Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna ‹ Jak na fotografování
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jak fotografovat model(ky) II – Fotíme s DSLR

Všechno o fotografii, včetně galerie Vašich nemodelářských fotek
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1092 • Stránka 10 z 73 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 73
  • Odpovědět s citací

Re: Jak fotografovat model(ky) II – Fotíme s DSLR

Příspěvekod VojtaH » 14 črc 2008, 08:51

Chmell píše:
VojtaH píše:Tomuhle říkám libový baťůžek :-D
Je moc hezký, ale malej. Také jsem o něm uvažoval, ale ta velikost :(

Malý? :shock:
Pozor, oni dělají 3 velikosti, tahle je největší, mám ho doma, můžu posoudit.
Dolů se ti pohodlně vejde zrcadlovka i tele 70-300 8-)
Nahoře je spousta místa na sváču, slivku i bundu.
Na zádech je další kapsa na noťas.
Občas mi spíše přijde jako příliš velký 8)
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 14 črc 2008, 09:39

Mám o něco větší LOWEPRO ROVER PLUS AW
Rozměry vnitřní horní část32x18,5x37 (oproti TAMRAC ADVENTURE 9 28x17x22)
Spodní 34x17x21 (oproti TAMRAC ADVENTURE 9 29x14x22)
Když naložím do dolní části 3x filtr, 1x C40D+BG+17-40 4/L, 100/2,8 Macro, 70-200 4/L a blesk Metz
Tak mám jen jednu komoru volnou a tam dávám dálkovou spoušť a další maličkosti.
Když jsem se koukal na TAMRAC ADVENTURE 9 tak mi přišlo, že to tam vše nenandám.
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 14 črc 2008, 09:49

mě nesedí takhle otevíratelná kapsa protože je velmi snadno vykradnutelná,znám jednoho co po osobní zkušenosti přišel o eos 20D s 16-35
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 14 črc 2008, 11:09

Chmell: no to máš pravdu, dva softy plus pozadí se tam už nevlezou :lol:
Záleží na tom, kolik toho taháš. Vidím, že ty asi hodně.
Mně by to ale na těch horách zabilo :grin:

Ščukič: je tam zip a 3 plastové zámky. Celkem bezpečné.
Ale viděl jsem fotobatoh od Burtona (kámoš fotí freeride, Klika, asi ho znáš)
a ten má vstup na zádech, totálně bezpečné :-D

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 14 črc 2008, 12:04

Tahám toho opravdu hodně. 8)
Na Džabal Tubkal (4167 m n.m) jsem táhnul redukovanou výbavu C40+BG+17-40 4/L, C300 a 70-200 4/L a je dva filtry. Dále pití a nějaké to jídlo celkem tedy 8 kg.
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 14 črc 2008, 12:06

Chmell píše:Tahám toho opravdu hodně. 8)
Na Džabal Tubkal (4167 m n.m) jsem táhnul redukovanou výbavu C40+BG+17-40 4/L, C300 a 70-200 4/L a je dva filtry. Dále pití a nějaké to jídlo celkem tedy 8 kg.

Pry redukovanou :grin:
To je jak my na přežití - 20 kg včetně munice 6mm :lol:

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 14 črc 2008, 14:53

JMACKOVIC píše:Uvazujem nad Nikon D40x v kitu s 18-135 sklom: http://www.nikon.cz/product/cs_CZ/produ ... rview.html
Kedze sa jedna o moj prvy "normalny" fotak, tak neplanujem nejaku extratriedu a toto ma zaujalo aj vzhladom na ponukanu cenu.
Chcem sa po rokoch vratit k zrkadlovke(v davnoveku som fical na Practice), kedze cim dalej tym viac sa presviedcam o neschopnostiach roznych kompaktoch a ultrazoomov.

Nechystam sa robit zazracne fotky, planujem to ako hlavny rodinny fotak, a na naucenie sa fotit 8-) .
No a konecne by som mohol pofotit hlavne modely.

Zaujima ma informacia hlavne o objektive, skla su pre mna obrovska neznama. Pripadne ak mate komentar na samotny Nikon.

Vrela vdaka a nekamenujte ma za zneuzivanie tejto temy.

[-o< [-o< [-o<

Nikon je dobry fotak a jeho ovladani je docela intuitivni (tedy pro mne a D50). Jedina vec co je u toho skla blba, je dost velka ostrici vzdalenost (45cm). Ja na modely stale pouzivam starsi setak 18-55, ktery se da koupit z druhe ruky za babku. Ten ostri na polovicni vzdalenost. A nebo si poridit na modely nejake makro, ale je to dost draha sranda. Jinak fotak jako takovy ma dost povedeny snimac a ruzne urovne filtrace sumu, coz je pro dlouhe casy dobre. Kdybych si mel ted koupit novy fotak, tak bych sel do D80, a to hlavne kvuli velikosti. D40 je jeste mensi nez D50 a ta je asi tak minimum do ruky co snesu. Idealni by bylo, kdyby sis ji nekde na prodejne zkusil, nez ji koupis.
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JMACKOVIC » 14 črc 2008, 16:32

Ondřej Nadrchal píše:
JMACKOVIC píše:Uvazujem nad Nikon D40x v kitu s 18-135 sklom: http://www.nikon.cz/product/cs_CZ/produ ... rview.html
Kedze sa jedna o moj prvy "normalny" fotak, tak neplanujem nejaku extratriedu a toto ma zaujalo aj vzhladom na ponukanu cenu.
Chcem sa po rokoch vratit k zrkadlovke(v davnoveku som fical na Practice), kedze cim dalej tym viac sa presviedcam o neschopnostiach roznych kompaktoch a ultrazoomov.

Nechystam sa robit zazracne fotky, planujem to ako hlavny rodinny fotak, a na naucenie sa fotit 8-) .
No a konecne by som mohol pofotit hlavne modely.

Zaujima ma informacia hlavne o objektive, skla su pre mna obrovska neznama. Pripadne ak mate komentar na samotny Nikon.

Vrela vdaka a nekamenujte ma za zneuzivanie tejto temy.

[-o< [-o< [-o<

Nikon je dobry fotak a jeho ovladani je docela intuitivni (tedy pro mne a D50). Jedina vec co je u toho skla blba, je dost velka ostrici vzdalenost (45cm). Ja na modely stale pouzivam starsi setak 18-55, ktery se da koupit z druhe ruky za babku. Ten ostri na polovicni vzdalenost. A nebo si poridit na modely nejake makro, ale je to dost draha sranda. Jinak fotak jako takovy ma dost povedeny snimac a ruzne urovne filtrace sumu, coz je pro dlouhe casy dobre. Kdybych si mel ted koupit novy fotak, tak bych sel do D80, a to hlavne kvuli velikosti. D40 je jeste mensi nez D50 a ta je asi tak minimum do ruky co snesu. Idealni by bylo, kdyby sis ji nekde na prodejne zkusil, nez ji koupis.

Priznam sa ze som nikdy neuvazoval nad zrkadlovkou z pohladu velkosti, teda lepsie povedane malosti. Kedze sa uz nejaky ten rok trapim len s kompaktamia podobne mam pocit ze kazda zrkadlovka bude velka. Ale asi dam na tu radu a skusim to porovnat v ruke, aby som si spravil predstavu co to znamena. pozeral som a este ma zaujala ponuka na kit Nikon D60 +18-55 +55-200
Mozno by to bolo lepsie, ako mat jedno veeeelke sklo.

Uvidim, necham si to projit hlavou
JMACKOVIC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 14 črc 2008, 20:39

Nikon D60 +18-55 +55-200

rozhodně bych se přiklonil k tomuhle ve stejnem kitu sem kupoval i Canon 400 (ještě plus grip) a nemůžu si stěžovat do začátku rozhodně nemám co řešit,18-55 fotím 90% všech snímků a 55-200 vlastně navazuje na seťák a teleobjektiv se hodí,a aspoň mě horních 200 naprosto dostačuje a ceny nikonů sou na neuvěřitelně nízkých hladinách :o

mě na nikonu vadí jak sou strašně prťavý a celkově je mi nějak sympatičtější canon ale jinak není nad čím váhat 8)

na 18-55 doporučuju pořídit polarizační filtr ,bez něj se venku ani pořádně fotit nedá 8)

toť slovo laika :-D
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 14 črc 2008, 21:01

jiří ščučka píše:
Nikon D60 +18-55 +55-200

rozhodně bych se přiklonil k tomuhle ve stejnem kitu sem kupoval i Canon 400 (ještě plus grip) a nemůžu si stěžovat do začátku rozhodně nemám co řešit,18-55 fotím 90% všech snímků a 55-200 vlastně navazuje na seťák a teleobjektiv se hodí,a aspoň mě horních 200 naprosto dostačuje a ceny nikonů sou na neuvěřitelně nízkých hladinách :o

mě na nikonu vadí jak sou strašně prťavý a celkově je mi nějak sympatičtější canon ale jinak není nad čím váhat 8)

na 18-55 doporučuju pořídit polarizační filtr ,bez něj se venku ani pořádně fotit nedá 8)

toť slovo laika :-D

Ale prd, s Nikonem se fotit vůbec nedá :grin: :grin:
Canon rulezzz :D

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 15 črc 2008, 06:43

VojtaH píše:Canon rulezzz :D

[-o< [-o<

:grin: :grin:
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 15 črc 2008, 07:34

A je #-o Tak uz tady je zase klub Canonistu a Nikonistu. To je snad na kazdem fotoforu a prijde mi to dost padle na hlavu. Kazdemu vyhovuje proste neco jineho a jeden fotak ma lepsi to a jiny zase ono.
JMACKOVIC píše:Priznam sa ze som nikdy neuvazoval nad zrkadlovkou z pohladu velkosti, teda lepsie povedane malosti. Kedze sa uz nejaky ten rok trapim len s kompaktamia podobne mam pocit ze kazda zrkadlovka bude velka. Ale asi dam na tu radu a skusim to porovnat v ruke, aby som si spravil predstavu co to znamena. pozeral som a este ma zaujala ponuka na kit Nikon D60 +18-55 +55-200
Mozno by to bolo lepsie, ako mat jedno veeeelke sklo.

Uvidim, necham si to projit hlavou

U kompaktu se to snese, ta malost. Ale u zrcadlovky je diky mohutnosti objektivu trochu jina situace. Nekdy to ale treba vyresi instalace Gripu, ale to jsou zase "Extra money" Setaky 18-55 a 55-200 jsem mel a dva roky s nimi spokojene fotil. Vadilo mi na nich to, ze se ostri poslednim krouzkem se zavitem, takze to ztezuje nastaveni polarizacniho a deleneho filtru (pri zaostreni se ten krouzek otaci). Taky mi vadilo rozdeleni na ohnisku 55. Nekdy jsem menil objektiv treba 50x za akci. Nakonec jsem si koupil 18-200 se stabilizatorem a 18-55 nechal na modely. Mmch. ten stabilizator je senzace, ale bacha, je tezce navykovy.
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JMACKOVIC » 15 črc 2008, 08:34

Ondřej Nadrchal píše: Nakonec jsem si koupil 18-200 se stabilizatorem a 18-55 nechal na modely. Mmch. ten stabilizator je senzace, ale bacha, je tezce navykovy.

Nie je riziko nejakeho "kompromisu" pri 18-200? Da sa totiz zohnat aj set Nikonu so sklom 18-135. Len neviem ci ten objektiv, na to aky je dlhy, nema nejake obmedzenie. je pravda, ze pri tychto lacnych sklach to vzdy je kompromis, ale vzhladom na moje skusenosti a ciele to bude dostatocne.
Laka ma jednoduchost pre zaciatok s jednym dlhym sklom, ako neustale menenie s dvomi.
Ale ak mam mat radsej 2 skla, kvoli tomu ze to dlhsie ma vzhladom k cene vacsie obmedzenia, tak zoberem ten kit 18-55, 55-200. Fotak a jeho ovladanie mi nerobi zasadny problem, nejake skusenosti su, len tych skiel sa obavam. Kedze finanz limit je tvrdy, nechcem sa popalit a na vymenu nemam.

Dik za odpovede. [-o<
JMACKOVIC

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 15 črc 2008, 09:12

JMACKOVIC píše:
Ondřej Nadrchal píše: Nakonec jsem si koupil 18-200 se stabilizatorem a 18-55 nechal na modely. Mmch. ten stabilizator je senzace, ale bacha, je tezce navykovy.

Nie je riziko nejakeho "kompromisu" pri 18-200? Da sa totiz zohnat aj set Nikonu so sklom 18-135. Len neviem ci ten objektiv, na to aky je dlhy, nema nejake obmedzenie. je pravda, ze pri tychto lacnych sklach to vzdy je kompromis, ale vzhladom na moje skusenosti a ciele to bude dostatocne.
Laka ma jednoduchost pre zaciatok s jednym dlhym sklom, ako neustale menenie s dvomi.
Ale ak mam mat radsej 2 skla, kvoli tomu ze to dlhsie ma vzhladom k cene vacsie obmedzenia, tak zoberem ten kit 18-55, 55-200. Fotak a jeho ovladanie mi nerobi zasadny problem, nejake skusenosti su, len tych skiel sa obavam. Kedze finanz limit je tvrdy, nechcem sa popalit a na vymenu nemam.

Dik za odpovede. [-o<

Taky jsem svého času uvažoval o nějakém univerzálním objektivu třeba 18-200, ale rychle mně to přešlo.
člověk po prozkoumání parametrů zjistí, že nejsou srovnatelné s objektivy v daných ohniscích.
Většinou je daní za rozsah světelnost, ale i jiné parametry.
Holt něco za něco... 8-)

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aress » 15 črc 2008, 09:26

Ondřej Nadrchal píše:Tak uz tady je zase klub Canonistu a Nikonistu. To je snad na kazdem fotoforu a prijde mi to dost padle na hlavu. Kazdemu vyhovuje proste neco jineho a jeden fotak ma lepsi to a jiny zase ono.

Přesně tak,jen by mě osobně zajímalo proč se s Nikonem nedá fotit,nějaký objektivní názor protože jinak je to jen další zoufalý výkřik Canonistu do tmy.
Rád se poučím a třeba mě to přinutí změnit své nastroje obživy...
Aress

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1092 • Stránka 10 z 73 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 73

Zpět na Jak na fotografování