Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kubrtovy hotové modely

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
Příspěvků: 222 • Stránka 9 z 15 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15
  • Odpovědět s citací

Re: Kubrtovy hotové modely

Příspěvekod hans dlouhán » 09 dub 2023, 06:33

Tady jsou výtažky z tovární dokumentace (Ar 68F Beschriebung), tak můžeš porovnat...

2023-04-09_073114.jpg
2023-04-09_073053.jpg
2023-04-09_073042.jpg

Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 09 dub 2023, 07:13

hans dlouhán píše:Tady jsou výtažky z tovární dokumentace (Ar 68F Beschriebung), tak můžeš porovnat...

2023-04-09_073114.jpg
2023-04-09_073053.jpg
2023-04-09_073042.jpg
Podle té dokumentace má rozvor 1850 mm, což je 38,54 mm a stavebnice má 38 mm. Takže Karel má pravdu, skutečně jenta stavebnice špatná, protože má o 0,54 mm menší rozvor. Je vidět, že to má Karel v oku

Odesláno z mého M2101K6G pomocí Tapatalk
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 09 dub 2023, 08:00

Tak já se tedy hluboce omlouvám, že jsem na modelářském diskusním fóru zveřejnil svůj názor na stavebnici.
Možná ten podvozek jinak vypadá nezatížený ve vzduchu a jinak na zemi.
Přílohy
Ar 68F k.jpg
Ar68F 45, 57 asi.jpg
Ar68E _23x51.jpg
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 09 dub 2023, 08:05

Ach jo :( :? A divíte se mi pak, že tu nechci diskutovat? Pro mě je modelařina o radosti a úniku od reality, ne o neustálém handrkování a napadání. Karle, byl to sarkasmus. Hluboce se Ti omlouvám, že jsem jej použil. Ne, model nebudu rozlamovat, stojí ve vitríně, kde už zůstane. To poslední, co by mě lákalo by byl další flame. Asi je to tu standardem, ale mě se to zadírá.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 09 dub 2023, 08:10

Myslím, že má Karel pravdu a podvozek bude na zemi vahou celého stroje víc od sebe. Chyba bude na straně výrobce, který si to neuhlídal.
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Recoil » 09 dub 2023, 09:35

Pekná galéria a Arado je krásne. A super je, že ste sa zamysleli nad tým podvozkom- zaujíma ma, ako to s ním je a určite aj nejedného modelára, ktorý to bude stavať.

Na Jakubovom modeli mi to nevadí, akokoľvek, úprava by nebola až tak zložitá, ale nepovažujem to za nutnosť. Ak sa potvrdí, že podvozok mal rôznu geometriu, model považujem za prevedenie v letovej/výkresovej fáze. Bolo by zaujímavé ale dozistiť, ako veľmi sa geometria menila a či vždy do rovnakého uhlu...

Pre istotu by som overil na modeli aj výkresový rozmer 920 (korene podvozku), či sa nesekli tam. To by mali ten uhol potom naozaj zle..
BADGER ANTHEM 155 0.3 0.75 BADGER 100 LG 0.26 0.77 BADGER RENEGADE VELOCITY 0.21 0.33 BADGER SOTAR 20/20-2F 0.2 IWATA CM-C Plus0.18
IWATA HP-AH 0.2 PAASCHE RAPTOR 0.2 0.25 0.38 0.66
PAASCHE TALON TG-3AS 0.2 0.25 0.38 0.66TAF3 (1.00)

FICO KLOBÁSY!
Recoil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 09 dub 2023, 09:44

Nemyslím si, že by bolo veľmi čo skúmať. Chybne urobený podvozok na modeli je pomerne častý jav - zoberú sa výkresy, namodeluje sa to, ale nad tým, že vo výkrese je podvozok nezaťažený sa už nikto nezamýšľa. Viď MiG-29 GWH alebo aj tu, kde na výkrese jasne vidieť, že to sú podvozkové nohy bez záťaže (negatívny odklon kolies). Iným prípadom je meranie predlohy bez motorov a tým pádom nezaťaženého podvozka, prípadne kombinácia jedného aj druhého, viď MiG-25 ICM či (predpokladám) He-162 SH.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 09 dub 2023, 10:07

Když už jsme u hledání dalších chyb na mé stavebnici, ochotně vám pomohu. Na levé straně mi chybí trojúhelník s typem paliva 87, přední výztužná lana byla zdvojená, ale bohužel se mi zatím nepodařilo najít koukatelný způsob, jak to pěkně vyrobit a s tím souvisí i příčná tyč, spojující dvě vnější lana. To mi tam taktéž chybí. Skutečně jsem ten model dojebal, jak jen to šlo. Už jsem jej za trest umístil do nejtemnějšího koutu vitríny, aby zbytečně nehyzdil mou sbírku gumových kačenek.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 09 dub 2023, 10:23

Kubrte, 2x se zhluboka nadechni a ještě jednou si přečti, co jsem napsal. Opravdu to není o nějakém vytýkání něčích chyb, ale nějaký jeden můj postřeh pro budoucí stavitele. Netočí se celý svět jen kolem Tebe. Pěkný zbytek Velikonoc.
=;
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Budín » 09 dub 2023, 10:42

Jakub Vilingr píše:Když už jsme u hledání dalších chyb na mé stavebnici, ochotně vám pomohu. Na levé straně mi chybí trojúhelník s typem paliva 87, přední výztužná lana byla zdvojená, ale bohužel se mi zatím nepodařilo najít koukatelný způsob, jak to pěkně vyrobit a s tím souvisí i příčná tyč, spojující dvě vnější lana. To mi tam taktéž chybí. Skutečně jsem ten model dojebal, jak jen to šlo. Už jsem jej za trest umístil do nejtemnějšího koutu vitríny, aby zbytečně nehyzdil mou sbírku gumových kačenek.

Je tam toho víc..... :tongue:
Tomáš Budín

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 09 dub 2023, 10:54

Moc krásnej příspěvek.... takovej věcnej a konstruktivní, bez urážek... Fakt super. :bad: :bad: :bad:
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Budín » 09 dub 2023, 11:31

hans dlouhán píše:Moc krásnej příspěvek.... takovej věcnej a konstruktivní, bez urážek... Fakt super. :bad: :bad: :bad:

Nedělejte z něho chudinku...jak mu někdo napíše že je něco špatně ,tak je oheň na střeše, velmistr.....
Nedávno někdo někde napsal že je to pořád ten samej arogantní umanutej č...k.A je to tak,nafrněnec :wink:
Tomáš Budín

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 09 dub 2023, 11:37

Netuším, kde čteš, že z někoho dělám chudinku... Doteď se vedla vcelku normální věcná debata. Tvůj příspěvek s nic neříkajícím blábolem
a ještě víc dementním smajlíkem sem prostě nepatří. Chápeš to???
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 09 dub 2023, 12:10

Tomáš Budín píše:Nedělejte z něho chudinku...jak mu někdo napíše že je něco špatně ,tak je oheň na střeše, velmistr.....
Nedávno někdo někde napsal že je to pořád ten samej arogantní umanutej č...k.A je to tak,nafrněnec :wink:

Sice netuším, kdo jste, ale chápu, že jste v mém fanklubu. Takže shrnu vše, jak to tam bylo a proč jsem byl označen za "čůráka", i bez toho, aby jakýkoli moderátor MF zasáhl:

- zeptal jsem se ve slušnosti a napadání pana Šulce, proč je součástí konverze sklopeného křídla Wildcatu i celý rámeček s křídlem, když je obsahem stavebnice
- Mistr ČR Schwarz mi sdělil, že to je proto, že to křídlo nejde rozřezat, že musí být dva rámečky, kde se z jednoho vyřežou centroplánové části a z druhého vnější části křídla
- to mi přišlo jako blbost, tak jsem to zkusil a za hodinu jsem měl jednu polovinu křídla rozdělenou bez jakéhokoli poškození, což jsem doložil fotograficky, abych nebyl napadnutelný, že si to vymýšlím
- udělal jsem fotky, s doporučením, jak to lze v zásadě bezpečně zvládnout
- odpovědí bylo, že jsem se dozvěděl, že jsem arogantní "čůrák"
kokot.JPG

- okamžitě se tam vyrojilo několik obránců Šulce a pustili se tam do mne (v čele s Šourkem z Liberce)
- pro mě by bylo lepší, pokud by bylo křídlo vytištěné vcelku, tzn. centroplánová část a vnější část, přesvědčili mě, že jsem kretén, protože to nejde
- od jiného tvůrce 3D tisků jsem se dozvěděl, že to samozřejmě možné je, jen je nutné použít jiný typ pryskyřice, ale že to není v zásadě problém
- dále jsem pana Šulce upozornil, že mají v návodu nedostatek, protože tam není upozornění na nutnost zkrácení křídelního nosníku požární přepážky, odpověď doposud nedošla

Jsem arogantní k***t? Ano jsem, samozřejmě, protože to tu místní obránci Edaurdu řekli a jakýsi Josef Klein taktéž, dokonce velmi explicitně a vulgárně, což ale ponechalo místní moderátory v naprostém klidu a bez reakce. Mimochodem, během mé konverzace jsem nepoužil ani jedinou vulgární urážku jakéhokoli uživatele fóra, přesto jsem napadán za cokoli
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Budín » 09 dub 2023, 12:28

hans dlouhán píše:Netuším, kde čteš, že z někoho dělám chudinku... Doteď se vedla vcelku normální věcná debata. Tvůj příspěvek s nic neříkajícím blábolem
a ještě víc dementním smajlíkem sem prostě nepatří. Chápeš to???

"nedělejte" bylo myšleno všeobecně. Proti tobě nemám Hansi ani Ň.
Tomáš Budín

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 222 • Stránka 9 z 15 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15

Zpět na Galerie letadel