Jak jsem avizoval v Rozestavěno, Lancera jsem už taky dorazil. To auto není nijak krásné, ani nebylo vůbec úspěšné, ale je vzpomínkou na doby, kdy ve WRC jezdilo 7 značek a vrcholným vozem mohl být sedan nižší střední třídy s křídlem, jako žehlící prkno na kufru. Stavba představuje vůz Francoise Delecoura z Rallye Monte Carlo (tak jak je v krabici). Stavba je bez výrazných úprav a většinou stavebnice dobře sedí - je to Tamiya. Jen jsem prováhal situaci s předními světly, kde sklíčka mají zámkem zapadat do sestavy světel, ale to je pak vlastně vytlačí z karoserie - asi moc silná vrstva laku, která zmenšila otvor. Měl jsem zámečky ucvakat a sklíčka dát rovnou prostě do karoserie. Takhle prostě viditelně odstávají.
Nejvíce úprav jsem udělal v interiéru - pásy, přezky, hadice a drátky, vše je ve vláknu v Rozestavěno. Rozpis je vlastní 3D tisk. V exteriéru jsou jen doplněny leptané zámky a další doplňky. Barva a lak je od Number Five, použité karbony od SK models - ty jsou prostě paráda na práci. Barva mi přijde proti reálnému Lanceru asi moc tmavá, ale radost mám z finálního laku. Zatímco vrstva pod dekály nebyla ještě nic moc - je silná a ne zrovna skvěle rozlitá, tak finální lak díky levelingu vyšel asi nejlépe, co se mi zatím povedlo. Díky za shlédnutí a hezké velikonoce!
Rozestavěno: Lancer EVO 7 WRC, Ford Mustang NexGen NASCAR
Dokončeno: Din Djarin, Opel Manta Rothmans, Ferrari F2005
Nikdy nebude dokončeno: 205 T16 od Helleru - přesměrováno do tříděného odpadu.
Dokončeno: Din Djarin, Opel Manta Rothmans, Ferrari F2005
Nikdy nebude dokončeno: 205 T16 od Helleru - přesměrováno do tříděného odpadu.