ale je to čistě tvoje záležitost.

Honza Jezl píše:no, pokud chces na modelu natrenym humbrolkama delat wash pomoci humbrolek - tak s nejvetsi pravdepodobnosti redidlem poskodis podkladovou barvu. Minimalne to chce pred washem prelakovat lesklym akrylatovym lakem (ano, humbrol, revell - syntetika. z akrylatu velmi doporucuju tamiya (levne, kvalitni) nebo gunze super clear, nejlepe super clear II (mozna o chloupecek lepsi, ale mnohem drazsi, mnohem drazsi redidlo, mnohem vic smrdi)
wash se dela az pres dekaly. Je ovsem nutne, aby dekal "nezaplechoval" panelaz - bud linku v miste obtisku protahnout ostrym paratkem nebo proste proriznout skalpelem. Pak se to zalakuje lekslym akrylatovym lakem, necha zaschnout a napusti wash. At uz z olejovek, emailovych barev nebo vodovek
Hans píše:Jak zvyraznit paneláž na B-17?(Academy 1:72)Na fotkach moc uspinení nevidím.
herr66 píše:Ta tužky by podle mě udělala moc tmavé a ostré rytí.
Tango píše:herr66 píše:Ta tužky by podle mě udělala moc tmavé a ostré rytí.
Když nebudeš moc tlačit, tak ne. Naopak díky tužce i v tmavší spáře zůstane kovový lesk.
U rozředěné olejovky bych se osobně dost bál, že mi naruší podkladovou barvu (u NMF zalakování akrylovým lakem nepředpokládám).
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků