Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Zero Paints

Cars and bikes
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 05 pro 2007, 07:26

Jirka Pokorný píše:Já se zase bavím :grin: Hoši, a čemu říkáte respirátor?

Malo by to byť niečo ako na obrázku. Tie klasicky vídané biele "respirátory" vlastne sú len také v úvodzovkách imitácie.....teda aj málo účinné. (proti smradu určite)
Ale silno pochybujem, že bežný modelár bude kupovať takýto účinný a drahý respirátor kvôli pár modelom.
Takže aj preto sa čudujem Ron-ovej reakcii.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 05 pro 2007, 09:29

cudoval? tak napriklad v klube uz ich ma kopec modelarov aj na par modelov.
celkovo neviem, co sa ti nepaci. asi som si myslel, ze zdravie je pre kazdeho dolezitejsie, ako o nieco tvrdsi lak, ako ten zdravotne menej zavadny.
tak neviem, ci ta rozculilo, ze si sa dozvedel, ze dychas 2k lak, ktoreho tvrdidlo sa ti uz teraz krystalizuje v plucach a nevedel si o tom, alebo vedel, pouzivas respirator a ja som to nevedel (a teda nie som boh).
tak ci tak, to ze vies, ako zapacha znamena, ze sa musel nadychnut :)

ked si niekto kupuje farbu a nevie, tak si o nej moze precitat. konkretne o tom zero 2k laku si aj zaciatocnik moze precitat pri kupe
http://www.hiroboy.com/catalog/paint_guide1.php
a viac v pdf
http://www.hiroboy.com/pdf/isocyanate.pdf
a je to jednoducho klasicky 2k dvozlozkovy lak, o ktorom sa da tak isto kdekolvek precitat.

PEACE
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Frišlovič » 05 pro 2007, 10:50

Ron: ak aj ty vieš ako taká farba/lak páchne, tak aj ty si sa musel predsa raz nadýchnuť nie? :grin:

A teraz k veci:
Písal som to vyslovene polopatisticky pretože som si všimol, že ohľadne farieb, lakov, postupov a podobne to treba tak polopatisticky písať.
A aj tak sa ešte nájdu ľudia, ktorí sa na to znova aj 3x spýtajú.

Oddnes sa teda zdržím akejkoľvek snahy k niečomu prispieť radou či postrehom keď ti to tak vadí.

OK, nechajme to tak. Odo mňa je to už všetko.
A nechajme priestor aj ostatným. :sleep:
Peter Frišlovič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 05 pro 2007, 10:53

Chlapi, klidek.

Pouzivam resirator, resp. polomasku s filtry od 3M, super, mohu jenom doporucit, kdyz uz nekdo investoval do pistole, kompresoru, specialnich barev, a pod, tak neberu argument, ze kvuli par modelum to nema smysl kupovat respirator.

Barvy Zero super, podle mne se daji koupit jenom u Hiroboye, protoze je dela on (nebo sije nechava delat), pokud se nemylim. Testoval jsem zatim jenom modrou na Valentinovu motorku, krasny skoromatny povrch (na vsechny barvy musi jit lak, krome leskle cerne, kterou udelal jako podkladovku pro ALCLAD jsou vsechny matne). Trochu me prekvapilo, ze po prelakovani se trochu zmenil odstin (bez laku byla trochu do fialova, po zalakovani je takova, jakou jsem cekal).

Problem mam s tim 2K lakem, po dodrzeni doporuceneho michani (redidla pridat jenom 10% celkoveho objemu) byl lak hodne husty, takze se na modelu nerozlil a zustala pekna krupicka. Nakonec jsem pridaval tolik redidla, kolik byla smes laku a tvrdidla, bylo to lepsi, ale ne tak skvely, jak to vsichni popisovali na zahr. forech. Mozna je to rukama, ne tim lakem. Po vytvrzeni je lak super leskly, hodne tvrdy, skoro jako glazura, takze pokud se Vam ho povede dobre nastrikat, bude to parada. Ted jsem si prikoupil i normalni, jiz predredeny jednoslozkovy lak, mozna mi bude vyhovovat vice
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZDE.NECK » 05 pro 2007, 10:57

Jde mi o to ze budu mít kompresor a pistol a premyslim, jaky lak koupit na strikani pistoli.Ten obycejny lak je na hiroboy ktery?
ZDE.NECK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Koudy » 05 pro 2007, 10:58

Já osobně si myslím, že ZERO paints nejsou nic jinýho, že namíchaný barvy z lakovny, který oni si nechávají dělat a pak to dávají do svých škatulek. Barvy z lakovny mají taky matný základ a v podstatě je to to samé. Mám takto barvu na RedBull Fábii, základ je matný, dostal jsem k tomu i lak. Deci barvy stojí cca. 100 Kč, někdy se dají přemluvit i na půl deci. Podle mě si to nechat namíchat přijde levnější a výsledek je stejný.

A respirátor nepoužívám... pak se mi aspoň zdají fajn věci...
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marco » 05 pro 2007, 11:07

Ja taky respirator vubec nepouzivam :)
Jak pise Peteru, toho 2K laku se bojim prave kvuli tomu michani, on tam v navodu uvadi, ze ten pomer je vhodny na 0,50trysku a ja mam 0,35. Radsi pouzivam tento obyc Zero lak a je perfekt:
http://www.hiroboy.com/catalog/product_ ... b05bf4cdb4
Ted sem treba strikal Peugeota 206 bilou Zero a normalne sem na to nastrikal Gunze lak ve spreji a oproti Tamiyacky TS26 to je poradnej rozdil! Mam asi 10 barev zatim.
Naposledy upravil Marco dne 05 pro 2007, 11:09, celkově upraveno 1
Marco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 05 pro 2007, 11:08

Tohle je ten predredeny jednoslozkovy

http://www.hiroboy.com/catalog/product_ ... ts_id=1440
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Pokorný » 05 pro 2007, 11:39

Koudy píše:Já osobně si myslím, že ZERO paints nejsou nic jinýho, že namíchaný barvy z lakovny, který oni si nechávají dělat a pak to dávají do svých škatulek. Barvy z lakovny mají taky matný základ a v podstatě je to to samé. Mám takto barvu na RedBull Fábii, základ je matný, dostal jsem k tomu i lak. Deci barvy stojí cca. 100 Kč, někdy se dají přemluvit i na půl deci. Podle mě si to nechat namíchat přijde levnější a výsledek je stejný.

A respirátor nepoužívám... pak se mi aspoň zdají fajn věci...

;-I Přesně tak. pokud budu denně dělat v autolakovně, tak si respirátor pořídím, ale na to mý stříkání... Notabene, člověk do sebe ty sračky vstřebává i kůží, takže si myslím svoje... A aby to na mě zanechalo následky, tak to bych musel ty barvy chlastat :-D
6. srpna 1945 si američané na japonce důkladně posvítili.
Jirka Pokorný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZDE.NECK » 05 pro 2007, 12:48

Dobře díky moc za rady a komentáře ještě mám jeden dotaz jak určit ral odstín?Podle čeho?
ZDE.NECK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Koudy » 05 pro 2007, 13:59

to Zdeneck: no v lakovně to řešíš tak, že si řekneš typ auta, rok výroby nebo nějaký další info co chcou a oni mají katalog, takže ti to namíchají přesně. Dokonce ve Vyškově měli v katalogu i Enzo, jen se na mě divně dívali, když sem řekl, že sem to škrábl, ale páč mám pistol, tak si tu opravu sfouknu doma :grin: :grin: :grin: S RALem je to podle mě horší, tam by ti asi musel kód dát výrobce nebo někdo zainteresovaný. Sám sem osobně psal do pár týmů o RAL, ale bez odpovědi, tak hodně štěstí
Nobody is perfect but I'm pretty fucking close...
Paddock forum
Koudy

• Odpovědět s citací

Re: Zero Paints

Příspěvekod Boss Geo » 08 bře 2010, 11:00

Chlapci, mám jednu otázku,
striekal som prvýkrát clearcoat laquer od ZP (nie 2K), ten obyčajný a držal som sa pokynov výrobcu, teda nastavil som si 25 psi. Lak mi však strašne prášil a vôbec nerobil peknú liatu vrstvu. Skúšal som aj rôzne vzdialenosti ale výsledok nebol dobrý. Na mistcoats to vcelku ušlo, ale wetcoat sa mi nedarila. Nemal by byť na wetcoat nižší tlak ? Striekal som s Iwatou HP-CR 0,5 mm. :(
Boss Geo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod turbo32 » 08 bře 2010, 12:07

tu by som poradil ze spust naplno na 3cm od modelu a jedes pekne sa ti to bude zalievat
turbo32

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marco » 08 bře 2010, 15:42

Jo jo, chce to poradnej tlak a zblizka jak pise turbo....
Marco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boss Geo » 08 bře 2010, 15:54

Marco píše:Jo jo, chce to poradnej tlak a zblizka jak pise turbo....

Práve to som si nebol istý, či zbližša a rýchlo alebo znížiť tlak a pomalšie.
Boss Geo

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Auto-Moto