Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna ‹ Jak na fotografování
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jak fotografovat model(ky) II – Fotíme s DSLR

Všechno o fotografii, včetně galerie Vašich nemodelářských fotek
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1092 • Stránka 11 z 73 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 73
  • Odpovědět s citací

Re: Jak fotografovat model(ky) II – Fotíme s DSLR

Příspěvekod VojtaH » 15 črc 2008, 09:35

Aress píše:
Ondřej Nadrchal píše:Tak uz tady je zase klub Canonistu a Nikonistu. To je snad na kazdem fotoforu a prijde mi to dost padle na hlavu. Kazdemu vyhovuje proste neco jineho a jeden fotak ma lepsi to a jiny zase ono.

Přesně tak,jen by mě osobně zajímalo proč se s Nikonem nedá fotit,nějaký objektivní názor protože jinak je to jen další zoufalý výkřik Canonistu do tmy.
Rád se poučím a třeba mě to přinutí změnit své nastroje obživy...

To byl přece fór.... :-D
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 15 črc 2008, 10:21

já vlastním canona a proti nikonu nic nemám 8) já spíš brojím proti olympusu každej koho sponzorujou se holedbá jak sou to super mašiny a co sem zatím měl v rukách to byly věčinou dost průměry,hlavně co se kvality obrazu týče

i když... třeba tento set je mi maximálně sympatický a co sem četl recenzi v digifotu tak bych si to strašně rád vyzkoušel
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
řekněte sami,nepřipomíná vám to praktiku?
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 15 črc 2008, 11:37

JMACKOVIC píše:
Ondřej Nadrchal píše: Nakonec jsem si koupil 18-200 se stabilizatorem a 18-55 nechal na modely. Mmch. ten stabilizator je senzace, ale bacha, je tezce navykovy.

Nie je riziko nejakeho "kompromisu" pri 18-200? Da sa totiz zohnat aj set Nikonu so sklom 18-135. Len neviem ci ten objektiv, na to aky je dlhy, nema nejake obmedzenie. je pravda, ze pri tychto lacnych sklach to vzdy je kompromis, ale vzhladom na moje skusenosti a ciele to bude dostatocne.
Laka ma jednoduchost pre zaciatok s jednym dlhym sklom, ako neustale menenie s dvomi.
Ale ak mam mat radsej 2 skla, kvoli tomu ze to dlhsie ma vzhladom k cene vacsie obmedzenia, tak zoberem ten kit 18-55, 55-200. Fotak a jeho ovladanie mi nerobi zasadny problem, nejake skusenosti su, len tych skiel sa obavam. Kedze finanz limit je tvrdy, nechcem sa popalit a na vymenu nemam.

Dik za odpovede. [-o<

Taky jsem stal pred takovym rozhodovanim. Prochazel jsem ruzne recenze a nazory majitelu na fotoforech. Jedni tvrdili ze 18-135 je lepsi, jini zase ze lepsi kvalita je u 18-200 (treti skupina zatracovala vsechny zoomy a prej ze jen a pouze sada pevnych skel). Co jsem tak z toho vypozoroval a vycetl je to, ze na ruznych ohniscich je jednou lepsi ten, podruhe onen (Hlavne co se tyce chromaticke aberace ). Moje vlastni hodnoceni je takove, ze 18-200 dela kvalitnejsi obrazky nez ty dva setaky, opticka stabilizace je super a minimalizuje se vniknuti prachu do fotaku pri vymene v terenu. Taky nemusim tahat dva objektivy a neutecou mi pekne zabery v okamziku kdy menim sklo (a ze tech bylo :cry: ) a nemusim se vztekat s tim zminovanym pootacenim krouzku s filtry. Minusy vidim zase v tom, ze objektiv je tezsi, stabilizator je hladovy, takze baterie vydrzi tak 2/3 snimku v porovnani s normalem (ale stab. se da vypnout) a ma vetsi ostrici vzdalenost nez mel 18-55 (o cca 10cm). Taky si musi dat clovek bacha na foceni se zabudovanym bleskem na kratkem ohnisku, protoze objektiv trochu stini.
No a zaver ??? Jsem ted moc rad, ze jsem do toho sel :D
Jinak si dej pozor u toho objektivu, 18-135 je bez stabilizace. V tom pripade bych zase bral ty dva 18-55 a 55-200.
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JMACKOVIC » 15 črc 2008, 12:21

Ondřej Nadrchal píše:
JMACKOVIC píše:
Ondřej Nadrchal píše:
Jinak si dej pozor u toho objektivu, 18-135 je bez stabilizace. V tom pripade bych zase bral ty dva 18-55 a 55-200.

No tak toto som si nevsimol. DIk za upozornenie. Asi teda pojdem do 18-55 + 55-200 potom niekedy mozno budem riesit nieco ine.

Inac tvoje prispevky su dobre nielen pri masinke, ale aj len tak.

S tebou sa dobre komunikuje. =D> Nielen s tebou :grin: =D> =D>
JMACKOVIC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 15 črc 2008, 14:43

JMACKOVIC píše:
No tak toto som si nevsimol. DIk za upozornenie. Asi teda pojdem do 18-55 + 55-200 potom niekedy mozno budem riesit nieco ine.

Inac tvoje prispevky su dobre nielen pri masinke, ale aj len tak.

S tebou sa dobre komunikuje. =D> Nielen s tebou :grin: =D> =D>

Diky. Ted jsem se jeste dival na net, a ty dva setaky k D60 jsou VR, tedy se stabilizaci. Za ty dva objektivy v setu das 9 tis, za 18-200 das 19tis. Vzhledem k tomu bych sel jednoznacne do te varianty s dvema objektivy. Ja jsem mel k D50 za stejnou cenu bez VR :?
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 15 črc 2008, 15:11

No pokud vám do toho můžu skočit tak v DIGI je recenze na ten 18-200 za 19000 a je to podle nich (a teda i podle zveřejněných pict.) NEJLEPŠÍ širokorozsahový zoom!!!
Pokuď dáš za sadu 18-55 a 55-200 nějakých 8 či kolik tak to bych si rozmyslel! Kdyby Canon dělal takový 18-200 jako Nikon šel bych do něj hned!!

....jinak mě nezbývá než čekat na nový EOS 0 :grin: :grin:
Přílohy
eos 0.jpg
eos 0 - 1.jpg
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 15 črc 2008, 15:30

Doline, tak si kup Nikona ..... :grin: :grin: :grin:
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 15 črc 2008, 16:14

Mě docela fascinuje, že lidi kupujou foťáky za 80.000 a pak fotky upravují ve fotošopu....
v drtivý většině fotek stačí obyč kompakt kolem desítky....

připadá mi, že focení je hodně o propadnutí tomu a vypisování supervybaveí u fotky, i když fotka pak stojí za prd....
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán ´Fidoo´ Lášek » 15 črc 2008, 16:45

můžu dát ruku na to že 18-200 VR je libová záležitost a používám jej v podstatě pořád. jen je třeba dát pozor na vypnutí stabilizace při focení pohyblivých předmětů.
http://www.stepanlasek.cz

http://500px.com/Stepan_Lasek
Štěpán ´Fidoo´ Lášek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 15 črc 2008, 17:36

Ondřej Nadrchal píše:Doline, tak si kup Nikona ..... :grin: :grin: :grin:

No kdybych teď zahajoval tak jo, beru Nikon D300! Když už ale mám C350D tak se mi už měnit nechce,......
Honza Kopecký píše:Mě docela fascinuje, že lidi kupujou foťáky za 80.000 a pak fotky upravují ve fotošopu....

připadá mi, že focení je hodně o propadnutí tomu a vypisování supervybaveí u fotky, i když fotka pak stojí za prd....

Jo to je věc názoru - pro mě je teda jako kompakt nedostatečný - pokud bych měl vyjádřit čím hlavně tak asi vede ISO! Pak třeba aberace,.....
Celkem nechápu souvislost foťák za 80litrů a fotošop,.......Fotošop , pokud tím myslíš Adobe je KU.VA že masná věc!! Teda jako legálně! A bohužel za nejlepší se platí! Upravují v něm i světoví borci,.... :wink:
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 15 črc 2008, 19:42

Honza Kopecký píše:Mě docela fascinuje, že lidi kupujou foťáky za 80.000 a pak fotky upravují ve fotošopu....

To zní hodně plechově... Dělám v marketingu a agentury, co pro nás dělají si beze Photoshopu nebo Ilutrátoru ani neškrtnou :wink:
Mám ho taky a vím o čem mluvím. Takže příště více přemýšlet a pak psát 8)
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 15 črc 2008, 19:50

i lidi co vlastní foťák za 150 000,- upravujou svý fotky v photoshopu 8)

jinak se chytám slov dolina kdo se chce trošku rozvíje tak kompakt dřív či později odloží

o propadnutí tomu to fakt je,já tomu propadl úplně :grin:
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 15 črc 2008, 20:21

Pánové nechtěl jsem do této debaty co se zde rozjela zasahovat, ale přestávám v tom vidět jen srandu.
Myslel jsem, že v tomto tématu se budeme věnovat konkrétním věcem a sdělovat zkušenosti.
A ne se handrkovat o blbostech. Tím myslím Canon 8-8 Nikon a kdo co má větší a dražší. O tom opravdu fotografie není a doufám, že do budoucna nebude.
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 15 črc 2008, 20:27

já nevím co furt všichni máte já tady žádný konflikt canon/nikon nevidím

spíš tu vidím konflikt my vobyčejní fotiči z lidu 8-8 a vy mistři světa co si hrajete na saudky :grin:
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 15 črc 2008, 20:45

VojtaH píše:

To zní hodně plechově... Dělám v marketingu a agentury, co pro nás dělají si beze Photoshopu nebo Ilutrátoru ani neškrtnou :wink:
Mám ho taky a vím o čem mluvím. Takže příště více přemýšlet a pak psát 8)

myslel sem to hlavně tak, že mi připadá, že poslední dobou je focení spíš móda. Samozřejmě sem se nechtěl dotknout VÁS velikých expertů.
jen hodně lidí blázní kolem drahýho foťáku a stejně fotěj naprd.. proto zmíněny ty úpravy ve fotošopu.

Tak do toho prosím zase nemotej marketing....
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1092 • Stránka 11 z 73 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 73

Zpět na Jak na fotografování