Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Pruhovaná letadla
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

P-47N-5- Glori gal 1/72 Konverze ze stavebnice Academy.

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 03 led 2006, 14:49

Rumcajs píše:Opravdu pekna pracicka, obdivuji. :shock:

Jeno tak myslim co nebylo by lip vychazet ze stavebnice P-47M od Revellu ?
Podle mne by se usetrilo moc prace z tom tmelenim propadlin i linek panelaze i dalsimi upravami. :wink:

To je pravda, ale co s tou stavebnicí Academy co jsem měl doma. Nebylo by Revelu škoda na takovou úpravu. Každopádně teď už je to jedno. :-D
https://mewe.com/profile/5c379adecfccbe1510a2903e Najdete mě na MeWe
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 03 led 2006, 14:53

Jo Libore dík, ale ještě nejsem hotovej. :)
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rumcajs » 03 led 2006, 14:58

No ja tech P-47M od Revellu mam 8 kusu - kupil jsem je gdy staly kolem 12 PLN (nize nez 100 korun), pro stavbu vsetkych moznech verze Bubbletopu vcetne "N-ka". :lol:
No prinejmensim dve z nech skonci jako Razorback. Vsak proc, to nebudu popsovat v tom temate -byl bych offtopic. :wink:
Pozdrav
Marcin Surzyn
Rozestavěno: Bombonierove Bf 109G-6/AS/N a Bf 109G-10 bud G-14/AS
Rumcajs

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 03 led 2006, 15:02

Dobrá koupě za ty peníze :lol: .
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 03 led 2006, 20:36

Dneska jsem opravdu máknul. :) Mám hotový křídla, dokonce jsem vytvořil i poziční světla. Celý jsem to znovu doryl a opravil a pak to přejel tou brusnou tkaniniou co jsem koupil v OBI. Na nový rytí a stržení těch vystouplých krajů je ideální. Pak jsem to ještě vzal 1000 šmirglem a světla vyleštil GSI leštěnkou. Na tý fotce to zatím nijak extra nevypadá ve skutečnosti se mi to kupodivu líbí, ale uvidíme po surfu. Ještě doreju nějaký krytky a onejtuju. Teď se ale budu věnovat trupu, chtěl bych mít ty nevětší části v kupě.
Přílohy
Křídla.jpg
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 08 led 2006, 22:04

Ahoj letadýlkáři, né že bych vám chtěl fušovat do řemesla, ale občas se mi nějaké éro také podaří dokončit. Co se týče P 47N, když koukám na tu konverzi, jak je na tom Nko od Hellera?? Mám ho doma a ještě jsem na něj moc nekoukal a neporovnával jej s výkresy atd. To by snad po přerytí mohlo jít postavit, nebo je to taky takovej paskvil jako Italeri??Dík za odpověď.čau Honza
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 09 led 2006, 06:27

Jan Pavlík píše:Ahoj letadýlkáři, né že bych vám chtěl fušovat do řemesla, ale občas se mi nějaké éro také podaří dokončit. Co se týče P 47N, když koukám na tu konverzi, jak je na tom Nko od Hellera?? Mám ho doma a ještě jsem na něj moc nekoukal a neporovnával jej s výkresy atd. To by snad po přerytí mohlo jít postavit, nebo je to taky takovej paskvil jako Italeri??Dík za odpověď.čau Honza

Abych pravdu řek, tak nevím. Já ho neviděl a do ruky se mi dostala právě jenom ta italerka. Snad někdo jinej sorry.
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 09 led 2006, 07:20

Na víkend jsem měl velice smělé plány, ale bohužel. Skoro nic jsem neudělal. Jenom je to celý pod surfacerem, abych viděl kde to ještě není ono.
Kupodivu jsou drobný chyby na místech kde bych je nečekal :-D . Dneska to snad stihnu opravit a znova zasurfovat. Nýtování se zatím odkládá na neurčito. :?
Přílohy
Pod surfem.jpg
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 09 led 2006, 08:08

Díky za odpověď, já se s tím nějak poperu, ale rozhodně né tak pěkně jako ty. Bude to jen kusovka. 8) čau Honza
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 09 led 2006, 09:08

Ahoj Honzo, P-47 N od Helleru mám, tvarově to nevypadá špatně, obrys křídla docela odpovídá Nku, ale průser je že mu chybí ten mezikus mezi hl. podvozkou šachtou a trupem, čili rozpětím křídlo odpovídá Déčku a ne eNku. Musíš tam dodělat ten mezikus jako Michal. Přeju hezkou práci, já to vzdal.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vorvan » 09 led 2006, 09:12

Martin Černý 'Černoch' píše:průser je že mu chybí ten mezikus mezi hl. podvozkou šachtou a trupem, čili rozpětím křídlo odpovídá Déčku a ne eNku.
A další průser jak má bejt je obrácenej profil křídla - kulatý dole, rovný nahoře :grin: Já to postavil a hodně rychle schoval na půdu na chalupu :lol:
But the spirit of the free world is the final dream...
vorvan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 09 led 2006, 13:17

Vy dokážete potěšit :-), jsem myslel, že to jen přereju :-) a pohoda.
Nastavení křídla se nebojim. S tím profilem to je v riti, s tím nic neudělám.
Možná by stálo za to, kdyby Michael až to onýtuje, křídlo tak jak je zaformoval a dalo by se odlejt. Určitě by se jich dost udalo, tak by ještě vydělal. My jsme si takto udělali vlastní Me109 a fungovalo to a ještě jsem jich pár poprodával a žádnou velkou kritiku jsem nezaznamenal?
Co ty na to Michaeli??čau Honza
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Skočil » 09 led 2006, 13:31

Nechci ti nějak kazit radost, ale verze D měla taky jinej profil křídla než N. Bohužel. Takže ani u mě nebude to křídlo přesně tak jak by mělo být. Ten spodek křídla byl míň vyklenutej u náběžný hrany. Něco jsem zbrousil, ale je to pořád málo.
Takže křídlo k zaformování vám klidně hodím do placu :D , ale stejně to nebude ono. Tohle předělat už by byla otročina. Mě šlo spíš o to, aby to nebylo na první pohled moc vidět a bylo z toho poznat, že je to N-ko. Vyčkejte on ho někdo udělá. :-D.
Michael Skočil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Návštěvník » 09 led 2006, 14:28

Michale mluvite (pisete) o MPM/Special Hobby ? :wink: Jsem zvedavy jak to dopadne.

Ja vlastnim stavebnici P-47N od High Planesu v obtiskove verze National Guard (mne to nevadilo - slusnych dekalu mam dost). Zakladni tvary jsou dost dobre, vylisky jsou ryty do hloubky (mistemi treba opravit, jeno ne moc), pekne vacu prekryty jsou jako zavzdy 2. Vadi trochu vic otrepu, nez jsme zvykli u novejsich ceskech short runu. Co vadi nejvic, to detailnost - do Revellu ci Tamiye to ma urcite daleko (no modely P-47 Academy i Hasegawy taky dobrech detalu nemaji). :?
Koncem, myslim co jde z toho udelat peknou stavebnici P-47N. Mozno ulechtit jsi stavbu, pouzivajic cast dilu P-47M od Revellu, a taky neco od Airesu (podvozkove sachty, motor) jestli mame "zasobne kapsy". :lol:
Dalsi vadou na krase toho "N-ka" je cena 12 liber (kolem 500 korun) beze balnego i postovnego. :evil: Kvuli ty cene, radeji z dalsimi nakupy P-47N 1/72, pockam na Special Hobby. 8-)

Jestli nekdo ma zajem, tak udelam foto vylisku.
Návštěvník

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 09 led 2006, 14:31

Jan Pavlík píše:Vy dokážete potěšit :-), jsem myslel, že to jen přereju :-) a pohoda.
Nastavení křídla se nebojim. S tím profilem to je v riti, s tím nic neudělám.
Možná by stálo za to, kdyby Michael až to onýtuje, křídlo tak jak je zaformoval a dalo by se odlejt. Určitě by se jich dost udalo, tak by ještě vydělal. My jsme si takto udělali vlastní Me109 a fungovalo to a ještě jsem jich pár poprodával a žádnou velkou kritiku jsem nezaznamenal?
Co ty na to Michaeli??čau Honza

Jojo, ty trupy a dalsi drobnosti na 109F byly dobry, oba modely jsem nakonec celkem v pohode postavil (a to se mi jedna pulka trupu diky mym prackam podarila rozlamat na pet nebo sest kusu)
Honza Jezl

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Pruhovaná letadla