Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Junkers Ju-87 D-1, Hobby 2000 1:72

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Junkers Ju-87 D-1, Hobby 2000 1:72

Příspěvekod Petr Michna » 17 črc 2025, 15:14

cencul.sk píše:Tvoja téza je správna, absolútne download/file.php?id=1879076

Čo je na modeloch Ju 87 zaujímavé je fakt, že takmer všetci robia rámovanie kabíny vo farbe vonkajšej camo, ale pri pohlade na lepšie fotky download/file.php?id=1940722 je zrejmé, že to rámovanie bolo z velkej časti vo vnútri plexiskla, takže toto je určite chyba

Tak toto jsem vůbec nevěděl, je vidět, že je třeba se pořád dovzdělávat, díky za info, ta fotka hovoří za vše ;-I
Petr Michna

...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...
Petr Michna

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AdaPat » 17 črc 2025, 16:29

Dovolil bych si přidat jedno foto from inside
Přílohy
Junkers_Ju_87_pilot_and_cockpit.jpg
AdaPat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 17 črc 2025, 22:06

Zajímavé zbarvení, pěkná předloha, pěkný model. =D>

Obzvláště se mi líbí patina na spodku letadla.
Zdeněk_Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sesto » 17 črc 2025, 23:51

Krásne postavené... =D> =D> =D> Keď sa tu už ale rozoberajú takéto detaily (o kabine som aj vedel, aj som nemyslel, že úplne celý rám :shock: ), tak aj ja prispejem. Mám doma všetky - postavenú mám Italerku a vždy sa mi páčila. Potom som si kúpil Academku, ktorú som začal stavať a zistil som, že proti Italerke, aj proti výkresom z modelára má strašne krátky nos. Tak som ho pracne rozrezal a predĺžil, len aby som ešte počas prestavby zistil, že ani Italeri, ani ten plán nie sú správne. Poľský modelár Kitir to tu na fóre rozoberal, prekladal fotky z boku cez plány a tam bolo krásne vidieť, že Stuka v skutočnosti nemá taký dlhý predok, že Academka je správne... Ten rozdiel je cca 4mm, takže to fakt vidieť. Ten predok som zase skrátil, ale Stuka už zostala ležať v krabičke... Mám doma aj Fujimy a tá je tiež strašne dlhá - ako moja Italerka... Takže za mňa sa nič iné, ako Academka (alebo prebalená Special Hobby) neoplatí, z nej sa dá postaviť pekný model. Je ale pravda, že aj ona má tvarové chyby, tie ale nie sú zas tak vidieť - vrtuľový kužeľ, smerové kormidlo a "bačkory". Quickboost robí vrtuľu - tá ale tvarovo tiež veľmi nezodpovedá fotkám, smerovku - tá je Ok a "bačkory" sú OK. Robia aj ten kompas, ale v stavebnici je slušný. Problém ešte bude tá kabína...
Hotovo: Aichi M6A Seiran, Mosquito Mk.IV, Polikarpov I-16; Fiat G-55 Centauro; Jak-3; Bf 110C; Bf-109E; Micubiši A6M2 Zero
sesto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 19 črc 2025, 11:46

sesto píše:...Quickboost robí vrtuľu - tá ale tvarovo tiež veľmi nezodpovedá fotkám...

Áno, je to tak - D1, až D3 mali vrtuľu VS 11, ktorá mala ale inak tvarované lisy, než rovnaká vrtuľa VS 11 používaná na He 111. Od verzie D3 sa začala používať vrtuľa VS 111
DET Vrtula VS11 D1 and early D3 01.jpg

DET Vrtula VS111 od D3 01.jpg

Vrtuľu VS 11 s tvarom listov, aký je na obrázku v 1/72-ke nerobí nikto. Škoda, že toto neopravil S-H pri svojich prebaloch Academi kitov
cencul.sk

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel