Podlehl jsem nízké ceně a pro stavu jsem si vybral stavebnici Italeri. Protože jsem už dříve postavil Gripena ze stavebnice Kitty Hawk, mohl jsem porovnávat. A mohu říci, že i když má Kitty Hawk taky nějaké chyby, proti Italerce byla jeho stavba procházkou růžovou zahradou. Italeri sice není úplně zavržení hodná, ale má několik chyb, kterým je potřeba věnovat pozornost. Minimálně dvě věci stojí za ta opravu. Je potřeba zmenšit příliš velké kanardy a upravit tvar přídě v místě čelního štítku kabiny a odklopný překryt kabiny. A také rytí není příliš přené (patrně odpovídá verzi A) a je potřeba upravit. Podrobnější popis všech úprav je v popisu stavy zde.
Mimo stavebnice Italeri jsem použil sadu fotoleptů od Eduarda (určenou přímo pro Italerku), rezinovou sadu raket AIM 9M/L (Eda), již zmiňovanou obtiskovou sadu JBr decals - Centennial Gripen, platové destičky, dráty, plech, papír ...
No a takto to dopadlo. Chybky se najdou, ale s výsledkem jsem spokojený.
stavím pro své potěšení modely 1:48 letadel československých pilotů od prvních nesmělých pokusů o létání až po současnost ... a příležitostně (pro odpočinek od letadel) staré automobily