Díky. Jirko zbyla mi barva, když jsem stříkal minulé GMC, tak jsem to fouknul jen jako zkoušku zda tam nejsou nějaké prasárny...místo surfaceru. Nádrže tam nakonec nedám...jelikož se mi stopy po původních dírách na ně celkem povedly zatmelit.
Dobrý. Kromě klasiky bych tentokrát taky hlasoval proti té plachtě. Taky sem se chtěl zeptat na tu věžičku (tady, ne v íngliš na smallscalle). Ta dvojdílnost spočívá v čem a má to nějakou souvislost s poklopem? Zatím sem jen lehce prošel pár fotek a pérovek a ještě z toho nejsem moc chytrý. No a asi přihodím i tu svoji, akorát sem se trochu přecenil, ale podobné bedny by mi část problémů vyřešili.
1. Celty-mám jich plnej pytel, musim je někde sdělat...budou všude, mě se to s nima líbí. 2. Věžička...ve stavebnici byla s dvoudílným poklopem, nelíbilo se mi zpracování. Mohl jsem použít dvoudílnou z leptu, ale to by bylo moc práce. Podle materiálů co mám a podle toho co v nich píšou byla i válečná produkce i s touto věžičkou. Já nepoznám o jaký typ věžičky se jedná v tomto případě z fotky zepředu u této kořistní SU 100. Petra Smolu beru jako znalce na T34, může mít jistě pravdu, já jsem to prostě udělal podle materiálů co mám k dispozici a hotovo. Předělávat to nebudu. 3. Bedny- hodil jsem je tam, protože nesedl správně dekl nad převodovkou, tak jsem to jimi zakryl. Je to kusovka do sbírky a počítám příští týden je hotová. Zde pokus o nástřik, ještě se to bude upravovat patinátorama, pak přijde po zalakování další patina, oleje, filtry atd.
Vypadá to zajímavě. Ad věžička - taky tak pana Smolu beru, jen sem nepochopil zatím, zda ta dvojdílnost spočívá v tom poklopu nebo se pozná i jinde. A je jednodušší se zeptat než to luštit někde sám. Našel sem třeba tohle a to by tedy měla být už poválečná?
Díky, Petře...ředěno 1 : 1,5 ředidla, tlak kolem 1 atm. Lopuch - u mě v materiálech jasně píšou, že i válečné měly jednodílný poklop. Viz foto z těch materiálů a text. Já tu dvoupoklopovou věžičku mám v leptu...tohle bylo pro mě jednodušší řešení a hlavně z té fotky já nepoznám o jakou věžičku jde. Nejsem na to odborník a nemám to tak zmapovaný. Ta tvoje fotka může být klidně i válečná.
k tomu poklopu..tak sem kouknul do podkladů,co mám doma...na fotce toho kořistního je na 100% (podle mě) ten dvojdílný poklop....momentálně nemám čas,ale ještě večer prolezu podklady a dodám důkazy....
ale opakuju....věžička sem,věžička tam...nádherný model....
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš..... Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !