Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F-14 Tomcat

Group and Thematic builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Filda » 18 úno 2006, 07:21

Ty budeš pravdu stavět 2 modely najednou!? Dobře, zapíšu
Filip ,,Filda'' Šlajer
Ať žije štětečková galaxie!
Filda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 18 úno 2006, 16:35

Filda píše:Ty budeš pravdu stavět 2 modely najednou!? Dobře, zapíšu

Ten odznak je jen tak pro radost, na vyplnění času při technologických pauzách na větším modelu
Randalf

• Odpovědět s citací

Tomcatů není nikdy dost...

Příspěvekod Randalf » 18 úno 2006, 16:40

A proto jsme se rozhodli, že v rámci letošní KitShow v Kopřivnici uspořádáme samostatnou expozici kocourů u příležitosti jejich vyřazení ze služby a taky tak trochu jako vyvrcholení tohoto challenge.
Takže dovezte do Kopřivnice Tomcatů co nejvíce.
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filda » 19 úno 2006, 07:37

:-(. Bohužel do kopřivnice se nedostanu protože jsem z Plzně což je trochu z ruky a také zde budou v tu dobu oslavy osvobození, takže mě tam bohužel neuvidíte ale rád se sejdu na jiné soutěži blíže Plzni se všemi členy této tématické stavby
Filip ,,Filda'' Šlajer
Filda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 19 úno 2006, 09:44

To Hummer: ani neví zda jsem ti poděkoval za ty obtisky tak tak činím alespoň dodatečně.
Děkuji i za foto.
To si piš že to bude tato kamufláž :twisted:
Andy
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filda » 19 úno 2006, 11:58

to Andy: už se těším jak budou vypadat bráchovo bejvalý obtisky na tvým modelu :)
Filip ,,Filda'' Šlajer
Filda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filda » 21 úno 2006, 12:37

tak už mám plechy k mýmu kocourovi. Eduard Zoom barevný ve slevě za 120kč :D :-D . Vypadají dobře ale buď mi k nim eduard nedal film a nebo spíš jsem to už ztratil :-(
Filip ,,Filda'' Šlajer
Filda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alexander Sidorják » 21 úno 2006, 12:51

Randalfe, skvelý nápad, mám dva nepostavené v skrini :twisted: ale skutočne ich nestihnem ani len otvoriť :grin: :grin: :grin: :grin: takže budem musieť priniesť niečo iné, čo ma v tomto prípade mrzí :evil: lebo Tomcat je môj very best :!: :wink:
Alexander Sidorják

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Matušek » 21 úno 2006, 13:19

vytvoril jsem podtema 'F-14 Tomcat'
David Matušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filda » 21 úno 2006, 20:22

Ano, všiml jsem si. Díky už tam začínám psát, takže se všichni přidejte. Navrhuji, aby si každý člen této tématické stavby založil své téma, kam bude psát o své stavbě. Jako1. vzor poslouží můj Topic
Filip ,,Filda'' Šlajer
Filda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filda » 25 úno 2006, 15:22

Tak lidi, za 4 dny to vypukne. Zakládejte si ty témata!
Filip ,,Filda'' Šlajer
Filda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filda » 28 úno 2006, 19:35

Do začátku stavby zbývají už jen hodiny. Pro ty co začnou už zítra: Prosím apeluji na vás, založte si ta témata, at máte o stavbě kam psát. Vím že není ukončen konec stavby takže asi moc lidí zítra nezačně. No to je jedno
Filip ,,Filda'' Šlajer
Filda

• Odpovědět s citací

Re: F-14 Tomcat

Příspěvekod 172flogger » 02 úno 2009, 22:44

Jen jsem v tématech nenašel tomcatí téma jako mají F-16 a F-18, tak se ptám tady. O F-14 a hlavně označování amerických jednotek nevím skoro nic...
V modelu Monogram v krabici z roku 1980 (ale z novějších forem Monogram, ne ten původní) mám obtisky na zbarvení F-14, které neznám a nejsem si jistej, jestli je reálné.
Obtisky jsou na stroj 160380, VF-111 s velkým červeným NL na šedé směrovce s červeným vrchem. Na přídi je červené číslo 201, červenobílá tlama a červenobílé oko. Nevím, jestli to má být tolik červené bez černých linek, přecejen je to starý model.
Je to reálné zbarvení ?
Na google jsem našel, že stroj 201 by měl být profláklý VF-103 Jolly Rogers s lebkou na směrovce. V modelu je teda reálný vzhled od Sundowners?
A aby to bylo víc pro můj zmatek, tak podle google v době vydání modelu Tomcat 160380 spadl do moře (oba mrtví), ale tam u něj zas píšou VF-84. To jsou stejně jako VF-111 taky Jolly Rogers a v době katastrofy měl zbarvení s lebkou ?

sorry za asi blbou otázku

fotku kdyžtak dodám, ale nemůžu hned.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 02 úno 2009, 23:56

DISMEMBER Dissection píše:Jen jsem v tématech nenašel tomcatí téma jako mají F-16 a F-18, tak se ptám tady. O F-14 a hlavně označování amerických jednotek nevím skoro nic...
V modelu Monogram v krabici z roku 1980 (ale z novějších forem Monogram, ne ten původní) mám obtisky na zbarvení F-14, které neznám a nejsem si jistej, jestli je reálné.
Obtisky jsou na stroj 160380, VF-111 s velkým červeným NL na šedé směrovce s červeným vrchem. Na přídi je červené číslo 201, červenobílá tlama a červenobílé oko. Nevím, jestli to má být tolik červené bez černých linek, přecejen je to starý model.
Je to reálné zbarvení ?
Na google jsem našel, že stroj 201 by měl být profláklý VF-103 Jolly Rogers s lebkou na směrovce. V modelu je teda reálný vzhled od Sundowners?
A aby to bylo víc pro můj zmatek, tak podle google v době vydání modelu Tomcat 160380 spadl do moře (oba mrtví), ale tam u něj zas píšou VF-84. To jsou stejně jako VF-111 taky Jolly Rogers a v době katastrofy měl zbarvení s lebkou ?

sorry za asi blbou otázku

fotku kdyžtak dodám, ale nemůžu hned.

Tady http://www.anft.net/f-14/f14-photo-vf111-11xl.jpg je snímek jedné "201" od VF-111. Stroj BuNo 160380 je ale na stránkách http://www.anft.net/f-14/f14-serial-08.htm#95 psaný jen u VF-84, a to jednou jako "202" a pak přeznačen na "201". S číslem "201" se pravděpodobně i zřítil do moře. Nepočítal bych, že to zbarvení uvedené v modelu bude odpovídat realitě, ale kopyto do ohně za to jen v azbestové rukavici..že.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 03 úno 2009, 00:52

Tak to bude on. Fotka není výrazná, ale tlama bude asi odpovídat.
Liší se v tom, že nemá nemá na směrovce pod NL proužkatý podklad. Ale i malé 01 na vrcholu je.

On jeden čas dělal Monogram hodně hračkové modely...

Vlastně v setu z filmu Tajemná záře nad pacifikem byl zase Jolly Rogers s lebkou, ale to bylo z původní formy Monogramu.
Úplně jsem na to zapomněl.
Hledal jsem a našel na disku sken obtisku, tam bylo zrovna číslo 201 se sériovým 160380.
(v modelu od Bílka je lebkoun 202 č 161873, ale to je béčko z USS Enterprise)

To znamená, že ten 201/160380 má zajímavou historii. Mám stejné letadlo ve dvou ve stejném roce vydaných modelech Monogramu, ale pokaždý z jiných forem a s úplně jiným označením. Navíc si letadlo s Nimitzem možná zahrálo (teď nebudu hledat záběry) ve známém filmu, ale v době vydání modelů a premiéry filmu už nebylo, pohřbilo své piloty někde u Iránu...
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Skupinové a tématické stavby