnili trycku 0,2 za 0,3 Pak mi nějaká žena volala že mi to vyměněj, ale v krabici nikde o tom ani slovo a já poznám prd,dneska mi ta pistol přišla a vzhledem k tomu, že sem něco takovýho viděl poprvé v životě, čučel sem na to jak tele na vrata ani sem nevěděl jak to chytit :grin:
Ideální je mrknout na to hodinářskou lupou,těch 0.05 je poznat.Stačila by tak 6x zvětšující.Já už bez ní nejsem schopný dělat. :( (je to ta do oka.)
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 05 srp 2008, 09:54

duch píše:
Desaix píše:mám otázku, za kterou se mi budete určitě tlemit. Jak poznám, jestli mám na pistoli tryxku 0,2 nebo 0,3? :shock: Ptám se proto, protože na rootře sem objednal fengdu 203 a ktomu připsalže chci aby vyměnili trycku 0,2 za 0,3 Pak mi nějaká žena volala že mi to vyměněj, ale v krabici nikde o tom ani slovo a já poznám prd,dneska mi ta pistol přišla a vzhledem k tomu, že sem něco takovýho viděl poprvé v životě, čučel sem na to jak tele na vrata ani sem nevěděl jak to chytit :grin:
Ideální je mrknout na to hodinářskou lupou,těch 0.05 je poznat.Stačila by tak 6x zvětšující.Já už bez ní nejsem schopný dělat. :( (je to ta do oka.)

Možná jednodušší je sehnat kousek 0,3mm ocelové struny na upoutané modely (nebo jiného pevného drátku), opatrně vyšroubovat trysku a zezadu zkusit drátek prostrčit 0,3 by tryskou 0,2 neměl projít.
Jinak rozdíl mezi tryskou 0,2 a 0,3 je minimální. Stříkám s nimi stejně tenké čáry. Rozdíl je pouze při použití barev s hrubějším pigmentem (např. staré Humbroll) tam se může 0,2 snadněji ucpávat. Při použití Gunze (C i H) nebo Tamiya (akryl i syntetika) není problém.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 21 z 125 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 125

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna