Martin Hatala píše:No zasa az taka what-if to neni. Poziarnicke Corby som videl lietat v Kalifornii a Oregone. Tiez boli cerveno biele.
Protože asi už dlouho nejsi místní, tak ti prozradím pointu tohoto aprílového žertíku. Hasiči tady používají zařízení, které se jmenuje "CCS Cobra" a je to švédský výrobek, který slouží například při dopravních nehodách na vysvobození pasažérů z havarovaných aut. Cold Cut System jestli si to dobře pamatuji se ta firma jmenuje. A tento systém mají dnes asi všechny profesionální jednotky a možná i některé dobrovolné. Ale nejsem hasič, takže to by tady asi měl zodpovědět někdo povolanější.
Protože asi už dlouho nejsi místní, tak ti prozradím pointu tohoto aprílového žertíku. Hasiči tady používají zařízení, které se jmenuje "CCS Cobra" a je to švédský výrobek, který slouží například při dopravních nehodách na vysvobození pasažérů z havarovaných aut. Cold Cut System jestli si to dobře pamatuji se ta firma jmenuje. A tento systém mají dnes asi všechny profesionální jednotky a možná i některé dobrovolné. Ale nejsem hasič, takže to by tady asi měl zodpovědět někdo povolanější.[/quote]
Omluva .. Měl jsem za to, že se používá i při haváriích aut na jejich rozřezávání.
Hasiči používají na vyprošťování nůžky, kleště a pily na hydraulický pohon. Hlavně z bezpečnostních důvodů. Jednodušší a levnější elektrické nářadí s vodou nejde moc dohromady. Navíc se údajně používá speciální nehořlavá hydraulická kapalina, tedy ne klasický hydraulický olej. Opět z bezpečnostních důvodů, když se s tím motají kolem ohně. Ale to mám jen, že jedna paní povídala. Neověřeno.
Českoslovenští železničáři rozmrazují kolejnice pomocí motoru MiG-15 během silné sněhové bouře v roce 1970. Zdroj: FB - Historic Photographs
Jen šmejdi kryjí a omlouvají šmejdství... Jsem tým Foltýn: „Velmi často jsou to lidé nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění nebo mají prostě jen smůlu, anebo jsou to prostě svině.“
Hmm a má i zjemněný nos, radar totožný ten se Super Hornetem a zajimavé jdou i ty dvě velké boule uprostřed. Jen by mne zajimalo, jak "generálkují" drak a křidlo, když už stará dobrá B-52 bude asi opravdu létat neskutečných sto let.(S hypersonickými střelami). I ten nový světlejší nátér je pěkný a nové motory BUFFu sluší. (Tedy předpokládám, že ten render bude +- odpovídat realitě).