Z původní stavebnice jsou použity vlastně jen ty velké díly. Nosné a ocasní plochy, trup, kulomety, podlážka kabiny. Zbytek je vytvořen od nuly. Tady bych chtěl velmi poděkovat Robertovi Blaschkemu (doufám že to píšu správně), který mi vymodeloval kompletní motorový kryt, i s pyramidou horního křídla. Bez toho je ten model v podstatě nepostavitelný. Já bych to asi určitě sám vymodelovat nezvládl a použít ten díl ve tvaru špatně oškrábané brambory, který je ve stavebnici, se opravdu nedá. Já už jsem si pak domodeloval a vytiskl jen drobnosti. Tedy vše co jsem nepoužil ze stavebnice (sedacka, palubka, konstrukce trupu, podvozek, vzpěry, chladiče). Nejvíc práce mi dala vrtule, a myslím že to je po krytu motoru druhý nejhorší díl stavebnice. Ta moje se snad povedla o něco líp, i když 100% taky není. Navíc jsem se při tom naučil něco nového.
Nekladu si nárok na 100% věrnost. Přiznám se že jsem pracoval s tím málo podkladů co je, většina detailů a markingu je víceméně kvalifikovaný odhad. Barvy se mi moc nepovedly, to vím. Tady jsem si vzal za základ barvy z Fokkeru D.VII MÁG od Eduardu a mám takový nepříjemný pocit že to kluci z Obrnic nevybrali úplně dobře. Ale kdo ví. Předělávat už to ale nebudu. Zpracování modelu je takové jako je. Líp to neumím. Fotky jsou zatím jen ze stolu, dnes vezu model na Dobříš a vrátí se mi (doufám) na podzim. Takže na slušné nafocení nebyl čas. A navíc by tam vylezly ty mraky chyb, tak to necháme raději takhle.
Luboš Vinař
www.vinar.cz - zakázková výroba obtisků
www.hobbyshop.cz - eshop
www.modelmag.info - modelářský občasník
Pro samé modely nelepím.
www.vinar.cz - zakázková výroba obtisků
www.hobbyshop.cz - eshop
www.modelmag.info - modelářský občasník
Pro samé modely nelepím.