Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

pistole Fengda

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 10 z 125 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 125
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 23 říj 2007, 07:19

No mě ta 203 taky prská - občas. Ale u mě je to až po zanesení trysky tak po 10-15minutách práce,.....spíše tím že laboruju s ředěním syntetiky a nebo zapomenu barvu ocedit,......učím se to,.....

Jinak spokojenost - proti Aerografu DOST posun,......
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matiasf » 23 říj 2007, 08:02

toto prskanie mi vcera kvalitne zneprijemnilo zivot lebo som opravoval finis len take prkotiny a zrazu drb prsklo mi to na opacnu stranu lomenej kamuflaze :shock: ma islo rozhodit... a uz som mohol miesat druhu farbu :grin:
Makam na - He 111 H6
Im Krieg ist die Wahrheit das erste Opfer
matiasf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 23 říj 2007, 08:57

Je prskání a prskání :grin: . BD203 mi větší kapku prskne jen tehdy, když stříkám hodně naředěnou barvu na plnou díru a mám nasazený kryt jehly (ta poslední šroubovatelná část na předku pistole - pro neznalé :-D ). Na něm se občas vytvoří kapka, která ulétne. Stejně ale většinou stříkám bez krytky. Je zajímavé, že k tomu nejvíc dochází při práci s Tamiya akrylama, zvlášť lesklý si na to potrpí a taky Sidolux. :D Navíc mi to dělá i u Hansy 581.
Druhá možnost prsknutí je, když při přerušení stříkání zavřu nejdříve vzduch a později barvu. Jehla vtlačí kapku barvy na ústí trysky a protože ji nemá již co odnést zůstane tam. Při následném puštění vzduchu kapka odlétne. Proto raději vzduch pouštím (odfukuju 8) :-D ) mimo model. A opět bez krytky se to lépe kontroluje a kapka se dá lehce štětečkem otřít.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paiper » 23 říj 2007, 12:17

oneho píše:Pokial niekto mate zaujem o kupu Fengda BD-180. pozrite na tejto stranke:

http://www.uzman-import.de/pi1091292398 ... tegoryId=0

Na eBay ma nick: uzman-import-export

Je to v Nemecku a tovar ponuka aj na eBay. Mne sa podarilo vydrazit za 26 EUR + postovne na slovensko 17 EUR. Cele ma to vyslo 1450 Sk.

Je to spolahlivy zdroj, pistol my prisla do 4 dni po zaplateni. Na stranke uvadzal ze je nova a aj je, teda aspon som na nej nenasiel nejaky naznak ze by bola pouzivana. Ma ich este viac, treba si prejst jeho ponuku, ma tam zaujimave veci.

no ja som sa na to pozrel a spolu aj dodavkou mi to vychadz a 1200sk a to ide o BD 201,ktoru u nas v modelshope ponukaju tusim za 2200-2500 sk tak to je kseft.?
smrt jedince je tragedie,ale smrt milionu jen statistika. J.V.STALIN
paiper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 23 říj 2007, 22:04

No dneska sem zase prskal a už se mi to začíná i líbit!!!!
http://www.modelforum.cz/download.php?id=127870
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 23 říj 2007, 23:26

Koukám, prskáš pěkně! :grin: :grin: :grin:
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mildo » 25 říj 2007, 18:38

Dnes som si priniesol domov Fengda 136E.. dufam, ze budem spokojny... :D
Mildo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paiper » 26 říj 2007, 04:55

Mildo píše:Dnes som si priniesol domov Fengda 136E.. dufam, ze budem spokojny... :D

to Mildo
tak ako ti to funguje,uz si ju otestoval?
paiper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod oneho » 26 říj 2007, 11:42

Prosim o radu.

Mam Fengdu BD-180 a mam k nej tlakovu nadobu s ktorou budem striekat. Pistol sa my podarilo zakupit cez eBay. Kedze s takou pistolou som v zivote nestriekal, mam dotaz.

Skusal som snou zatial striekat len tak, vodou, zo zaciatku bol rozdiel striekania vydiet. na zaciatku striekala aj tenku linku a postupne ako som tahal spust (neviem ci sa dobre vyjadrujem) tak stopu rozsirovala a zjemnovala. Ked som sa snou dlhsie hral a skusal na nej rozne nastavenia uz mi nerobila tenku linku.

Mam vsak pocit ze je to tim ze v nadobe nemam uz taky tlak...
Moze to bit tym alebo som ju nejak rozsteloval?
Ake by malo bit idealne nastavenie, podotíkam ze som uplny zaciatocnik a idem farbit svoj uplne prvy model...
oneho

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 26 říj 2007, 12:12

Co myslíš tím, že jsi zkoušel různé nastavení. Lépe popiš co jsi s ní dělal. U téhle pistole se "nastavuje" pouze doraz šroubem vzadu a tlak vzduchu šroubem pod předkem pistole (vlevo otvírám vpravo přivírám). Množství barvy a vzduchu reguluješ plynule spouští.
Neposunul jsi náhodou jehlu dozadu? Zkus uvolnit podlouhlý šroub na jehle ve výřezu těla pistole a jehlu prsty lehce!!! dorazit dopředu k trysce a šroub opět dotáhnout.
Tím malým tlakem to samozřejmě může být také.
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod oneho » 26 říj 2007, 14:49

no tak tak skusal som vsetko co si popisoval :( ked my prisla tak som mal snej velku radost a hned som sa snou musel pohrat

zrejme bude asi problem vtom ze som sa hral aj zo srobom vo vyrezy. Skusim teda tu jehlu dorazit...
oneho

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mildo » 26 říj 2007, 20:52

to Paiper: zatial som ju este neskusal, cakam na kopresor... mal by som ho mat v pondelok-utorok, tak potom ti dam vediet...
Mildo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paiper » 27 říj 2007, 04:54

Mildo píše:to Paiper: zatial som ju este neskusal, cakam na kopresor... mal by som ho mat v pondelok-utorok, tak potom ti dam vediet...

ok
paiper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod oneho » 27 říj 2007, 09:11

Milan Holzapfel píše:Co myslíš tím, že jsi zkoušel různé nastavení. Lépe popiš co jsi s ní dělal. U téhle pistole se "nastavuje" pouze doraz šroubem vzadu a tlak vzduchu šroubem pod předkem pistole (vlevo otvírám vpravo přivírám). Množství barvy a vzduchu reguluješ plynule spouští.
Neposunul jsi náhodou jehlu dozadu? Zkus uvolnit podlouhlý šroub na jehle ve výřezu těla pistole a jehlu prsty lehce!!! dorazit dopředu k trysce a šroub opět dotáhnout.
Tím malým tlakem to samozřejmě může být také.

Tak nakoniec som mal ihlu asi tak o 3 mm posunutu, teraz uz to je lepsie. Nieje to vsak este uplne idealne, ale to uz bude zrejme tou tlakovou nadobou pretoze tam mam tak 1/4 plinu. A zistil som ze ta tlak. nadoba nestrieka rovnomerne ale prska. Tak som sa rozhodol ze si dam natlacit stary hasiaci pristroj vzduchom (cca 200 atmosfer) a budem striekat s tym cez regulator tlaku. Dufam ze to uz pojde...
oneho

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 27 říj 2007, 10:14

No já bych investoval do kompresoru, za ty prachy to stojí.
Někteří používají taky CO2 někde to tady v tématech bude. Hodně štěstí.
Milan Holzapfel

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1861 • Stránka 10 z 125 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 125

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna