K modelu jsem si pořídil suprovní masky New Ware, trysky od Reskitu a kompletní výzbroj od Edy a Reskitu. Samozřejmostí byla i špičková pitotka od Mastru (i když přiznávám, že u tohodle typu byla už ta jednodušší…no, ale když už byla nasyslena v krabici…). Taktéž Eduardí zoomik do kokpitu.
Od začátku jsem chtěl postavit stroj nějakého arabského uživatele a původně cílil na Sadámovu bandu, ale nedostatek fotek a podkladů (kromě zakopaných strojů v poušti) mě ze stavby odradil. Takže výběr padl na tohoto „zeleného japončíka“ z Libye. Našel jsem hafo fotek odstavených strojů a sem tam něco v letu. Schválně jsem postavil stroj s jinou výzbrojí než byla v krabičce…inu je to prostě pestřejší a oku lahodící.
Dalším důvodem proč jsem zabrousil do pouštních uživatelů a kamufláží, byla možnost trochu přitlačit na patině, což se u sovětských strojů tohoto typu moc nedá (jsou moc sterilní a opečovávané). Mám postavenou 31M z leteckého dne a tak jsem chtěl malinko něco jiného.
Obtisky byly použity ze stavebnice, i když ty popisky byly moc tučné a slité, tak jsem jich dal minimum a i z fotek libyjských strojů je vidět, že jich tam měli poskrovnu, nebo časem slezly samy.
Nově jsem použil odstín na Mig 25 a 31 od AK RC336, ředil jsem jí Levelingem od Gunze a jsem spokojený. Miginu 31 jsem foukal C56 a rozdíl tam malinko je.
Každopádně jsem rád, že mám tuto ikonu ve vitrínce a už se těším příští rok za „klucíma“ Husákovic do Oder, kde prý budou mít 25tky slet. Už teď se moc těším.
Tak nechť se líbí…
Vzor:
Má snaha:
A s kamarádkou z vitríny:
Petr Michna
...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...
...teda to muselo dát práce a přitom taková blbost...