Opět po delší odmlce prezentuji svůj poslední dokončený kousek v podobě tohoto německého ikonického éra Heinklu 111. Model jsem jako začínající modelář cca před 20léty stavěl v přebalu Revell, ale tenkrát jsem ještě poctivě štětečkoval…takže repeté.
Od začátku jsem chtěl stavět tuto rumunskou kamufláž, která se mě díky kombinaci barev RLM 61, 62, 63 a 65 moc líbila a působí docela exoticky a netradičně.
K modelu jsem si pořídil masky a lepty od EDY (ovšem na verzi H-6 a jsou tam drobné rozdíly, takže je nutno na některá střeliště použít ty hnusné gumové masky, nebo vyrobit nové) a pěkné tištěné kulomety MG-34 – které jsem použil jako MG-15.
Horní barvy jsou AK Real color, ale moc s nimi nejsem spokojen, oživila je obyčejná vypínací vodička MR. Softer (i když byly zalakovány lakem gunze C), což se mě u gunze C vůbec neděje. Takže poučení pro příště.
Každopádně je model parádní, nezáludný a výborně se staví. Rád bych si postavil verzi H-22 s kulatou hřbetní věží a V1, ale bohužel do Italerky nejdu, takže třeba jindy, až to někdo jiný vydá.
…tak tedy nechť se líbí
Petr Michna
...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...
...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...