Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
Jj.Koukal jsem do jineho chlívku a má to tam popsaný že je to fenga
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
Dnes som si domov doniesol túto pištol HaS Ultra s tryskou 0,2.Mal som možnosť si ju vyskúšať pred pár týždňami a po pár ťahoch mi bolo jasné,že ju chcem...Kvalita je naozaj super.Mám doma pištol Revell Master clas a Fengdu.S revellou ju ani neporovnávam,lebo tá má trysku 0,7,preto som ju porovnal s Fengdou...Ono vlastne ani nie je čo porovnávať,pretože Fengda sa proste nechytá...a za cenu 64euro je to super nástroj
to Jirka:ako som písal,mal som možnosť si ju vyskúšať a bol som prekvapený,čo dokáže...je jasné,že to nie je pištol na celoplošné striekanie,ale hlavne na finiš a patinu... a časom možno ešte prikúpim aj nejaké lepšiu sestričku
Ja jsem si taky poridil H&S, ale tuhle: http://www.airbrushcentrum.com/shop-karta.php?id=3184 Ma trysku 0.2 a prestavbovou sadu 0.4mm a regulaci tlaku vzduchu. Je nesmirne precizne zpracovana, bezvadne padne do ruky, spoust ma anatomicke vybrani a nastrik s ni je uzasny. Kdybych si ted mohl vybrat mezi touto a Iwatou, tak by Iwata zbyla na ocet Mohu tuhle pistoli vrele doporucit. Obvzlaste pro toho, kdo mel fengdu, je ten skok v kvalite zpracovani i nastriku obrovsky
Už pár mesiacov som šťastným vlastníkom pištolí H&S Infinity s tryskou 0,15mm a H&S Evolution Silverline 2in1 s vymeniteľnými tryskami 0,2mm a 0,4mm.
Práca s Infinity je pre mňa radosťou a tackit už vo svojich zásobach nepotrebujem. Venujem sa zásadne mierke 1:72. Moje počiatočné obavy, že cez 0,15mm neprefúknem farbu tak, aby sa to dalo aj prakticky používať, sa rýchlo vyparili po prvých testoch. Používam Tamiya Acryl alebo Gunze H v riedení aspoň 1:5 a viac.
Evolution Silverline 2in1 je podľa mňa úplne najlepším riešením pre tých, čo si práve vyberajú nejaké airbrush riešenie. S tryskami 0,2mm a 0,4mm pokryjú prakticky všetky svoje potreby. Pritom pomer cena/úžitok pri tomto type H&S vychádza asi najpriaznivejšie. Kto nemá toľko financií na prvotnú investíciu, môže si najprv kúpiť Evolution Silverline Solo s 0,2mm a dodatočne dokúpiť vymeniteľnú sadu 0,4mm.
Všetky trysky, ihlice, atď. sú vzájomne zameniteľné medzi typmi Ultra, Evolution a Infinity
Naposledy upravil Pavol Vilinsky dne 06 čer 2008, 18:47, celkově upraveno 1