Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

AK-Real Colors

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 263 • Stránka 16 z 18 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18
  • Odpovědět s citací

Re: AK-Real Colors

Příspěvekod cargo » 09 čer 2024, 10:43

Ahoj, nevíte jak je to s dostupností těchto barev? Snažím se sehnat základní odstíny jako je bílá a u většiny obchodníků je nedostupná, nebo objednáno u výrobce.
Neví nekdo, jestli je to jen dočasný výpadek, nebo konec výrobce?
cargo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 09 čer 2024, 11:32

Ako Ti dáva zmysel koniec výrobcu s len nedávnou kompletnou obmeny palety? Jednoducho sa dopredávali skladovky a čaká sa na nábeh komplet novej palety u predajcov...
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Škoda » 11 čer 2024, 10:56

Aniž bych chtěl dělat reklamu, tak novou řadu AK RC mají tady: https://www.mn-modelar.cz/real-colors-2
warbirds-blog.cz
Galerie modelů
FB Warbirdsblog
Pavel Škoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cargo » 11 čer 2024, 12:37

Pavel Škoda píše:Aniž bych chtěl dělat reklamu, tak novou řadu AK RC mají tady: https://www.mn-modelar.cz/real-colors-2

Bohužel stále nejsou k dispozici základní odstíny, hlavně bílá. :?:
cargo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Steinocher » 11 čer 2024, 17:39

cargo:
Občas se prostě stane že v obchodech určitý druh zboží dojde, tím spíš když se doprodala starší řada tohoto zboží a novější výrobní řada se teprve začíná prodávat.
Slyšel jsem, že kdo si počká někdy se i dočká. Ovšem nevím jestli je to skutečně tak?
:wink:
'' Poznal jsem neomezenou moc a držel jsem ji v rukou a vím o ní jediné: Přivádí muže k šílenství. ''
Alexander III. Makedonský
Josef Steinocher

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 01 črc 2024, 08:11

Odkaz na vzorkovník na tie "NEW RANGE" RC
https://ak-masters.com/ak/AKNEWS24/MAR/REAL%20COLORS/DossierRealColors_April2024.pdf?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2VNAxUb3iDXow_oGcn_dM9ThbCaSSonyLmiqVGluO-01K1pvgHM0nD_Lk_aem_Ivm3BpDxqEaYVP7djKS2Tg
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Dub » 18 črc 2024, 20:54

Tak nevím, zda plastové lahvičky místo skleněných nejsou místo jedním krokem vpřed pověstnými dvěma kroky zpět. Z několika zakoupených barev mi dvě přišly s prasknutým plastovým kapátkem, čímž je výhoda míchání štěrcháním lahvičkou nevhodně vyvážena barvou všude ve víčku a potom i všude okolo (lahvička, ruce, stůl). Po chvilce zkoumání jsem přišel na to, že plastové kapátko nebylo úplně dosazeno a zašroubováním víčka dosedací kulička ve víčku roztrhne ústí kapátka. Takže doporučuji před utahováním víčka na doraz zkontrolovat usazení kapátka.
Jsem líný nevyhraněný modelář 40+. Stavím pomalu a nekvalitně a přesto mě to občas baví.
Rozcestník na moje stavby na MF: Roční rekapitulace staveb letadel čs. pilotů
MF oblíbené skupinovky: MiG-21 v čs. službách, 80. výročí SNP, B-534 do každé vitrínky
Michal Dub

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 19 črc 2024, 08:04

S týmto problemom sa potýkala aj Hataka, predpokladám, že to vychytajú.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod admiral6 » 19 črc 2024, 08:23

Ono si nevybereš. Obě varianty mají pro i proti. Já nedávno protřepával Alclad a jejich skleněná lahvička praskla. Takže ani sklo není ideál.
admiral6

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Cruelsword » 19 črc 2024, 10:17

Michal Dub píše:Tak nevím, zda plastové lahvičky místo skleněných nejsou místo jedním krokem vpřed pověstnými dvěma kroky zpět. Z několika zakoupených barev mi dvě přišly s prasknutým plastovým kapátkem, čímž je výhoda míchání štěrcháním lahvičkou nevhodně vyvážena barvou všude ve víčku a potom i všude okolo (lahvička, ruce, stůl). Po chvilce zkoumání jsem přišel na to, že plastové kapátko nebylo úplně dosazeno a zašroubováním víčka dosedací kulička ve víčku roztrhne ústí kapátka. Takže doporučuji před utahováním víčka na doraz zkontrolovat usazení kapátka.

Kapátka bývají občas prasklá i u 3rd Gen barev, které má AK v nabídce už delší dobu, takže to s tím vychytáváním mušek asi nebude tak žhavé, holt Španělsko. :lol: :-k
Ale na druhou stranu ty barvy jsou opravdu dobré a blbuvzdorné, takže asi tak. A koupil jsem si na Ali vortexovou míchačku, takže tím odpadá to míchání protřepáním, takže únik barvy pod víčko nemusím až tak řešit. ;-I
MartinN
Cruelsword

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Steinocher » 31 črc 2024, 10:59

Michal Dub:
Už léta míchám barvy v lahvičkách (Vallejo, Scale75, Andrea miniatures nebo nově AK 3rd, Mig, atd.) tak, že před protřepáním odšroubuji víčko, kapátko na lahvičce překryji kouskem hadru, přitisknu ho ke kapátku ukazováčkem (případně f..kovákem), na spodek lahvičky palec a max. minutku proklepávám ( do lahviček si dávám dvě skleněné laboratorní kuličky ) Víčko ve vnitřní části vždy čisté, kapátko také, nikdy zatím nedošlo k úniku barvy při protřepávání. U mě spokojenost.
'' Poznal jsem neomezenou moc a držel jsem ji v rukou a vím o ní jediné: Přivádí muže k šílenství. ''
Josef Steinocher

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 01 srp 2024, 09:57

admiral6 píše:Ono si nevybereš. Obě varianty mají pro i proti. Já nedávno protřepával Alclad a jejich skleněná lahvička praskla. Takže ani sklo není ideál.

Přesně to se mi stalo nedávno. Nemile mě to překvapilo.
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Škoda » 02 srp 2024, 07:11

Mě nové plastové lahvičky RC taky moc nevyhovují a to především z toho důvodu, že kamuflážní barvy vždy zesvětluji. Mám už často vychytané poměry a nabírám vždy z příslušných odstínů 2ml injekční stříkačkou, pak do stříkačky přidám trochu ředidla, prostřepu a dávkuji do pistole přímo ze stříkačky. Z klasických dřívějších skleněných lahviček se širokým hrdlem to šlo krásně, teď abych si na stříkačku na jedno použití vždy nasazoval jehlu, kterou pak musím vymývat...
warbirds-blog.cz
Galerie modelů
FB Warbirdsblog
Pavel Škoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Steinocher » 02 srp 2024, 07:33

Pavel Škoda:
Když opatrně chytnete za kapátko a budete s ním pohybovat ze strany na stranu dá se poměrně lehce sundat.
Josef Steinocher

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Škoda » 02 srp 2024, 11:16

Já vím, díky za tip, ale jednak takto hrozí při vyndávání kapátka opatlání od barvy sebe i okolí, protože kapátko je zevnitř poměrně hodně špinavé od barvy, ale především jsou lahvičky hodně vysoké, takže ponořit dovnitř stříkačku bez jehly znamená ji minimálně z poloviny celou opatlat barvou - a když takto potřebuju "sáhnout" stejnou stříkačkou do dvou, někdy i do tří lahviček, abych si namíchal co potřebuji, je to poměrně nekomfortní špinavá práce plná neustálého otírání stříkačky a a zvyšuje se riziko, že se barva dostane i kam nemá :wink:

Prostě ty původní skelěněné lahvičky z tohoto pohledu neměly chybu, i když barvy bylo ve skleničce málo, dala se barva do stříkačky krásně nasát pouhým ponořením nástavce stříkačky cca 2 mm pod hladinu. Opatlání stříkačky téměř nulové...

Osobně zvažuji, že si nově zakoupené RC budu přelívat do původních skleniček, kterých mám naštěstí slušnou zásobu (:)
warbirds-blog.cz
Galerie modelů
FB Warbirdsblog
Pavel Škoda

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 263 • Stránka 16 z 18 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna