Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

novinky Zvezda

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod bitaxe » 17 zář 2007, 16:34

Nevím jestli má zvezda něco od italeri, ale dost o tom pochybuju, vše co vydala italeri jsem z ruska měl dřív (myslím ruské typa z WWII) Věci od Toko se objevili myslím jako Eastern Expres a pak Alanger. Ony ty menší firmy dost mizely a formy se objevovaly por novými názvy nebo je skoupil někdo větší. Myslím že zvezda je spíš vyjímka dělá sama nebo se zahraničím a ruské formy moc nepoužívá (krom svých). Osobně mi rusové moc nevadí, krom pár kusů je to stavitelné a jsou to docela extra typy - víc se mi líbí třeba BA-6 než asi osmnáctý kingtiger na trhu (každý byl svého času "ten nejlepší" :-) ) Pár starších věcí (třeba komsomolec nebo MS-1) není nic moc, ale to ani staré Tamiye (třeba starý Jeep :-( ), nebo Dragony (Grille) a novější věci jsou v relaci k ceně, když připočtu že jde o zajímavé typy docela to jde. No a komu nevyhovuí má snadnou verzi koupit si něco jiného :-) třeba z asie.
bitaxe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod georgy » 17 zář 2007, 20:54

Takto, ak chcete, môžem sem kľudne hodiť zoznam všetkych modelov od zvezdy spolu s nazvom pôvodnej firmy tzv. prebalene kusy :wink: .Inač musim dodať že ZVEDA ma od Italeri prebalene ZIS-151, BM-31 Kaťuša, ZIS-3, M-3 v ruskej a M-3 v americkej kamo,nemecku WWII a modernu nepočitam ... jj a podvozky na BA-6 a BA-10 su pôvoden od TOKO akurat že karoseria je od Zvezdy
georgy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 17 zář 2007, 20:58

Zvezda přebaluje od Toka (předchůdce rodena) minimálně šturmovika. Techniku snad tahle firma nedělala.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod georgy » 17 zář 2007, 21:03

Ale ano, prebaľuje, sam som sa pytal ako to je s Tokom aj som to mal v ruke ... mne môžeš veriť, mne prešlo cez ruky viac modelov ako nejakemu skladnikovy u MPM :lol:
georgy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bitaxe » 18 zář 2007, 11:05

No M3 a germáni nejsou ani ruské ani z války, kaťuša ani Zil od italky taky nejsou válečné (jde o poválečný náklaďák) a ZiS-3 mám od zvezdy v jejich krabičce z hajzlpapíru asi o tři roky dřív než to vydala italeri (ze zelené typicky ruské hmoty) vzhledem že i "rukopis" je obdobný houfnici obr. 38 myslím že jde o model Zvezdy a ne Italky.
Toko samozřejmě dělalo řadu modelů techniky třeba GAZ AA polutorku. Jestli Zvezda používá jeho šasi nevím, v každém případě je to šasi náklaďáku a proto těm BA chybí jedno kolo (náklaďák má jen jedno náhradní BA dvě)
bitaxe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod georgy » 18 zář 2007, 17:06

Ja som mal doma ZIS-3 a na jednom diely (asi to bola spodna časť predneho štitu) bol vylisovany nátov firmy "Italeri", takže teraz bfakt neviem :wink: Ale Zvezde moc neverim, ten novy Hakel maly na predajnom zozname o rok skôr než ho začali vyrabať a bl dokonca pripravovany na rok 2004, tak isto aj T-90 na 2004 a ešte stale ho niet :evil:

Jo, Kaťuša a M3 sice niesu moderne ale zvezda ich zaradzuje medzi WWII techniku, dokonca ruskej na M3 je nápis "na Berlín! " :!:
georgy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod georgy » 18 zář 2007, 17:09

sir Alron píše:Zvezda přebaluje od Toka (předchůdce rodena) minimálně šturmovika. Techniku snad tahle firma nedělala.

No ja by som povedal že je to stara Acurate miniatures ta IL-2M3, ešte aj povrchove chybičky su take iste ako u IL-2 od Směru :wink:
georgy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 18 zář 2007, 17:15

Accurate Miniatures je čtvrtka. Balená nyní Eduardem a Italeri.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod georgy » 18 zář 2007, 17:27

Acurate miniatures robilo aj IL-2 v 1/72, ešte mam na to aj recenziu niekde v starom vidani časaku ABC
georgy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bitaxe » 19 zář 2007, 19:05

No M-3 NENÍ RUSKÁ a je to samozřejmě původní Italeri, BM-13 je na podvozku Zil 151 tedy je POVÁLEČNÁ, jediná Kaťuša(válečná) co se v 1/35 dělala je pokud vím ta kterou dělali rusové na podvozku ZiS-6 (je to předělané z ZiS-5) pak se ještě dělal raktomet na T-60 (nic moc kvalita)
Přiznám se že mne katalogy nezajímají, reality je v nich asi jako v tachách politiků, ale ZiS-3 jsem měl reálně tak 3 roky před tím než ho začala Italeri dělat, samozřejmě na něm nebyla žádná její značka. Ostatně podle některých zpráv se minimálně část italky lisuje v zemi kde včera už sežrali to co bylo na zítra, takže možná jsi dostal "exportní souběh" :-)
bitaxe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bitaxe » 19 zář 2007, 19:07

v původním příspěvku jsem psal o věcech které jsou ruské a z WWII (tedy ruské typy, M-3 je US) myslím že tam jsme si nerozuměli. Poválečné věci mne nezajímají takže tam netuším kdo dělal co dřív.
bitaxe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod georgy » 19 zář 2007, 19:26

Samozrejme že M-3 je američan (ale robia aj USA veruiju), len som naražal na to čo prebaľuje zvezda od italeri z ruskej techniky, to any sme sa rozumely, len ešte raz dodavam že zvezda uvadza M-3, ZIS-151 a BM-13 ako WWII techniku, čo je trocha metúce vzhľadom na dobu prdukcie :wink:
No a aby som nezabudol, aj GAZ-AA a AAA su prebalene od TOKA 8)
georgy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 19 zář 2007, 20:37

Ano Accurate Miniatures robilo aj Il-2 ve dvaasedmdesátině ale NIKDY ho neprodávalo. Pan Šulc psal že má výlisky ale ten model nikdy nešel do prodeje ani pod Eduardy, ani pod Accurate miniatures.
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod georgy » 19 zář 2007, 20:49

sir Alron píše:Ano Accurate Miniatures robilo aj Il-2 ve dvaasedmdesátině ale NIKDY ho neprodávalo. Pan Šulc psal že má výlisky ale ten model nikdy nešel do prodeje ani pod Eduardy, ani pod Accurate miniatures.

No práve! Hneď po bankrote sa formy rozpredali ... jedna šla do Směru a druhu nedavno niekde vyhrabala Zvezda
georgy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 19 zář 2007, 21:37

Prosím tě kdo ti napovídal takovéhle nesmysly ? Accuratí šturmovik ve dvaasedmdesátině se nikdy neprodával. Jednomístná il-2 od směru je původní výrobek směru a žádný převzatý accurate. Accurate opět funguje, ovšem šturmovika neprodává.
sir Alron

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse