Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Abrams v 1/35 od koho?

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Abrams v 1/35 od koho?

Příspěvekod Petr V » 04 led 2008, 22:08

Zdravím všechny,tak se z letadýlkáře pomalu ale jistě stává blátoplaz.Spíše jak druhoválečná technika mne láká ta moderní.Konkrétně Abrams.Ve čtvrtce jej zatím asi nikdo nedělá,tak budu muset vzít zavděk pětatřicítkou :P .Žádný soutěžák,jen kousek do vitríny s něco málo otevřenými poklopy.Academka,Dragon,Tamka?Nevím.Co vy nato?Dík předem za všechny názory [-o<
Petr V

• Odpovědět s citací

Re: Abrams v 1/35 od koho?

Příspěvekod sir Alron » 05 led 2008, 00:43

Jednoznačně nový Dragon. Pokud se nechceš patlat s článkovými pásy které jsou prý trochu náročné na sestavení kup si M1A2 SEP který má pásy z dragon styrenu (guma lepitelná obyč lepidlem)-vypadají vcelku dobře. Číslo stavebnice je 3536, pod číslem 3535 se skrývá M1A1 kterou tu pár lidí lepilo (a na rozdíl ode mne dotáhlo do konce.) Ta má však ty problematické pásy takže počítej s tím že se vyplatí sehnat si někde jiné-nejlépe asi kovové od Fruilu. Prý to nesedne na zadní hnací kolo či co, já se tak daleko nedostal tak nevím (i když jsem jich pár zkusmo slepil. V jednom z posledních čísle Modeláře speciál byla porovnávačka Abramsů v pětatřicítce. Vyhrál nový Dragon, následovaný Italeri a starou stavebnicí Dragonu z roku 1992. Tamiya nemá cenu, protože postrádá znázornění protiskluzového povrchu a je dražší než nový dragon, academka je kopie tamiyi, a trumpeter je myslím směs starého dragonu a tamky... V poměru cena výkon jednoznačně kralují oba nové Abramsy od Draka-kovové díly včetně hlavně, tažných ok, lanek z drátů atd. žádná jiná stavebnice nenabízí.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Matha35 » 05 led 2008, 18:35

já mám Dragon M1A1.Není špatnej protislkuzovej povrch je přesně udělanej.Jemnější povrch nic moc :roll: :roll: :x ,jinak fakt dobrý,doporučuju

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

http://www.modelforum.cz/web/view.php?nazevclanku=&cisloclanku=2006080302
Martin Matha35

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dodo » 05 led 2008, 18:47

sir Alron píše:V poměru cena výkon jednoznačně kralují oba nové Abramsy od Draka...

To by som teda vobec netvrdil ,ak chces slusneho abramsa za rozumnu cenu ,jednoznacne Italeri. Na stranke http://vodnik.net/ najdes podrobne porovnanie vsetkych stavebnic (Academy,Italeri,Tamiya,Trumpeter,Dragon)
Dodo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Michalovič » 05 led 2008, 19:21

Odbehnem trochu od modelov k reálnym strojom...
Mám taký zvedavý dotaz, prosím veci znalých abramsologov o odpoveď:
Bola verzia M1A2 SEP nasadená v Iraku už v roku 2003? Alebo došlo k nasadeniu až neskôr? A poprosím ešte o info - aké sú hlavné rozdiely oproti M1A1 (AIM)?
Ďakujem za odpoveď [-o<
Martin Michalovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Zubek » 05 led 2008, 20:08

to Petr V: Určitě bych šel do nového Dragonu, buď M1A1 AIM nebo M1A2 SEP. Oba mám doma a oba jsou na velmi dobré úrovni, SEP možná ještě výše.

Alespoň teorii má sir Alron zmáknutou. :-D

to Kavenka: Díval jsem se do návodu SEPa a jsou tam čtyři kamufláže z 2004 a tři z roku 2003. Takže si myslím,že nasazeny byly. Abramsolog nejsem (jen to lepím :-D ) ,ale pěkně je o něm popsáno v Wikipedii ... http://cs.wikipedia.org/wiki/M1_Abrams# ... azen.C3.AD
"Motor zvítězil nad koněm; a kanón nad kopím"

Heinz W. Guderian
Jirka Zubek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 05 led 2008, 20:38

M1A2 určitě v Iráku je. V OIF (ehhhm) byly, v ODS ( :grin: ) nee. M1A1 byla jak v OIF tak ODS, možná se trochu lišila nějakými bednami s elektronikou.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 05 led 2008, 20:39

Ano, na stránkách vodníka najdeš srovnání tamiye, italeri a dragonu :mrgreen: jenže to je starý dragon ne 3535 a 3536....
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dodo » 06 led 2008, 11:21

sir Alron píše:Ano, na stránkách vodníka najdeš srovnání tamiye, italeri a dragonu :mrgreen: jenže to je starý dragon ne 3535 a 3536....

nevravim ,ze dragon nieje lepsi ako italeri ,ale za tu cenu mam 2 italerky,ktore kvalitou velmi nezaostavaju.Za tie peniaze mi dragon jednoducho nestoji
Dodo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Šubr » 06 led 2008, 11:34

Urazit Dragon!!! :shock: [-X ,a tady na fóru,to je svatokrádež!!! :grin: :grin: :grin: .Až si tohle přečte Jezevčík??? ](*,) ](*,)
Já beru taky Italeri. :-D :-D
Pavel Šubr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 06 led 2008, 21:22

Hehe, sorry ale do Lasicy a Satinského máš pěkně daleko, bro :D V drakovi 3535 a 3536 máš plechové díly, kovovou a plastovou hlaveň,čiré díly nejen do nábojů kol ale i periskopů.... obtisky na bůhví kolik mašin.... Italeri stojí 650Kč, Dragon od 850-1020.... Italeri má hlaveň rozdělenou na dva kusy, přehnaný protiskluzový povrch, špatnou věž, jen dvě dekálové verze,periskopy si musíš vystřihnout z fólie....
Navíc si nejsem jistý jestli náhodou u italky je vana korby z jednoho kusu nebo vystřihovánkového typu (ze tří-bočnice a dno...
Lepší jeden pořádnej abrams než dva špatný.... Já v tom mám jasno.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dodo » 06 led 2008, 21:48

V tvojom pripade ,kedy si toho super bomba spica Dragon Abramsa nedkoncil uznam,ze Italerka je pre teba desna nocna mora ,ale normalnym modelarom ,ktory dokazu zlepit hlaven,popr. ine plastove drobnosti (ved o com ta modelarina je vsak?) bude Italerka pripadat vcelku normalne.PS:cakam kedy zacne dragon vyrabat modely vo verzii klik-klak, to by si snad aj dokoncil
Dodo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 07 led 2008, 00:03

Já nechápem čo tu niekto haní Italerku, je možno trochu prácna ale aj tak v určitých tipoch je od jediná šanca ho mať len od nej. A to nehovorím ,že tu je kvantum ľudí ktorí sa bijú s rôznymi východnými výrobcami a nesťažujú si, model dokončia a ešte sa im za to aj nejaké ocenie. [-X
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 07 led 2008, 00:53

Na skoro klik klak je tu Tamiya... Ať si je pracnější nebo ne je Italeri špatně minimálně po obrysové stránce přečti si srovnávačku v modeláři má špatnou věž. Nový drak jí má správně, všechny ostatní špatně. Jestli se vám chce lepit Italeri, prosím, já vás přemlouvat nebudu ale s 3536 by byla menší práce.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fíkus » 07 led 2008, 08:35

sir Alron píše:Na skoro klik klak je tu Tamiya... Ať si je pracnější nebo ne je Italeri špatně minimálně po obrysové stránce přečti si srovnávačku v modeláři má špatnou věž. Nový drak jí má správně, všechny ostatní špatně. Jestli se vám chce lepit Italeri, prosím, já vás přemlouvat nebudu ale s 3536 by byla menší práce.

Tak si tu srovnávačku přečti pořádně, nevím ve kterejch si to čet ale třeba v novinkách se píše opačná věc - jasnej vítěz je Italerka, von si totiž napíše každej co chce, takže možná místo remcání si sežeň podklady a porovnávej je a pak srovnej ty nejleší s modelama. Sorry ale vod Tebe to fakt sedí. Radši ho už dolep #-o
A kde je Fifinka...?
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... okou%C5%A1
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=121&t=23403
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... t=Frydrych
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=24595
viewtopic.php?f=58&t=30564&start=0
Fíkus

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse