Ahoj
Vím, že staveb tohoto modelu od Helleru je tu prezentováno více než dost, ale jestli se nepletu, dokončena je jen jedna od Džar, opravte mě, jestli se pletu. Rád bych tento poměr trochu vylepšil, ale nevím, jestli se mi to podaří. Plastikové modelářství je pro mě stále velká neznámá, zatím jsem nabarvil jednu bustu , zkoušel jsem svého času i postavit od Helleru Le Soleil Royal ( začal jsem ji tady i prezentovat ), ale nepodařilo se mi k mé spokojenosti nabarvení trupu ( nevíte jak odstranit nátěr z modelu ? Aceton asi nebude správna volba. ) . Nesnažím se o věrný model, stejně na to nemám schopnosti, stavím a barvím ho prostě podle své chuti a hlavně abych měl ze stavby radost. Jako zdroj inspirace co se týče barevného ztvárnění mi hlavně posloužily stavby od lackomacko666 a Mr_Shadow. Bohužel ani jeden z nich už více jak 10 let neprezentuje, tak si budu muset nějak poradit sám.
Začal jsem tedy stavbou trupu. Rád bych měl na modelu ty boční vstupy, tak jako první věc jsem se pustil do jejich ztvárnění. Odfrézoval jsem původní stupně na trupu, kromě posledních tří a nahradil je novými vytisknutými na 3D tiskárně. Stříšku nad vstupem stejně jako pár dalších doplňků jsem si objednal u HiSModel, ale ještě nedorazily. Spodní řadu střílen plánuji udělat stejně jako Mr_Shadow uzavřenou, nad dalšími detaily jsem zatím moc nepřemýšlel. S barvením modelů nemám moc zkušeností, stále s tím bojuji, proto budu rád jakékoliv radě, či pomoci. Z barev používám převážně barvy Vallejo popřípadě Tamiya nebo MIG.