Postavil jsem si agresora. Na to že je to tamka se mi nějak nedařilo. Furt něco nesedělo. První zkušenost s barvama Hataka. No natrápil jsem se přeukrutně .
Přílohy
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
Pěkný kousek, mě se to líbí. Mám doma dvě Tamky, tak jsem taky zvědav, jak půjdou dohromady. Jsi asi první co si trochu postěžoval. Možná při své šikovnosti budu druhý. PS: Jediná výtka - to "boomer " čísílko před tankovacím otvorem máš obráceně...
Krásná šestnáctka a nemusí být ani šedivá ,můžeš prosím upřesnit to trápení ,předpokládám že se to týká barev,pokud ne i tak jsem zvědavý jak se ti s nimi pracovalo ?
Díky kolegové. K barvám- myslel jsem že je prostě "nějak" naředím a hotovo. Zkusil jsem levelling (ten mi normálně ředí všechno), pak nějaké agamácké ředidlo, pak C6000 a až nakonec Gunze na Háčka. To teprve trochu fungovalo, ale freehand se nedal a strašně to schlo na trysce. Aby to stříkalo dobře musel jsem ředit fest a dávat x vrstev. Je to ale moje blbost, příště si koupím origo ředidlo a snad to bude lepší. To jsem podcenil. DUNDR1- máš recht. Přitom tamka to má v návodu správně . Ono tam bude asi blbin víc, tu modernu nějak moc nestuduju. Je ale fakt že asi nepamatuju žádný model kde bych nějakou blbinu neudělal. Už jsem si zvyknul .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
Já měl to zasychání strašně rychlé i s tryskou 0,3,řešil jsem to retardérem ,bylo to lepší ,ale radši jsem se vrátí k blbovzdorným tamkám a gunze,jinak ty hataky mají moc pěkný a tvrdý povrch .
Red line. Koupil jsem si dvě sady. Jednu na agresory, druhou na Izrael. Možná jsou trable i kvůli tomu že používám Infinity 0,15 . když jsem je kupoval vůbec mě nenapadlo že nějaké oranžové Hataky jsou ( myslel jsem že jen červené a modré). Možná sadu zkusím .
Pěkná šestnáctka . Moje zkušenost s barvami Hataka. Červená sada mi "zlobila" skoro stejně, tryska 0,3, i s origo ředidlem, oranžová je naprosto v pohodě, jak s origo ředidlem, tak se dá ředit Gunze.
alfe postavené to máš pekne, akurát ti asi ulítlo vyváženie bielej a fotky máš modré jak sviň.
Čo sa farieb týka - červené Hataky zásadne nebrať, je to bordel. Modré sú na štetec výborné, patria k špičke na trhu. Pomarančové sú približne na úrovni lesklých Tamiek, takže taký priemer. Dajú sa riediť bežnými riedidlami na lacquer farby, aj keď ich najväčšou výhodou je nízky zápach pri riedení originálnym riedidlom Hataka.