Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48869 • Stránka 3221 z 3258 • 1 ... 3218, 3219, 3220, 3221, 3222, 3223, 3224 ... 3258
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Šafi2 » 08 kvě 2025, 16:14

jenda58 píše:A stojí pak ten obsah za 1000+?

Není to u tebe jedno???
Šafi2

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 08 kvě 2025, 18:20

jenda58 píše:A stojí pak ten obsah za 1000+?

To musíš dát na recenze, buď od známých, časopisu, nebo internetu. Nebo dát na svůj úsudek.
Ale já stavím jen co se mi líbí a chci jen kvalitní modely, přeci jen, už nejsem nejmladší a že bych musel vystavovat stresem pozůstalé, aby si to prodali, to ne.
Řešit, jestli Eda stojí 800 a jiný za 1000, to mě připadá jako kolenovrtectví. No a když musíš mít model rozkrytován, tak to ty doplňky koupíš - model je jen základ.
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 08 kvě 2025, 19:05

K cemu je mi mega kitnik, Jendo58? Mam to tak rad a radeji si prohlizim stavebnice fyzicky, nez v krame (uz zadne nejsou) nebo na netu, spradam vize a sny a nejake si postavim. Take si rad prohlednu nove technologie a zpracovani a pasovani.

PS z toho vyplyva, ze AZ u mne nema misto a to co bylo v souvislosti s ceskoslovenskym letectvem byl nakupni omyl, bohuzel….

M
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Van Harley » 08 kvě 2025, 20:00

Zdravím měl bych dotaz, který jsem našel v historii, ale bez odpovědi (asi) - budete dělat konverzí sadu na britské liberatory v 1/48? nebo třeba komplet přebal jako "Riders..." ?

Děkuji. Ať se daří!
Milujte se, a neválčete!
...a s*rte pravidelně každé ráno...
Van Harley

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Steinocher » 08 kvě 2025, 20:06

Michal Šourek:
Na Váš Mega kitník jsem se optal já.
Děkuji za odpověď.
'' Poznal jsem neomezenou moc a držel jsem ji v rukou a vím o ní jediné: Přivádí muže k šílenství. ''
Alexander III. Makedonský
Josef Steinocher

• Odpovědět s citací

Příspěvekod flexaretista » 08 kvě 2025, 20:07

Tady se myšlenka držela zase jak u Zdeňka Nejedlého. Řešil se tu 1/72 sabre a najednou se tu tlučou v prsa čtvrtkaři. Vykašlete se na to, evidentně jen melete a neposloucháte se navzájem.
Rozestavěno: Spitfire Mk.IIa 1/72 (Airfix) , Hurricane Mk.IIC 1/72 (Revell), 2x MS-406 Směr + RS Models 1/72, F6F-5N Hellcat Academy 1/72
další na řadě: ???
Bludné kamení a Temelíny: SBD-5 1/72 (Airfix), Fairey Fulmar 1/72 (Směr)
flexaretista

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kalousek Petr » 08 kvě 2025, 20:20

Kalousek Petr:
Plastikový model určitě nejsou potraviny či jiné zboží v marketech, koncesionářské poplatky a už vůbec ne lékařské ošetření!

Ano ,jak píšeš výše , předražený model si koupit nemusím (budu mít po radosti) .Media jsem měl na mysli - plyn ,el. energie ,uhlí ,dřevo ,pohonné hmoty (benzín ,nafta) - můžu alespoň omezit tím ,že budu mrznout ,chodit pěšky .Předražené potraviny mohu také vynechat - chleba obložený rukama stačí .A drahé doplácení např. u zubaře řešit pádem hubou na podvalník a tím mít jistotu ,že už zubaře potřebovat nikdy nebudu . To ,co se tady děje s cenama by např. ve Francii tak lehký průběh nemělo ...Jak vidíš , věci mají svá řešení ..
Petr
Kalousek Petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Steinocher » 08 kvě 2025, 20:22

:cry:
'' Poznal jsem neomezenou moc a držel jsem ji v rukou a vím o ní jediné: Přivádí muže k šílenství. ''
Alexander III. Makedonský
Josef Steinocher

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Víťa Výmola » 08 kvě 2025, 20:28

A proto se tu bavíme o modelech, že ano.
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM

Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)

Na stole: Avro Vulcan (Airfix 1/72), Zlín Z-181 (KP 1/720, leccos dalšího v šuplíku
Letos dokončeno: SPAD 510 (Azur 1/72)
Mimo jiné dokončeno: I-16 (1/72, ICM), MiG-3 (1/72, Hobbyboss), P-51 Nooky Booky (1/72, Tamiya)
Víťa Výmola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 08 kvě 2025, 21:03

flexaretista píše:Tady se myšlenka držela zase jak u Zdeňka Nejedlého. Řešil se tu 1/72 sabre a najednou se tu tlučou v prsa čtvrtkaři. Vykašlete se na to, evidentně jen melete a neposloucháte se navzájem.

Nene, debata se presmerovala na potencialniho noveho Hurricane 1/48 od Edy, kdyz uz v dalsich verzich Arma nepokracuje.

M
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Mazač » 09 kvě 2025, 06:36

Renda píše:
Vl.Šulc píše:
Hurricany uděláme, včetně všech dvojek. Důvod se jim výhnout už v tuto chvíli v podstatě pominul.

Rád bych, abyste rozvinul tuhle úvahu....
Dle mne je Hurri od Army top produkt, klenot, to samé Fanouš, kdy je top Tamka, pochybuji, že je ve vašem podání překonáte (nic proti vaší tvorbě).

Za mě Eduard Armu překonávat nemusí, stačí když ji udělá ve svým stylu. Hurouš od Army je sice opravdu krásná stavebnice, ale stoprocentní není. A navíc to nevypadá, že by vydali další verze (i když dumám proč v číslování rámečků jim chybí D ) .
Pavel Mazač

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duri » 09 kvě 2025, 09:54

Michal Šourek píše:K cemu je mi mega kitnik, Jendo58? Mam to tak rad a radeji si prohlizim stavebnice fyzicky, nez v krame (uz zadne nejsou) nebo na netu, spradam vize a sny a nejake si postavim. Take si rad prohlednu nove technologie a zpracovani a pasovani.

M

Naprostý súhlas!
8-)
Peter
Modelári všetkých krajín - zlepte sa !
Duri

• Odpovědět s citací

Příspěvekod janini » 09 kvě 2025, 17:29

Edí Hurricane bude ,pan Šulc to v Prostějově potvrdil.
janini

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 09 kvě 2025, 19:36

To je Hurri takový hit? Nebo takhle, kolik lidí si opravdu postaví Hurriků víc než Františkovu Mk. I a Kutovu Mk. IIc?

Mimochodem, pane Šulci, kolik se toho prodá do Británie? Mám takový pocit, že poddaní krále Karla III. jedou Airfix, Airfix hlavně Airfix. A mají li na výbér mezi Edem a Airfixem, berou Airfix - protože Airfix...

Ještě mi vrtá hlavou - v jednom z posledních info jste psal, že budete omezovat lepty na modely z Číny.

Přiznám se, že mi to vrtá hlavou, protože tak odhadem 85% novinek na trhu napříč tématy i měřítky je z asijské rudé velmoci. Ten zbytek jsou tuzemci, Poláci a Ukrajinci, sem tam něco od Academy nebo Tamiye, možná Revellu a Italeri, zbytek světa paběrkuje...

Šel by na tohle tě ma třeba udělat podcast.

Jo a bude plakát s pani Kateřinou?

Díky
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 10 kvě 2025, 09:22

Thůde, Velká Británie byla loni z hlediska našich celkových tržeb náš čtvrtý největší trh, po České republice, USA a Německu. Zároveň je firma Hannants dlouhodobě na prvním místě mezi firmami. Výjimkou byl rok 2022, kdy trochu spadnul kvůli zmatkoům kolem ostrého Brexitu. Britové sice kupují Airfix, a díky tomu my děláme rádi na Airfix doplňky, ale Eduarda kupují také. Například loni v Telfordu nám vyluxovali stánek dočista, když už jsme neměli nic jiného, tak brali i Trenéry (:)

Hurricane je samozřejmě význaný typ a bude se s vysokou pravděpodobností prodávat stejně dobře, jako Spitfiry. Jozef František a Karel Kuttelwascher jsou bezesporu významní a úctyhodní piloti, ale při vškeré úctě, es na Hurricanech je významně víc a přinejmenším v Británii jsou známnější než naši dva hrdinové.

Pro nás je Hurricane jasná záležitost, že ho vydá kdokoli jiný má jen malý význam, My se pokud možno vyhýbáme jedinému, a to je přímý střet s jinou firmou na jednom tipu ve stejném čase. To je důvod, proč jsme s Hurricanem počkali potom, co ho oznámili a vydali Poláci a překvapivě ve stejnou dobu i Číňani. Pro nás pak nemá smysl se do toho tlaku na trh přidávat, v takových případech významně klesá prodej toho konfliktního typu. Pokud se dva tři roky počká, tak se trh pročistí a otevře se pro další aktivitu. Pokud je pak další Hurricane lepší než ty dříve vydané, tak se prodá stejně dobře, jako by ty předchozí neexistovaly. A asi mi budete věřit, že náš Hurricane bude opravdu lepší, a to nejen pokud jde o výlisky.

Chápu, že ty konkurenční stavebnice mnozí považují za klenot, a třeba Renda pochybuje, že bychom tyto klenoty v našem podání překonali. Ale například jím zmiňovaných Focke-Wulfů 190 jsme do konce roku 2023 prodali ve čtvrtce přes 170 000 kusů, za nějakých 65 miliónů korun. Tak třeba jsme ten klenot nepřekonali, ale mě oobně to celkem stačí (:) No a třeba Spitfira Mk.I, kterého vydal Tamiya krátce před námi, jsme prodali jako by nic ve velkých počtech a prodáváme ho stále velmi dobře, zatímco ten jejich mi přijde jako víceméně pozapomenutá záležitost.

Pokud jde o lepty, tak to co jsem o nich říkal, se netýká jen čínských stavebnic. Je to tak, že omezíme výrobu leptů na méně zajímavé stavebnice, nebudeme se snažit pokrrýt co nejvíc vydaných stavebnic jako dříve, ale především konstrukční kapacitu věnujeme 3D tištěným doplňkům. U těch se pak sustředíme na to, abychom co nejlépe a v co nejkratším čase pokryli mainstreamové stavebnice, u kterých očekáváme dobrý prodej jak základní stavebnice, tak následně našich doplňků. Pro ten účel jsme přeškolili naše leptové konstruktéry, takže budeme mít větší konstrukční kapacitu pro 3D tisk, a modernizujeme náš park 3D tiskáren. Na trhu jsou nové typy tiskáren, které teď testujeme, respektive máme je otestované, teď vyměníme ty straré za nové a doplníme další. Takže bychom měli mít během léta k dispozici mnohem větší výrobní kapacitu s výrazně lepší kvalitou - například ten mnohokrát diskutovaný rastr na tiscích z nových tiskáren není. Sice to znamená, že právě teď máme tu kapacitu menší, protože budeme patrně do konce měsíce čekat na dodávku nových tiskáren z Austrálie, ale to už nějak přežijeme a vy jako zákazníci byste to ani nemuseli poznat (:)

Ale neznamená to, že přestaneme dělat lepty, abyste to tak zase nepochopili. Lepty děláme dál, i další produkty, ale jen se soustředíme na typy, které se nám vyplatí i v leptech.
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48869 • Stránka 3221 z 3258 • 1 ... 3218, 3219, 3220, 3221, 3222, 3223, 3224 ... 3258

Zpět na Diskuse